Pentru a accesa aceasta pagina trebuie sa fii conectat

arhiva: 19/01/2010


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Înecaţi
de Guinevere la: 19/01/2010 22:31:18
martă,/ din gura tatălui îmi ieşea numele ud ca din ou / ştia din prima clipă / să-şi prindă gheruţele de sârma albastră a gardului / tata desena pisici cu mâna mea / cum îndopam eu puiii de prigorie / nu trăiau / / toamna ardeam frunzele, prin fumul gros/ îmi amintesc cum trecea glasul mamei/ înălţându-se ca o hârtie arsă / pe zidurile albe ale casei nu se vedea niciodată vreo umbră/ umblam cu ziua strânsă de trup ca şi cum/ mereu ar fi fost ultima/ învârteam sforile leagănului apoi le lăsam să se rotească/ se făcea/ atunci se făcea că / puneam masa în curte şi mâncam / ana luneca galbenă peste noi şi mama / se tăia exact atunci / exact atunc  ...continuare .
17 comentarii
modifica
Încălzirea globală
de Valeriu Cercel la: 19/01/2010 21:51:24
se pare că de-o bună vreme, / chiar dacă iarna o dezminte,/ de când ne tot facem probleme/ temperatura-i mai fierbinte,/ Încât şi polii vor dispare/ nălţând mai marele ocean,/ de n-ai să vezi, liberi, în floare,/ crescând ciulinii-n bărăgan,/ Însă rapoartele, prin ziare,/ spun că situaţia creată/ e şi mai înspăimântătoare / de cum a fost preconizată,/ Şi asta-i rău, original,/ cum la-nceput s-a presupus,/ pământul nostru, infernal/ În câţiva ani va fi distrus,/ numai că noi, cu calităţi,/ Şi vechi tradiţii din popor,/ am luat măsuri şi greutăţi/ cătând un ţap ispăşitor ;/ bine’nţeles că suspectată/ a fost ministra de turism,/ c-  ...continuare .
4 comentarii
modifica
Erezie
de modigliani la: 19/01/2010 20:52:57
eram doar noi/ și tari îmi erau oasele/ neplecați ochii / aspru cuvîntul/ lasă-mi moartea ți-am spus/ nu îți vreau nemurirea/ eram doar noi/ topite pe carne oasele/ aspră prăbușirea/ încă/ mi-ai întins mîna/ lasă-mi moartea ți-am spus/ am fost iubit/
7 comentarii
modifica
Poezie cu efecte secundare
de Athos la: 19/01/2010 19:22:51
cand vom creste mari/ vom construi catedrale imense/ care vor intimida trecatorii;/ vom coroda gandurile credinciosilor/ care se vor ruga la statui/ pentru afirmarea pacii./ oameni se vor ascunde in larve se vor ascunde in metempsihoze / asimptomatice./ in fiecare duminica,/ vom canta in ebraica contopita cu germana : / « jur, doamne, / iti jur ca data viitoare/ voi fi un om plin de candoare » / impreuna, vom declara longitudinal/ cu multa emfaza/ ipoteze autentice si reguli inca necunoscute/ care vor pune in practica / consecventa variabilelor/ iubirea temporara / si precizia detaliului in regiunile opace ale universului./ vietile noastre se vor schimba brusc;/ vom dovedi in fraz  ...continuare .
16 comentarii
modifica
1-2-3
de madibusoi la: 19/01/2010 14:33:10
În pas de 1-2-3 îmi cântă iarăşi ochii când buzele strivite îţi gustă din priviri/ felia de durere se strânge şi se scurge în călimara plină de vorbe şi aminitiri/ din unghii iar îmi creşte un gând amar şi, parcă, îmi zgârie cu sânge un dor neînţeles/ firimituri din ploaia furată unei toamne, se-mprăştie timide din stropii ei de vers.../ de mult n-a mai fost toamnă în liniştea uitării,/ de mult n-a mai plouat cu picuri reci de gheaţă/ povestea se sfârşeşte fără-a apuca să-nceapă,/ stigmatul ei rămâne, pictat adânc pe-o faţă.../
5 comentarii
modifica
La multi ani, IO...:)))
de monte_oro la: 19/01/2010 11:42:25
io... in marea-mi jenerozitate, am decis sa impart cu prietenii mei cafegii... placerea sarbatoririi mele... in asta zi... de boboteaza pe stil oldies but goldies... so... friptane bine inflacarate, vinuri ochioase, tort "moartea dietei"... si muzici divine.. isi vor aduce prinosul la marea sarbatoare a celor 44 de ierni introienite...:)) va rog... pastrati ordinea... si ramaneti incolonati... ca nu mi-s decat unu...:)declar deschis olimpu... pa perioada astei zile... chiar de treburi urjente ma vor mai duce... pe ici...pe colo... cadourile...aici... florile... hmmmm... i le dati lu' modigliani.../ <object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/x6-0cz73  ...continuare .
107 comentarii
modifica
amfiteatrul
de alex boldea la: 19/01/2010 08:57:33
ma intorc din cand in cand acolo. in ultima vreme se pare ca din ce in ce mai des. nu poate fi doar vis, e prea real. desi in vis mi s-a aratat prima data. / printre diverse panze ce schitau structuri aproape umane, ma intorc in acel pat imens, o lume in sine, tot timpul cu asternutul in dezordine. tot timpul alb. / camera e enorma la randul ei. tavanul poate la patru metri de podea. nu stiu cum as putea-o descrie, asa ca voi incepe de la structura totala. / prima data cand am fost acolo mi s-a parut ca aduce cu un amfiteatru antic, dar cam de doua ori mai mare, cel putin. de fapt, jumatate de amfiteatru. un semicerc jos, in mijloc, era granita dintre neant si - universitate, poate? nici  ...continuare .
18 comentarii
modifica
Creativitate [4] - magazin cadouri divort
de 1brasovean la: 19/01/2010 08:39:28
<img src='http://www.feminis.ro/imgs/blogs/4a88640768215.jpg'>/ / „divorţul poate costa mult, iar o astfel de listă de cadouri poate ajuta o persoană în această situaţie să înceapă o nouă viaţă”, a precizat peter more, şeful serviciului de vânzări al companiei. / (televizoare, frigidere, mixere etc. - informatia <a href='http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/883246/cadouri-de-divort/'>aici</a>)
6 comentarii
modifica
vaccin- alegere generalitati:
de om la: 19/01/2010 05:02:01
dpmdv, pt o alegere corecta sa se tina cont de:/ 1-tipul de virus. una este sa (nu) alegi pt un banal vaccin anti-gripal si alta pt un vaccin antirabic. / 2-probabilitatea de intrare in contact cu virusul. una este sa stai inchis in casa si alta este sa lucrezi intr-un spitral de boli contagioase sau sa calatoresti, uneori in zonele de focar./ 3-starea de sanatate a propriului organism:/ 3.1-alergii la galbenusul de ou (alergiile au diferite forme de manifestare, unele mortale )/ 3.2-munca sau contactul excesiv cu substante gen mercur, aluminium, etc (atentie la picatura care umple paharul). rog pe cineva care citeste aici sa puna linkurile date de mine, pe o alta confa despre vaccinur  ...continuare .
29 comentarii
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: