arhiva: 27/01/2010


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Apoteoza lui Quasimodo
de modigliani la: 27/01/2010 20:37:24
rupe-mă din coasta popii/ fă-mă noapte zorilor/ și-apoi lasă-mi doamne ochii/ de lumină ciorilor./ să mergem quasimodo/ ia-ți cocoașa/ îți dau și zdrențele și ochii stinși/ văzduhul e pustiu, încremenit, nici moartea/ nu-și bea-ntunericul pe-aici./ am cîntat la margine/ și aspră și spartă-mi era vocea/ duși toți morții, viii și încă, cei altundeva/ îmi țineam în palme cîmpia/ și mă nășteam în fir de iarbă/ aveam cenușa, copiii, iubirile, miturile/ toate mirajele/ ochii și/ cuțitul./ am plîns la margine/ și aspră și spartă-mi era lacrima./ aminte ia, cîmpia-i fermecată/ un vis îţi surpă iar cuvîntul/ acolo n-o să-ajungem  ...continuare .
15 comentarii
modifica
La castel
de RIbanna la: 27/01/2010 19:29:27
la castel/ / cadea intunericul peste negrele ziduri,/ paianjenii zaceau ascunsi in crapaturi,/ mireasa suspina langa-ale noptii fapturi/ pierzandu-se-n noapte,macinata de ganduri./ ferestrele cantau cu glasul gros/ al mortii cantec negru,dureros,/ amorul ei zacea intins pe jos/ tacut si de suflare stors./ voalul vaduvei curgea peste el/ imbracandu-l in noaptea din vechiul castel,/ iubirea damnata murise ,plecase cu el/ spre alte meleaguri,departe de macel./ si raul curgea printre pietrele moarte,/ castelul maret se pierduse in noapte,/ durerea cea stinsa plecase departe/ in lumea uitata,pastrata-ntr-o carte./
6 comentarii
modifica
Pergament
de RIbanna la: 27/01/2010 19:28:46
/ pergament/ / silabe si portrete,/ cuvinte si imagini/ imprastiate prin regrete,/ cerneala scursa pe pagini./ / priviri si-mbratisari,/ dispute si emotii/ umplute de retineri,/ clipe sublime-ale cartii./ / noi de ieri si de azi,/ rusini si aspiratii/ amestecate-n pagini,/ titluri,povesti,enumeratii./
4 comentarii
modifica
Doi
de RIbanna la: 27/01/2010 19:28:06
doi/ / suntem doi nebuni in lumea asta mare/ si ne iubim,/ ne sarutam aprins mereu/ iar toate clipele ce trec pe langa noi/ ne leaga de trecutul greu/ al meu,al tau./ / vrem sa uitam de lume,de tot/ si ne ascundem/ ne ferim de priviri mereu/ iar cei care trec pe langa noi/ ne invidiaza mereu/ e greu,e greu./ / suntem plini de iubire,de patos/ si ne imbratisam,/ ne strangem la piept cu dor/ iar toate emotiile ce ne cuprind/ ne mangaie inima/ usor,usor./ / vrem sa fim mereu noi doi/ si sa ne iubim/ sa ne sarutam aprins mereu/ iar tot infinitul sa-l cuprindem/ sa-l pastram/ si sa-l impartim la  ...continuare .
8 comentarii
modifica
Chong şi miracolul vieţii
de philo la: 27/01/2010 19:23:01
chong şi miracolul vieţii / urmare iii şi sfirşit./ "au trecut 18 ani de atunci, dragii mei. era într-o noapte de august şi o ploaie superbă de meteoriţi a luminat cerul. cu mic şi mare am iesit cu toţii să vedem aceasta frumuseţe, cînd, deodată, o stea mult mai luminoasă ca altele, s-a apropiat de pămînt şi a diparut în pîlnia craterului ştins al gattarei. din toti satenii doar eu m-am dus la acel loc şi am vazut acolo un fel de navă de o formă cum nu am mai văzut niciodată. nava ardea însă nu explodase şi printre ruinele ei am vazut forme omenesti. muriseră cu toţii în afară de o femeie tînară şi frumoasă care sedea cu spatele cu spatele sprijinit de  ...continuare .
2 comentarii
modifica
Chong şi miracolul vieţii
de philo la: 27/01/2010 19:21:53
chong şi miracolul vieţii / urmare ii./ veni şi timpul cînd chong trebui sa-şi aleaga o meserie. dilemă mare nu a fost acolo, căci dintotdeauna a gîndit că cea mai dragă îndeletnicire posibilă va fi să ajute oamenilor./ "tată. aş vrea să învăţ la facultatea de medicină. chirurgia mă atrage."/ "da, dragă chong, însă taxele sunt peste puterea mea", a spus doran. / sătenii au aflat de dorinţa lui chong şi primarul a spus:/ "dragă doran. fiul tău este şi al nostru. o ocazie mai bună de a-ţi răsplăti feciorul nu este. las' pe noi."/ */ capitala ţării. facultatea de medicină. altă lume, alţi oameni, însă chong s-a aclimatizat acolo cu repeziciune. au uncep  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Chong şi miracolul vieţii
de philo la: 27/01/2010 19:18:20
urmare i/ "nu cred la fel", a raspuns doran. "Ştiu că este inteligent. dumnezeu a fost darnic cu el, însă eu cred că cel mai bine este să crească în satul nostru cu toţi ceilalţi copii. vreau să fie fericit şi să nu trăiască printre străini departe de sat şi prietenii lui de joacă"./ doran era un om harnic şi fusese în stare să incropească o anumita avere. În ferma lui avea turme de oi şi bovine, cai de povara şi chiar un camion şi un tractor cumparat de ocazie. lîngă casa lui trecea şi rîul satului şi nimic nu parea că le lipseste celor doi./ Într-o bună zi chong i-a spus tatălui său:/ "tată. ceva se întîmplă cu turma de oi. cîteva se plîng de dure  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Chong şi miracolul vieţii - Da Capo al fine
de philo la: 27/01/2010 19:15:25
chong şi miracolul vieţii / chong se lasă mîngăiat de ultimele raze ale soarelui de toamnă. la picioare lui foşnesc frunze ruginii şi chong aude pînă şi mişcarile şarpelui ieşit după pradă. / nu. chong nu este orb. el vede şi chiar foarte bine deşi a ajuns la vîrsta de 503 ani. / chong nu mai tine minte momentul în care şi-a dat seama că este nemuritor. cîndva, cu secole în urmă, cel pe care în considera tatal său, doran, îi povestise ceva vag despre o nava extraterestră prabuşită în craterul muntelui gattara din apropiere. era o noapte de august, povestise doran şi o ploaie superbă de meteoriti lumina cerul, cînd, deodată, o stea mult mai luminoasă ca a  ...continuare .
5 comentarii
modifica
Literatură de Firmă
de batranutragator la: 27/01/2010 18:08:15
<a href="http://s225.photobucket.com/albums/dd43/batranutragator/?action=view&current=flyer_litdef_print_cmyk.jpg" target="_blank"><img src="http://i225.photobucket.com/albums/dd43/batranutragator/flyer_litdef_print_cmyk.jpg" border="0" alt="photobucket"></a>/ expomall megafun si institutul blecher vă invită sâmbătă 30 ianuarie, ora 18.00, în spațiul expozițional expomall de la afi palace cotroceni (situat deasupra magazinului real-) la o seară de poezie și proză în lectura autorilor, sub titulatura literaturĂ de firmĂ./ evenimentul se desfășoară în cadrul târgului carte muzica film, aflat în desfășurare în același spațiu./ / vor citi mugur grosu, lorena lupu, ge  ...continuare .
15 comentarii
modifica
Text cules dintr-o minte arsă (partea a 2-a)
de batranutragator la: 27/01/2010 16:14:56
hei, lasă asta. Și eu am avut același sentiment. pă nu mai sunt dorit. poate tocmai de aia suntem aici acum, în căpățîna asta idioată./ suntem într-un cap? omg, chiar așa! suntem într-un cap, suntem în țeasta unui cine știe ce cretin, poate un criminal sau un retardat de la ospiciu. ha ha! probabil d-aia arăți așa funny! / Șșșșș. uite-i! au aprins lanternele. n-o caută cu lumînarea, e ceva mai modern. Știi cumva în ce dată suntem? măcar ce zi e azi?/ e ziua ta ghinionistă. taci! ce dracu căutăm noi într-un cap? poate ar fi mișto să fie o tipă.măcar așa aș fi sigur că sunt în capul cuiva în timp ce și-o trage!/ ești complet dus. numai la tî  ...continuare .
5 comentarii
modifica
Text cules dintr-o minte arsă (partea 1)
de batranutragator la: 27/01/2010 16:14:15
pssst! tu cum ai ajuns aici?/ nu ştiu. aici m-am trezit. nu-mi aduc aminte. am vorbit cu capul de cîine. nici el nu știe prea bine. cică existăm dintotdeauna./ mă îndoiesc. ultimul lucru pe care mi-l amintesc este că a avut loc un accident... apoi o lumină puternică şi m-am trezit aici. despre ce cap de cîine vorbești?/ cum ce cap? acela! / nu văd niciun cap de cîine. acolo e doar un soare cu mustăți negre. ca și cum le-a făcut cineva cu un marker./ soare? ești nebun! acela e un cap de cîine. un cap fără trup. Și mai sunt cei trei iubiți ai fostei mele iubite. ei au mustăți, făcute de ea cu marker negru./ ha ha! Și tu ai mustăți. Încep să-ți apar  ...continuare .
1 comentariu
modifica
Transformari, tranzitii
de Honey in the Sunshine la: 27/01/2010 14:53:59
recitind confa lui donq din 2005 m-a uimit cat de mult s-a schimbat tonul discutiilor si atmosfera din cafenea din perioada 2005/2006./ va intreb si pe voi daca vi se pare ca e asa, in ce consta schimbarea, ce a determinat evolutia?/ intrebarile nu le sunt adresate doar celor prezenti pe atunci, ma gandesc ca si multi din cei mai noi au citit cate ceva din arhiva si pot sa-si faca o parere./ intorcandu-ma la diferente:/ -mesajele erau in medie mult mai lungi, mai apropiate de stilul mail-urilor decat de cel al chatului/ -eterogeneitate a participantilor la discutii (daca nu ma insel inca se puteau posta comentarii anonime). in timp, numarul userilor activi s-a concentrat/ -mai putin umor  ...continuare .
83 comentarii
modifica
No comment
de adina.petre la: 27/01/2010 13:33:43
"1.500 de prizonieri dintr-o închisoare filipineză s-au antrenat pentru un dans sincron - continuarea aici: http://www.antena3.ro/stiri/externe/omagiu-din-inchisoare-pentru-michael-jackson-1500-de-prizonieri-s-au-antrenat-pentru-un-dans-sincron_90497.html"/ video-ul aici: / <embed src="http://videonews.ro/jwplayer/player.swf" width="407" height="324" allowscriptaccess="always" type="application/x-shockwave-flash" pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" allowfullscreen="true" align="middle" flashvars="file=http://194.152.42.99/videos/11d705f23700147.flv&streamer=http://194.152.42.99/videos/11d705f23700147.flv&image=http://videonews.ro/files/videos/thumbnails/11d705f237001  ...continuare .
10 comentarii
modifica
Creativitate [5] – tricouri brasovenesti
de 1brasovean la: 27/01/2010 12:13:41
…care iubesc:/ <img src=' http://www.getbeget.ro/media/catalog/product/cache/1/image/5e06319eda06f020e43594a9c230972d/f/i/file_4.jpg '>/ cu subcomentariul: / -"daca dragoste nu e, nimic nu e? sau - nu-i nimic? depinde cat de cinic esti. oricum, dragostea, in drumul ei prin stomac, ajunge cu greu unde-i e locul. numa' sa nu-ti stea-n gat. ai grija."/ … deceptii:/ <img src='http://www.getbeget.ro/media/catalog/product/cache/1/image/5e06319eda06f020e43594a9c230972d/f/u/funia-sus_3.jpg '>/ cu subcomentariul: / -“vorbesti de spanzurat in casa mortului? atunci trebuie sa fii echipat. model potrivit la diverse ocazii (inmormantari, parastase, etc.). sapunul vi-l proc  ...continuare .
5 comentarii
modifica
Vreau sa fac....
de monte_oro la: 27/01/2010 09:57:35
..un copil. cum sa procedez?... cum sa aleg mama... si de ce?...:)) sujestii, instructiuni, manuale de utilizare?... / ps. confa inspirata din copacu lu' honey...:)) las problematica ridicarii unei case... generatiei urmatoare...;)
154 comentarii
modifica
ger
de alex boldea la: 27/01/2010 08:58:03
<img src='http://farm5.static.flickr.com/4065/4308011285_55fcc5f8f1_o.jpg'>/ <img src='http://farm3.static.flickr.com/2768/4308750238_00b743a3df_o.jpg'>/ <img src='http://farm5.static.flickr.com/4002/4308011467_d1a9250e92_o.jpg'>/ <img src='http://farm5.static.flickr.com/4039/4308750408_e726038e03_o.jpg'>/ <img src='http://farm5.static.flickr.com/4042/4308011563_ac422de136_o.jpg'>/
31 comentarii
modifica
Diferenţe
de modigliani la: 27/01/2010 08:28:05
/ paradisul doarme în / rana albă / a unui înger/ (o frumoasă, niciodată atinsă, femeie)/ În gerul lumii/ razant şi/ încă/ poţi vedea mîna/ întisă, a unui copil/ încercînd să apuce receptorul/ unui telefon public/ dimineaţa/ ai trecut./ /
18 comentarii
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: