arhiva: 15/01/2010


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Visul cu blugii prespălaţi şi coşmarul Cuore, inimă de copil
de thebrightside la: 15/01/2010 16:29:40
sau „unde eşti copilărie, cu alaiul tău de ... cărţi”./ cărţi?!? iar cărţi?!?/ cuvânt înainte înapoi:/ dragă cititorule,/ dacă te-o adus barza fără cravată de pionier la gât, să-ţi fie ruşine. eşti inadmisibil de tânăr, deci, du-te în cămară şi stai acolo până ai vârsta necesară să te enervezi că alde piţi face (sic) baloane orbit(ale) în autobuz./ Însă dacă unul din visele copilăriei tale era să primeşti tresa galbenă care se asorta cu dunguliţa mijlocie a cravatei şi-ţi dădea verde să-i torni pe chiulangii clasei şi să mai fii şi felicitat de tovarăşa pentru asta (ba, că vei fi primul pe listă pentru orice tabără), ia lo  ...continuare .
27 comentarii
modifica
Codul culorilor in HTML
de danblogro la: 15/01/2010 15:03:59
de multe ori s-a intamplat sa am nevoie de codul culorilor in limbajul html, si bineinteles ca nu stiam “din cap” toate codurile culorilor html. prin urmare, am sa va prezint si voua acest tabel cu culorile de baza din limbajul html... <a href="http://dan-blog.ro/codul-culorilor.html">[citeste tot articolul aici]</a>
125 comentarii
modifica
una pe zi: cuvantul
de om la: 15/01/2010 15:01:16
cuvânt - cuvẤnt, cuvinte, s.n. 1. unitate de bază a vocabularului, care reprezintă asocierea unui sens (sau a unui complex de sensuri) şi a unui complex sonor; vorbă. / pentru conditia umana la inceput a fost onomatopeea, ca o confirmare a eliberarii cailor respiratorii. onomatopeea reprezenta fara cracnire comenzile fizicului si fiziologiei: papa, caca, nani./ chiar daca onomatopeea s-a transformat ulterior intr-un cuvant de inceput, reprezentarea fizicului si fiziologiei a ramas la fel, poate un pic mai specifica: mama, papa, caca, nani./ incet, incet, cuvantului s-a mai adaugat o noua dimensiune caracterizata de adevar si minciuna./ totusi cea mai mare transformare  ...continuare .
11 comentarii
modifica
scuzele. ce facem cu ele?
de M a o la: 15/01/2010 13:09:23
n-am timp sa caut conferinta aia cu limba romana asa ca intreb pe scurt aici./ cum e cu scuzele? se ofera sau se cer? vorbesc din punctul de vedere al celui care a gresit. exista formule ca:/ -scuza-ma!/ -iti cer scuze!/ -scuze!/ dar si:/ -imi cer scuze!/ -scuzele mele!/ -te rog sa accepti scuzele mele./ deci cum e corect? sa se ceara sau sa se ofere scuze, in cazul in care ai gresit?/
54 comentarii
modifica
Liliput
de Sancho Panza la: 15/01/2010 11:51:35
cel mai greu e să prinzi lumina de ceafă/ ca pe un leş descărnat de pisoi/ şi să-ţi faci din braţ / catapultă./ doar un zgomot / de cer sfărâmat. ca atunci când visai/ cum te lipeşti de coapsele mamei şi la prima atingere / se transformau în movile de mâl./ apoi dezinfecţia. storci pereţii de umbre/ şi te îmbăiezi în sucul călduţ/ până când palmele / fumegă până ce-n vene / picură ceară şi pielea îţi cântă-n ecouri/ de palat părăsit./ o răcoare de ocnă. nici nu simţi / rugina de lanţ pătrunsă în os/ micşorându-l./ / celelalte / decurg de la sine./ într-o zi te uiţi într-o ceaşcă de ceai/ te arunci în chiuvetă/ sp  ...continuare .
14 comentarii
modifica
Când am început să-l iubesc pe Eminescu
de vasile anton la: 15/01/2010 11:05:33
poetul şi măiastra / pe eminescu nu l-am iubit multă vreme. Ştiindu-l moldovean de-al meu, era ca şi cum mi-ar fi fost ,,vecin’’, îl cunoşteam ,,din vedere’’. poemele sale, deşi mi-au plăcut, nu-m spuneau mare lucru. asta până le-am pătruns filosofia. o femeie, o doctoriţă care îl iubeşte mult pe poet, m-a întrebat în urmă cu vreo doi ani. ,,Ştiţi ce zi e astăzi?’’,, da, e 15 ianuarie ’’ ,,Ştiţi ce mare poet s-a născut în această zi?’’ am ridicat din umeri. ,,cum, nu ştiţi?!..’’ ,,e moldovean de-al nostru, din botoşani.’’ ,, mihai eminescu?’’ ,,ei bine, data viitoare, când veniţi la cabinet să-mi aduceţi o poezie - floa  ...continuare .
13 comentarii
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...