arhiva: 14/01/2010


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Muste si magie
de happyshadow la: 14/01/2010 23:26:11
19:30.ragusit si parca prins in mrejele iernii, suna clopotelul.amorteala de afara este strafulgerata de zumzetele liceenilor fericiti ca sunt mai aproape cu o zi de vacanta intersemestriala.erau impartiti in grupuri restranse, de cate cinci sau sase .se grabeau spre statia de ratc, cu nasul ascuns in gulerele gecilor si cu mainile stranse in pumni./ in urma colegilor lui , odin se indreapta molcom spre iesirea principala.se misca cu greu contra vantului aprig , care parca extragea toata vlaga din corpul sau firav./ odin era un tanar sarac.traia la periferia orasului, impreuna cu mama sa si fratiorul sau mai mic eric.tatal lor murise cand odin avea sase ani, avand o boala psihica chinuitoa  ...continuare .
14 comentarii
modifica
Anunț important referitor la concursul de proză și poezie 2009
de alex andra la: 14/01/2010 20:50:52
cafegii și adina ( mii de scuze că iau fără tine hotarârea asta) !!!/ pînă la noi ordine, concursul se suspendă ! cine are ceva de spus referitor la noua formulă de organizare, acuma-i momentul ! va asteptam cu propuneri pana duminica la ora 12 am !/ propunerile se postează în această confă !
300 comentarii
modifica
D' ale noastre
de EmaAugusta la: 14/01/2010 20:28:09
s-au spus, se spun si se vor spune multe, poate, despre imaginea romaniei, o imagine reflectata in tiparele cameleonice ale societatii de astazi. dar ce face romanul cand se confrunta cu o neplacere venita dintr-o imagine mai mult sau putin distorsionata a acestor tipare? apoi, romanul critica, cu foc si para, cu patos, critica prostul gust, critica pitipoancele, critica gibonii, critica traficul, critica mogulum gollum si preciouss-ul lui ochi de drac, critica politica nativa sodomei si gomorei, critica mult si multe dar se critica rar. romanul e acid cu trendurile pe motiv de trend in timp ce lanseaza indirect trendul criticismului sub masca elevata a "intelectualui" neatins de vreo scapare  ...continuare .
11 comentarii
modifica
Ipoteza-lumea are multi idioti/dobitoci
de just.a.touch la: 14/01/2010 19:49:05
impartiti in diverse categorii?!/ da oare doar un idiot/dobitoc poate recunoaste un alt idiot/dobitoc?/ <object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/ymowem1aoaq&hl=en_gb&fs=1&"></param><param name="allowfullscreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/ymowem1aoaq&hl=en_gb&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>/ textul tradus:/ trebuie sa ai grija cu cei care nu canta, pt. sigur ascund ceva/ bunica mea spunea ca trebuie sa terminam o data pt. totdeauna cu uniformele(functziile pe c  ...continuare .
3 comentarii
modifica
jalousies
de alex andra la: 14/01/2010 17:40:06
/ printre jaluzelele trase/ blues-ul mediteranei.../
3 comentarii
modifica
Cu pénetul ca sideful...
de mazariche la: 14/01/2010 15:16:57
cu pénetul ca sideful.../ -mama, ce-i pénetul?/ -ce zici mah?!/ -pénetul... (cu voce mai mica)/ -nu exista asa ceva, de unde ai scos cuvantul asta?/ -a zis doamna sa invat pana maine poezia “cu pénetul ca sideful”!/ am ras, nah, si-am facut misto./ -daca asa a zis doamna!/ -du-te, mah, n-ai inteles tu bine! / i s-au umezit ochii:/ -pentru o mama buna nici nu stii cat de rea esti cateodata.../ l-am impacat, lasa c-o invatam, dar de ce-ti trebuie?/ -a zis doamna!/ -lasa mah, asta, am inteles, dar parca ai alta lectie la romana.../ -nu, ca mergem la gradinita si spunem poezii la copii!/ -asa, de azi pe maine?! de cand v-a zis sa invatati poezii de eminescu? m-am luminat intelegand./  ...continuare .
19 comentarii
modifica
manole XXI
de batranutragator la: 14/01/2010 15:04:18
am vrut să ridic un templu dragostei noastre/ și-am băut/ și-am fumat/ ziua ridicam turnuri pînă în buricul cerului/ noaptea beam pahar după pahar/ trist/ privind cum se prăbușesc la picioarele mele/ nu înțelegeai/ era vară soarele curgea ca o avalanșă și pe plajă femeile se dădeau/ cu diferite unsori/ străluciri pe piele o imensă reclamă la cosmetice/ parcă și lumina era o alifie care cădea peste bronz/ îmi închipuiam un fel de campionat mondial de patinaj/ al privirilor/ și al muștelor/ în jurul meu erau bărbații favoriți adoniși cu trupul sculptat/ de hormoni/ ai fi putut paria ca la cursele de cai sau ogari/ dorința era vie / împrejur mirosea a unt  ...continuare .
1 comentariu
modifica
Cadavru neputrezit
de closet la: 14/01/2010 12:21:25
„pentru nevoia de chip nou a tinerilor care în cultura română de azi doresc să-şi facă un nume bine văzut în afară, eminescu joacă rolul cadavrului din debara.... eminescu nu mai e la moda deoarece nu mai ‘da bine’”-patapievici, revista rost
18 comentarii
modifica
fotografie într-o casă de păianjeni
de thebrightside la: 14/01/2010 11:19:53
pentru s./ mi s-a-ncleiat sângele în vine ca vinul uitat/ într-o amforă într-o / casă de păianjeni/ între noi mai trăiesc doar fotografiile şi-o pisică şchioapă/ uite în cea căzută pe taburet eram fericiţi sau cum s-o numi/ porumbelul acela care-şi curăţă ciocul între clipe senin/ eram doi / încă / îţi mai eram pâine iar tu-mi erai surâs/ uite-o şi pe bezmetica o vezi cum / lipăie algele scurse de pe bocancii tăi roşi de drum/ parcă îmi seamănă aşa cu coada rotită covrig în juru-i/ cu irişii strânşi de atâta lumină / dac-ar putea ţi-ar şopti/ să nu-ţi fie teamă am palmele calde/ încă/
7 comentarii
modifica
...în ţara asta, plină de humor...
de Sancho Panza la: 14/01/2010 10:50:12
http://www.gandul.info/opinii/guvernul-interfata-5327791/ un articol de cristian tudor popescu./ / /
33 comentarii
modifica
Citatul zilei
de Baby Mititelu la: 14/01/2010 08:33:47
osho: "facem cu toţii parte din aceeaşi existenţă. indiferent pe cine răneşti, în cele din urmă te răneşti pe tine însuţi. poate că acum nu îţi dai seama de acest lucru, însă într-o bună zi vei înţelege şi îţi vei spune: "dumnezeule! acest lucru mi l-am făcut cu mâna mea." ai rănit pe cineva, crezând că este vorba de un altul. nu este altcineva. existenţa este una singură, este o unitate cosmică. din această înţelegere se iveşte non-violenţa."/
35 comentarii
modifica
una pe zi: scamatorul
de om la: 14/01/2010 03:57:51
scamator - scamatÓr, scamatori, s.m. actor de circ care face scamatorii; prestidigitator, boscar. – cf. fr. e s c a m o t e u r. / scamatorul incanta multimea prin turmentarea ei. ii ofera exact pentru ce a veniti si platit. pe timpul spectacolului, nimic nu mai este ce pare la prima vedere. ce parea o regula batuta in cuie din mosi stramosi, se unduie, se adapteaza cum vrea scamatorul si pana la urma dispare sub bagheta lui. scamatorii au intotdeauna asistenti care-l ajuta in misiunea lui de a cucerii publicul. sunt doua feluri de asistenti, cei de pe scena si cei care se integreaza nedetectati printre spectatori. acesti asistenti pe post de pseudo-spectatori se ofera intotde  ...continuare .
18 comentarii
modifica
Box
de Bott la: 14/01/2010 01:43:41
cobori pustiit dintre oamenii burduşiţi cu vorbe şi râsete, te-adânceşti în gânduri până la tâmple, mergi prin tine însuţi în cercuri până te-ntuneci la chip; te opreşti atunci în faţa inimii şi saluţi solemn golul care o locuieşte. te dezbraci pe urmă de umbre, te descalţi de noroaie, încaleci pe şarpele-vânt şi urci treptele singurătăţii, numărând până la 77. treci pragul casei cu numărul 11, deschizi o uşă-n pământ şi o fereastră în ceruri, străbaţi labirintul de-oglinzi reflectându-ţi nopţile albe(una mai palidă decât alta),/ îţi pui după aceea pe limbă pastila pentru tăcere şi dai peste gât un stacan de tărie în cinstea celui car  ...continuare .
11 comentarii
modifica


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: