arhiva: 08/08/2009


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Percepţia (epigrama)
de Valeriu Cercel la: 08/08/2009 21:56:08
este ringul plin de strechi,/ ce, în dansuri de iguană,/ unii saltă din sprinceană/ Şi-alţii mişcă din urechi !/ valeriu cercel/
comenteaza!
modifica
SPRE BAIE VII
de esteu iar shi iar la: 08/08/2009 20:54:34
spre baie vii/ eram la fel de încîntat de povestea lui armando dobre ca şi la relecturile trecute, fără să mi-o pot motiva. apoi, brusc mi-am aminit de-o carte în care fuseseră strînse mărturii ale unor călători străini prin Ţările române în secolul xix. mi se întipărise în minte imaginea unei băi din zona lipscani, din care vag mă mai tulburau gesturi, amănunte, arome... Şi am pornit degrabă în căutarea cărţii. am dat de ea destul de repede. fragmentul era extras din cartea unui anume stanislas bellanger, intitulată le keroutza (voyage en moldo-valachie), apărută în două volume, la paris, în anul 1846, şi descria traseul fabulos pe care trebuia să-l par  ...continuare .
1 comentariu
modifica
SPRE BAIE VI
de esteu iar shi iar la: 08/08/2009 20:51:05
spre baie vi / carla este un nume gol de fapt. totul începuse la bucureşti, unde armando dobre şi carla se aflau de cîteva zile. plecaseră împreună după acea noapte de pomină pentru că el dorea să vîndă vreo 20 de grame de haşiş rafinat. bucureştiul arăta de cîţiva ani aproape ca veneţia, refăcut complet după planurile cadastrale ale unui arhitect italian celebru. nu mai existau bulevarde sau străzi, oraşul fiind complet inundat, cu poduri şi canale magnifice, cu gondolieri care te plimbau ieftin pe canalul kogălniceanu sau ana ipătescu, cu piaţete magnifice înconjurate de apa clară a dîmboviţei./ da, bucureşti... ei, şi?/ armando avea aceleaşi probleme ca  ...continuare .
3 comentarii
modifica
SORE BAIE V
de esteu iar shi iar la: 08/08/2009 12:52:47
spre baie v/ tot de pe net a învăţat să-şi prepare singur haşişul. Îşi cultiva plăntuţele în ghivece, în sera pe care singur şi-o amenajase în fundul curţii. răsaduri comandase prin site-ul de e-commerce tocmai de la sofia, care de cînd era sub administraţie românească, îşi dezvoltase enorm industria de răsadniţe şi arbuşti. Îi planta cam prin ianuarie, iar în mai avea bulbii verzi, zemoşi, gata de recoltare. apoi îi aduna, îi lăsa o săptămînă la uscat şi îi mărunţea atent să nu se piardă nimic într-o oală mare de nichel. fierbea cactuşii împreună cu 2-3 kile de alcool etilic sub presiune şi apoi lăsa decoctul la răcit pînă cînd alcoolul  ...continuare .
13 comentarii
modifica
SPRE BAIE IV
de esteu iar shi iar la: 08/08/2009 12:50:58
spre baie iv/ dădeam să plec şi ţop, unul dintre ei începe să chelălăie, apoi toţi cirochine. m-am întors, ce chestie, să prind şi vacarmul ăsta nou, fără să fi fost asigurat, cînd am luat bilet, că e posibil să am şi un bonus. bătrîneii păreau depăşiţi de situaţie. unul dintre ei se prăvălise pe mozaicul umed. căpătaseră ce le-a trebuit, era inevitabilă şi-o scenă de-asta. repede au început să se împrăştie ca nişte insecte, care încotro, iar dintre ei tocmai armando, proaspătul erou al saunei, se păstrase cu mintea întreagă şi puse mîna pe telefonul mobil. formase 112 şi primise asigurări că o ambulanţă va sosi în cinci minute. greu de  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Stepe duse...
de monte_oro la: 08/08/2009 12:46:31
stepe duse.../ murind, mă-nnemurești prin veac,/ plecând, îmi albăstrești iar cerul/ în ochiul tău alte priviri îți zac,/ și alți copaci ți-mpăduresc misterul./ un cânt, cu el te vei fi născut,/ Și-o noapte ce-ai primit-o-n dar,/ când lumânarea-n trup ți-a fost crescut/ rămâi de-a pururi prinsă-n chihlimbar...
26 comentarii
modifica
Vise ciudate
de petretuteavsnietzsche la: 08/08/2009 11:25:15
noa. l-am visat pe cioran. cica: ma interoga in camp. traiam sau traia in cort... sau ceva de genu./ asta inseamna ca imi pierd casa?
46 comentarii
modifica
Cetatean onest?
de gabriela_o la: 08/08/2009 10:40:44
ma laud ca sunt un cetatean onest. imi platesc taxele. nu dau spaga. nu intru in fata la rand. imi cumpar bilet cand merg cu trenul. in clipa asta am o indoiala ca e asa. sunt in tren spre bucuresti. intercity 552. am vazut acu 2 minute cum nasu strecura doua bilete unor calatori cand se apropia supracontrolu. ma gandeam ca de teama astuia, sa nu-i descopere blatistii. dar ajuns in dreptul celor doi, supra asta nu i-a mai controlat, la un zambet complice al nasului care i-a zis ca acolo e ok. si de parca nu era suficient, nasu s-a intors, i-a intrebat pe cei doi blatisti daca le trebe biletele pentru decontat, le-a luat si a plecat cu asta de-l cauta de cinste in vagonu urmator. pentru restul  ...continuare .
37 comentarii
modifica
Vizunea 11 - Scrumiera..
de adynet1 la: 08/08/2009 08:55:51
muc de ţigară rujat/ Şi-un altul imaculat…/ În jur,/ scrum, scrum,scrum…/
18 comentarii
modifica
Creativitate [3] - protest
de 1brasovean la: 08/08/2009 08:40:24
<a href='http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/862718/primul-contract-pe-hartie-igienica-inregistrat-la-finante/'>sătul de erorile din sistemul fiscal român, un craiovean de 23 de ani a găsit un mod original de a protesta: a înregistrat (...), la direcţia generală a finanţelor publice dolj, un contract scris pe un sul de hârtie igienică roz, prin care se obliga să înveţe porcul unui prieten să calculeze impozite la computer. / (...)/ petre becheru s-a prezentat la finanţe cu un contract scris pe hârtie igienică. conform contractului, petre se obligă să înveţe porcul unui prieten „să navigheze pe internet şi să calculeze impozite şi penalităţi conform codului f  ...continuare .
1 comentariu
modifica
m-am pricopsit c-o poveste…
de cosmacpan la: 08/08/2009 04:36:34
/ poveştile mele merg pe jos iar când obosesc îşi desfac aripile/ şi dau aşa un ocol prin lume./ de cele mai multe ori nu au unde să se aşeze să-şi tragă sufletul/ şi-atunci se prăvălesc, stânci în marea cenuşie / sau plutesc pe valuri de ceaţă/ ciripindu-şi viaţa şi păţaniile de necrezut./ dar într-o zi, pe când luna crescuse ca un cozonac de cel rotund/ şi vedeai toate poveştile copleşite de căldură/ a turnat grindină cu găleata/ şi le-a spart ciocurile şi ghearele diamantate/ de erau să moară toate de foame/ (păi cine putea să ciugulească atâtea cuvinte şi păţanii?)/ norocul lor a fost că le-a crescut rădăcini/ şi de atunci aud pădurea fo  ...continuare .
2 comentarii
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: