arhiva: 28/08/2009


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
SOS
de maria de las maravillas la: 28/08/2009 23:10:45
am nevoie de sfaturi.../ sora mea este medic la un spital public din bucuresti, post obtinut in urma unui concurs acum cativa ani in urma./ acum aproape un an menagerul spitalui a sanctionat-o cu 10% pentru nu stiu ce neatentie in serviciu. nu i-a retinut din salariu insa ea l-a dat in judecata spre a-i anula santiunea./ sigur ca menagerului nu i-a cazut bine problema si a asteptat-o ... la colt./ saptamana trecuta s-a trezit ca cativa insi in laborator care au convins-o sa se duca la spitalul obregia, pe motiv ca trebuie sa faca examenul medical de specialitate(pe care suntem obligati toti oamenii muncii sa-l facem anual}./ s-a prezentat la spitalul in cauza unde au inchis-o practic, deposed  ...continuare .
73 comentarii
modifica
Delir
de modigliani la: 28/08/2009 22:45:55
/ uneori deschid ochii brusc şi-l văd pe dumnezeu plîngînd/ se întîmplă întotdeauna pe masa aia de faianţă albă/ imediat după ce/ ţi se coase inima la loc/ hai că doar te-am reparat, zice/ am pus ceva în tine/ ştiu că te-o durut/ te cos la loc o să îţi dau uitarea te las în lume/ este doar un vis/ dumnezeu nu plînge decît foarte rar şi solitar/ în vis visez apoi că-mi vărs maţele/ ies din tăcuta sala uitînd/ / aspru ţipăt în prima rază plîng pentru că mi-e foame pentru că mi-e somn pentru că mă doare şi nu pot spune, căluţi şi căţeluşi din pluş primul cuvînt şi vocea mamei pasărea aceea care se înalţă eins zwei drei cerul are rai, primu  ...continuare .
2 comentarii
modifica
daca uitam trecutul...
de cosmacpan la: 28/08/2009 20:52:53
object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/_nmzepsepd4&hl=it&fs=1&"></param><param name="allowfullscreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/_nmzepsepd4&hl=it&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>/ <object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/wgoirmhqgo4&hl=it&fs=1&"></param><param name="allowfullscreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/wgoirmhqgo4&hl=it&fs=1  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Albe abajururi
de monte_oro la: 28/08/2009 19:33:39
albe abajururi/ prin abujururi albe te privesc,/ pieziș căzând lumina dinspre seară,/ rubine mici pe pleoape ți-asfințesc/ văpăi se nasc pe-obrajii de fecioară./ iar perna moale-alintă buze coapte, / răsfrântă-i cea de jos ca o chemare,/ căușul lor îmi cântă calde șoapte,/ ca dulci sirene ce mă pierd în mare./ Înfiorat, mi-aplec năuca gură/ să sorb păcat mieriilor contururi,/ sărutul, dar, nu-i catifea, ci-arsură/ de vis privit prin albe abajururi./ http://www.youtube.com/watch?v=dpyyjgvgdmo&feature=channel/ / / / /
25 comentarii
modifica
"Cronica literara si ziarele"
de cosmacpan la: 28/08/2009 16:43:41
marile ziare occidentale au, o data pe saptamana, cronica literara. cronicarul cutare (acelasi, ani buni) a scris despre cartea cutare - asta poate fi un eveniment interesant pentru cateva mii de cititori.la noi, era la fel, pana in 1989, dar evenimentul se intampla in cateva reviste literare. cronica lui nicolae manolescu a orientat cel putin doua generatii de cititori, iar cititorii romani bine orientati ai acelei epoci erau cel putin de zece ori mai multi decat sunt astazi. nu avem statistici comparative care sa ne faca sa stim ca acest volum de lectura s-a diminuat de zece ori, dar stim ca azi avem o medie de o mie de cumparatori de carte buna, iar pe vremea aceea un tiraj de o mie de exe  ...continuare .
