arhiva: 23/01/2010


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Filosofia fara aere V - fragmente
de GV is back la: 23/01/2010 23:34:22
......................................................./ mi-am aprins o ţigară… mă inspiră acest fum albăstrui şi efemer – poate fiindcă eu însumi, am aceiaşi persistenţă. ori poate pentru că este, singurul tabiet pe care, de aproape douăzeci de ani, îl urmăresc cu consecvenţă. sunt douăzeci de ani, în care m-am lăsat aproape de tot – uneori chiar, de obişnuinţa de a fi om./ Îndărătul lor, nu mi-a mai rămas aproape nimic – sau dacă mă gândesc bine, tot ce-am avut, s-a pierdut îndărătul lor…/ mă re-descopăr! azi, pe mine, eu! Şi cine sunt altul, decât un biet nărod, care-napoia lui, şi-a rătăcit, ultima certitudine din prezent. se află, în ac  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Compozitii foto
de adynet1 la: 23/01/2010 22:48:16
sunteti invitati sa expuneti orice vi se pare ca merita, calitativ sau creativ, din experientele voastre fotografice...
176 comentarii
modifica
Cafeneaua.com
de GV is back la: 23/01/2010 22:45:03
despre cafenea, în toate aceste multe zile prelinse de la geneză, ca unul care mi-am căscat ochii pe statistici: multa lume a venit şi a plecat... se prea poate că oamenii fac un principiu din reversibilitatea acestui verb. "veni, vidi, vici" - un adevăr parvenit de la romani, dureros ca orice alt adevăr de teapa lui./ consider că venind domniile lor şi văzând (apoi, fireşte după firescul lor plecând) au învins. ce? un pic din credinţa mea, că oamenii simt nevoia să se apropie, sau în treacăt măcar să se aplece, asupra a ceea ce alţii gândesc. desigur, întocmai ca multe alte credinţe puerile ale mele şi aceasta era una de mult învinsă de mine, în mine. doar că p  ...continuare .
12 comentarii
modifica
Preventiv
de GV is back la: 23/01/2010 22:36:58
oh, boy! se zice că nu-s decât un agramat, care a descoperit plăcerea de-a se juca (cucu)vintele. căci, mic fiind şi păduri ne-cutreierând, mă jucam cu piesele de la şah, şi nu/ odată regina mea albă se lăsa călărită de câte-un pion negru care se năpustea asupra ei ca nebunu’. abia acum mă gândesc, că sportul ăsta al minţilor încinse, se joacă după nişte reguli/ inventate şi abstracte; iar astăzi, când le cunosc de adevăratelea, îmi apare ca imposibil să mai joc şah după nişte reguli, pe care copil, le inventam odată cu viaţa. da, da, de o mie şi una de ori susţin, că adevăratele bătălii în existenţă se dau aşa cum le intuiam atunci. georges v  ...continuare .
1 comentariu
modifica
Intre bare
de GV is back la: 23/01/2010 22:26:00
draga scriitorule!/ este stiut faptul ca poetul s-a nascut roman, asa ca nu-i nici o greutate sa-l iei pe kant in bascalie, mai ales ca nici nu mai misca. iti propun sa pui cea mai tampita intrebare, intre cele doua bare de mai sus si sa o lasi acolo ca sa rada toti de tine. daca reusesti, iti ofer un cadou surpriza, toata dragostea de pe lume si un loc pe soclul din piata presei (bucuresti) de unde si-a luat lenin talpasita. in afara de toate astea, gandeste-te c-ai putea castiga si bani - este total eronat - dar face bine la inspiratie (si expiratia este simtitor imbunatatita). succes!/ *pune-o intre bare aici de luni pana miercuri si vei primi un raspuns pe masura de la cine vrea pana ta (  ...continuare .
11 comentarii
modifica
fotografia de lângă icoană
de Sancho Panza la: 23/01/2010 20:12:35
ţine cartea în palmele mari/ ca pe un pui abia răsărit din găoace/ şi ea îl întoarce / filă cu / filă/ până ce dă deoparte/ cuprinsul/ apoi îl deschide/ să intre în valuri/ tăcerea/
6 comentarii
modifica
Arhitectii...
de GloriaVictis la: 23/01/2010 18:28:52
pentru a nu fi inteleasa gresit, cateva precizari:/ - nu cunosc multi arhitecti; in fapt, stiu doar cativa; in general sunt oameni de treaba, iar la unul dintre ei tin in mod special ;)/ - le admir munca, mai ales ca mi se pare ca n-as putea sa fac ce fac ei niciodata :) si consider ca orasele noastre au mare nevoie de ei;/ - cu toata aprecierea si afectiunea pe care le-o port... sunt momente cand ma scot din papuci. rau :)/ daca e vreun arhitect in comunitatea cafeneaua.com, ii cer anticipat scuze, in caz ca aceasta confa va fi considerata deranjanta :)/ de-a lungul ultimilor ani m-am tot intrebat daca eu sunt cea ciudata sau e intr-adevar lumea arhitectilor sucita :) unul dintre arhitec  ...continuare .
49 comentarii
modifica
napasta
de INSULA ALTUIA la: 23/01/2010 16:11:39
napasta a inflorit/ in copacul ferestrei din dreapta/ vechiul timp/ merge pe poteca/ o zbircitura de-a mea/ imi sigilez pleoapele/ obosite/ dupa ce amestec spinii/ arzatori/ ce frumoasa e viata de apoi/ pictata in pulberea ta./ ingrop visele mele/ si inima fara merinde/ in pamint/ fericit ca ii vorbeste cineva./ un nor agata / trei plopi ruginiti/ dupa atitea crengi/ facute cuib/ peste clapele visului./ <img src=http://i49.tinypic.com/2qdooja.jpg>/
2 comentarii
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...