arhiva: 20/09/2009


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Apel
de adina.petre la: 20/09/2009 23:36:28
catre toata lumea care-i treaza dupa orele la care oamenii obisnuiti merg la culcare. sa se prezinte cu doua degete ridicate in sus, sub forma de v si sa strige "prezent"!/ am zis!
35 comentarii
modifica
Bluza albă
de Sancho Panza la: 20/09/2009 21:56:10
i./ / matheus a frânat atât de brusc, încât cei doi porumbei de pe bancheta din spate s-au trezit şi mai strâns înlănţuiţi, dacă asta era posibil. “aici e!” a chiuit el. din stânga ne orbea o reclamă luminoasă enormă, cu litere de un portocaliu strident: roma. lângă uşă cineva uitase o galeată şi un mop împuţit. tencuiala începuse să cadă şi, în general, barul, restaurantul, bomba sau ce-o fi fost părea să aibă nevoie urgentă de un administrator competent. nu ştiam că matheus frecventează astfel de locuri, dar ăsta era doar unele din multele lucruri pe care nu le ştiam despre el. “ce e aici”? întrebă mirinda, dezlipindu  ...continuare .
5 comentarii
modifica
Arca lui Noe
de andleia la: 20/09/2009 21:07:49
noe s-a trezit. injectat, ametit, nu mai stie de el. simte ca-l dor toate partile corpului, si in varful capului i se aduna o senzatie de voma. ochii il dor, fiecare fir de par il deranjeaza./ respira, si in cosul pieptului nu intra aer. parca se aduna doar fum si cenusa in el. cauta disperat, cu ochii rosii, cu mana tremuranda, o pastila. un fir de praf. o tigara. alcoolul din sticla de langa el avea scrum de tigara in el, si pe gura sticlei se vedea o picatura de sange./ pe noe il doare piciorul si nu stie de ce. da patura putin la o parte, si vede ca pantalonul e sfasiat, si ca e sange in tot patul. un cutit i-a vegheat somnul. il ia de-acolo si porneste in cautarea unei salvari./ in dulap  ...continuare .
7 comentarii
modifica
Soldatul
de andleia la: 20/09/2009 21:00:11
s-a trezit intr-o dimineata,/ capul sau imprastiat pe gheata/ priverea spre ceru-ndepartat,/ cand cel mai bun prieten l-a calcat./ ochiul iesise un picut ‘n-fara,/ pielea i se facuse ca de ceara,/ mana s-a mai zbatut un pic pe arma,/ si-n departare, o cioara incerca s-adoarma./ piciorul n-a mai ajuns la trup,/ obrajii sai de ceara ‘ncet s-au supt./ s-a tras cu totul inapoi,/ pana cand n-a mai ramas din el decat noroi.
19 comentarii
modifica
Degetul mare de la picior…(2)
de adynet1 la: 20/09/2009 20:24:45
cap 1 <a>www.cafeneaua.com/nodes/show/22484/degetul-mare-de-la-picior%e2%80%a6-1/1</a>/ / pantofii nu l-au ţinut prea mult. pierdu la început talpa celui drept, apoi pe-a celui stâng. la primul popas, rugă pe unul dintre tovaraşii de drum să-i dea o camaşa…o rupse în fâşii şi-şi înfaşură labele picioarelor pâna la glezne, mai mult pentru a nu se răni, decât să-i ţina de cald./ acum, păşea de vreo două zile în urma acelui bătrânel, privindu-şi degetele ce răsăreau rebele prin pânza ruptă. se înnegriseră şi se întreba dacă sunt degerate sau doar murdare…cert era că nu le mai simţea. / "mai bine aşa! durerea de înainte era insuportabilă."/ nu era  ...continuare .
8 comentarii
modifica
Intalniri in spatiul din vis
de Roman Haduch la: 20/09/2009 18:56:26
cafeaua buna te si invioreaza te predispune si la visare. band o cafea buna inainte de a te aseza pe pat si a plonja in apele somnului, ai sansa sa te trezesti in vis. nu o luati chiar asa cum o spun (ma refer la cafea). te trezesti in vis, te vezi dormind, si, incepi a te deplasa spre sus (de mult , un corb negru imi invita in spatiile de vis, in rataciri nocturne, sufletu-mi curat, intruchipat de o porumbita alba. m-am prins de chestia asta simtind falfaitul de aripi la nivelul narilor si experimantand o sensatie de spaima infricosatoare , parul de pe maini, si de pe tot corpul ridicandu-mi-se brusc, dar asta-i subiectul unei alte confe). daca tot ne trezim in vis si avem sansa sa cree  ...continuare .
10 comentarii
modifica
Nedumerire
de tomazian2 la: 20/09/2009 17:08:32
sal'tare taica si noroc./ nedumerit, poate total pe nedrept, de atitudinea presei mioritice în general vreau sa va întreb cati dintre dumneavoastra ati aflat, si eventual cand, din presa ca presedintele asociatiei 21 dec. se afla de 48 de zile în greva foamei ca protest împotriva nerezolvarii dosarelor mineriadei si "revolutiei"?/ vi se par mai importante stiile realitatii despre soferul care a parcat masina in lacul straulesti sau taximestristul care a aterizat în canal ?/ vi se pare normal ca nici unul din cotidiene nu se ocupa de cazul respectiv ?
15 comentarii
modifica
Eva Adam despre Eva Adam
de andleia la: 20/09/2009 14:57:04
sa zicem ca personajul meu principal s-ar chema eva. chiar eva adam./ intr-o buna seara, intinsa in patul ei de-acasa, cu un strain in spate, o blonda planturoasa si cu picoare lungi isi fuma nonsalanta tigara, ultima din pachet. fuma, si rotocoalele de fum o invaluiau discret, ascunzandu-i varsta pe care o stia prea bine./ 40./ cifra rotunda, si totusi imperfecta pentru o femeie. cel de lamga ea mormaia ceva de bine.../ ”...mmm... ce bine a fost... ”/ … dar ea nu-l lua in seama si se gandea la ale ei./ ”am dus o viata frumoasa…”, isi zicea./ ”oare?”, se intreba, ironic, dramul de constiinta din ea…/ ”ei bine, poate nici chiar asa frumoasa, dar interesanta si palpitanta.  ...continuare .
73 comentarii
modifica
Anghel Tomovici
de Maximilian Serban la: 20/09/2009 14:50:02
despre anghel tomovici nu se cunosc prea multe. daca il intrebi pe el, strange din ochi si se cufunda intr-o stare de aducere aminte, semn ca trateaza intrebarea cu maxima seriozitate dar nu iti poate spune mare lucru pentru ca, paradoxal, nu stie atat multe cuvinte. ii place mult sa fumeze si daca ii dai o tigara, isi duce mana la tampla si rade, iar asta inseamna ca saluta noua prietenie infiintata. se banuieste ca s-a nascut in nordul moldovei, intr-una din multele comune sarace imprastiate pe acolo. acest fapt se poate deduce din accentul sau si din lipsa degetelor de la picioare cauzata probabil de degeraturi. totodata s-a observat ca tomovici nu sufera atat de mult in anotimpul rece,  ...continuare .
13 comentarii
modifica
Degetul mare de la picior…(1)
de adynet1 la: 20/09/2009 14:24:27
/ Îşi târa picioarele prin zăpada mocirloasa ferindu-se sa nu-l calce pe cel dinainte, un bătrânel încovoiat de ani şi ger…/ Încălţase la repezeală pantofii aceia uzaţi a caror talpă se desprinsese nu demult. jandarmul îl zorea lovindu-l cu patul de armă în coaste. n-a avut timp să se organizeze...nici paltonul n-a apucat să-l tragă pe el. Îşi ridică gulerul hainei şi ieşi în stradă...nu i-a lăsat nici un bileţel lui nety, sora lui! va fi îngrijorată./ secvenţe de gândire incoerentă, întreruptă de acele lovituri în spate. de ce-l lovea? ce-a facut? de ce nu-i raspunde la întrebări?.../ se alătură acelui cârd de oameni speriaţi ce se deplasau î  ...continuare .
8 comentarii
modifica
Despre hipnoza
de adina.petre la: 20/09/2009 12:12:36
scurt istoric:/ un austriac pe nume mesmer ( de aici termenul din engleză “to mesmerize”) a crezut că a inventat el o super terapie, bazată pe ceva ce el numea ”magnetism animal”. el plimba nişte magneţi pe lângă subiecţii lui, sau elabora nişte mecanisme super complicate, în care pacientul stătea într-un butoi cu apă, înconjurat de fiare şi sârme, în timp ce medicul construia un sistem complex de magneţi, iar pacienţii se simţeau mai bine în urma acestor tratamente. unii pacienţi mai sugestibili, începeau chiar să aibă convulsii./ jean-martin charcot, psihiatru francez important pentru psihanaliza freudiană de mai târziu, a crezut că hipnoza este  ...continuare .
145 comentarii
modifica
IN CAUTAREA ALEXANDREI SVET
de ady957 la: 20/09/2009 10:33:52
a zis "asta nu e romania mea" si a disparut./ ce parere aveti despre ideea de schimbare propusa?/ stie cineva unde o gasim? vreti sa o ajutam?
17 comentarii
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...