6 comentarii
modifica
liniştea e un puzzle fără o piesă
de batranutragator la: 28/08/2009 16:11:30
/ am să pun pilota cu flori de muşeţel/ / ne întindem pe ea şi o să mirosim verde/ / să-ţi aşezi capul pieptul meu să-ţi fie o aură / / liniştea să ne crească din vene/ / ca o viţă sălbatică cu struguri muzicali gata să plesnească/ / să ne atingem buzele cu teamă că se vor lipi de metalul îngheţat al dorinţei/ / să lăsăm timpul să se zbată să dispară în priviri ca un înecat / / soarele va fi o cometă halley pe care cine ştie cînd o mai vedem/ / ne cuprindem palmele degetele într-un curcubeu/ / atunci îţi voi mărturisi că după cearta aceea / / dragostea curgea din mine ca dintr-o plagă/ / înţelegi/ / / m-am îmbătat şi  ...continuare .
17 comentarii
modifica
Cohen
de GloriaVictis la: 28/08/2009 15:40:14
leonard cohen nu va mai canta in piata constitutiei, concertul de pe 4 septembrie fiind mutat pe stadionul tineretului./ (sursa: http://life.hotnews.ro/stiri-showbiz-6085777-concertul-leonard-cohen-muta-stadionul-tineretului-iolanda-balas-soter.htm)
113 comentarii
modifica
Să mori de beat…ar fi un vis
de Valeriu Cercel la: 28/08/2009 15:17:33
să mori de beat, fără suspin,/ fără dureri, fără de chin,/ este un vis încântător / oricărui bun consumator ;/ după un şpriţ, aşa, urât,/ pierzându-ţi capul şi, în gât / să cazi pe şina de tramvai/ trezindu-te, frumos, în rai,/ sau poate, şi mai fericit,/ de-un mercedes să fi lovit,/ ori într-un mod mai bestial,/ muşcat de-o gură de canal ; / dar cât ar fi de-ngrozitor,/ mereu e-un înger păzitor / ce-apare din necunoscut/ lăsând şi semne c-a trecut :/ o vânătaie, un cucui,/ un ochi albastru-gri-verzui,/ iar norocos dacă ai fi,/ un dinte numai ţi-ar lipsi,/ fi’nc’ă pe unde-ai consuma/ se ţine după sticla ta,/ Şi numai când s-a ramoli  ...continuare .
comenteaza!
modifica
ultima...poezie
de cosmacpan la: 28/08/2009 15:06:20
ce mă doare cel mai tare / e că nu voi mai putea fi / În contact cu cărţile. / să stau dimineaţa în faţa bibliotecii / ca la ţărmul mării / mângâiat de briza tainică adiind / de pe rafturi. / dacă tot voi fi atât de aproape de ele / sper să nu mi se refuze, doamne / plăcerea de a citi în stele. / măcar odată pe săptămână / după orarul afişat pe un nor./ marin sorescu/ si tot de el.../ presimt... / presimt ca o să am o zi cam proastă. / din cât greu fost-a, este cel mai greu. / de altfel, zarea va rămâne-albastră/ Şi Ştreangul mâine fi-va curcubeu./ spre mine mă deschid ca o fereastră / În care stă pe gânduri dumnezeu. / Şi iată vine pasăr  ...continuare .
6 comentarii
modifica
poveste cu tauri
de batranutragator la: 28/08/2009 12:47:11
nelu carbon o iubea nebuneşte pe aglaia veterana/ când ieşea cu vacile la păscut / îi apărea strălucitoare năucitoare cum văzuse el la tv o dresoare celebră/ nelu o însoţea cu privirea pe islaz până jos în arenă / ea ţipa scurt la ele / toate începeau să danseze într-un fel ciudat cum nu mai văzuse/ toate mâncau ierburi vrăjite îşi unduiau trupurile în acelaşi ritm / toate se iubeau cu acelaşi taur negru uriaş/ veterana era fericită zâmbea apoi cădea într-o transă/ îl mângâia pe taur ca pe un iubit din tinereţe/ iar nelu simţea că îi pocneşte inima / ca purceaua grasă a lu boghe când a căzut din căruţă/ apoi aglaia ţipa din nou vacile o urmau s  ...continuare .
7 comentarii
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...