arhiva: 04/01/2010


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
era să uit...exerciţii de imaginaţie...
de cosmacpan la: 04/01/2010 22:20:29
da, am intrat cu bine în cel de-al doilea an al crizei.../ În primul nu mi-a fost prea rău, am luat numai fro cinci kilograme hai şapte în plus, dar gurile rele zice că e de la stress şi că mănânc necontrolat de nervi...adică aşa ca un fel de bulimie (daca era după mine îi spuneam buliţie) şi adevărul este că nici nu m-am lenevit la mâncare, dacă era, rădeam dacă nu căutam...ce-ţi e şi cu crizele astea.../ În al doilea rând mi-am luat carnet de condus votul sau totul şi votez toate textele care-mi ies în cale (şi vă spun sincer că de când a dat zăpada chiar m-am bulgărit cu vreo câteva mai...mai aşa ca mine, grele), şi tac. da tac nene, nu mă-ncurc. tac-  ...continuare .
21 comentarii
modifica
Ganduri
de anticena la: 04/01/2010 22:16:12
e greu de crezut ca zilele trecute nu vor fi cunoscute copiilor sai; astazi alearga printre orele ce fug indracite catre noapte; s-a trezit la inceputul unui veac nou; un tanar demon ce bantuie incet si nesigur, cu mostenirea anilor captivi pe umeri si pe fata; spune “buna ziua” dar merge mai departe si nu intreaba daca omul de alaturi are nevoi, daca miine va mai fi fiinta. / a trecut peste veacul din urma fara regrete prea multe; a simtit definitia gandurilor tragice cat si moartea ce se apropie odata cu fiecare clipa; il asteapta pe isus sa revina; sa ii spuna ce sa mai faca cu viata lui!; sunt unii care insa se gandesc de un veac si cauta; insa nu pot determina si nici gasi acea lu  ...continuare .
7 comentarii
modifica
Dinastia (titlu provizoriu)
de adynet1 la: 04/01/2010 20:38:10
/ capitolul 1/ după cum vedeţi, ne aflăm pe un câmp plin de căpiţe de comosinte, o plantă carnivoră din familia bindoraurus, rară pe-aceste meleaguri./ comosintele, hrănite împotriva voinţei lor, cu creste de condinaceri, mor tinere şi fragede, tocmai bune de croşetat cu braţele de metal ale bocexelor de import, într-un soi de mileuri antiderapabile./ regele docoxor investise o droaie de emeralde (aduse de pe planeta earth) în dezvoltarea acestei tehnici speciale care-i asigura mersul lejer pe trotuarele alunecoase ale regatului./ nu m-aş fi oprit la aceasta scenă dacă n-aş fi zărit la umbra unei capiţe pe penelopa duz, fiica regelui, o adolescentă de şaptesprezec  ...continuare .
23 comentarii
modifica
vin fiert
de batranutragator la: 04/01/2010 20:33:42
și torn în mine tone și tone de vin fiert, lumea are o burtă imensă/ varsă în mine cisterne de vin fiert/ ființele minuscule care umblă prin sînge/ mă pișcă la încheieturi, le simt pe spate, în brațe, în palme/ nu le pot strivi/ ele însă pot, sînt amenințat cu topirea/ sînt amenințat ca o hîrtie/ un urlet închis în cuvîntul urlet/ mă dezmorțesc, e prima oară cînd moartea-i o salopetă/ aruncată în cui/ mă simt viu, vin în întîmpinarea mea cu pîine sare și o cană cu lapte,/ miere de albine, miere de furnici, miere din inimă/ lipit de pereți, aș sta minute în șir să transpir / să văd broboanele de lichid pe piept, pe frunte, sub ochi/ lumea asta  ...continuare .
19 comentarii
modifica
2010 - Dragii mei
de Andi la: 04/01/2010 20:29:29
dragii mei fie ca acest an sa va aduca tot ceea ce va doriti voi, lucrurile cele mai bune si mai frumoase. incercati sa lasati problemele in trecut si traiti prezentul! fiti alaturi de persoanele dragi, iertati si fiti mai buni decat anul trecut si mai rai decat anul viitor! incercati sa va faceti viata frumoasa pentru ca atunci lumea va fi frumoasa si indiferent peste ce greutati dati cu speranta si cu timp veti trece peste ele! va pup dulce si un sincer si un calduros "la multi ani"!!!!
4 comentarii
modifica
Pentru voi
de anticena la: 04/01/2010 19:54:25
/ in pragul lui 2010 va doresc sa fiti sanatosi, atat voi cat si cei dragi voua si sa intampinati evenimentele fericite si trecerile, schimbarile din viata voastra cu meritul cuvenit unor astfel de intamplari;/ sa intelegeti adevaratul mesaj al acestora dar si al lucrurilor mai putin bune ce poate vi se vor intampla, desi va urez cat mai putine din acestea sau deloc daca este posibil(insa dupa cum stim sunt inevitabile in 365 zile)/ sa luati decizii usor, sa va fie calea clara, sa intrebati mintea dar si sufletul in acelasi timp; / sa nu uitati sa va bucurati pentru lucrurile simple, sa nu lasati "focul" acestei epoci sa va afecteze valorile si sa va indeparteze de cei dragi; / sa aveti  ...continuare .
13 comentarii
modifica
ca pitulicile-n zapada
de alex boldea la: 04/01/2010 18:22:03
pe campul de-afara se aduna pitulici. e zapada acum si ma binedispune sa le privesc cum stau lipite de pamant si mai dau din cate-o aripa din cand in cand, in micile lor gropite. fumand la etajul zece sunt foarte putine lucruri intre care nu pot gasi paralele./ ma bucura pitulicile alea, aduc o nota de umanitate, de inocenta intr-un mediu ostil, robotic. cand te dezgusta totul in jur presupun ca te agati de orice fir de soare poti gasi. fie si-o pasare mica zgribulita in zece centimetri de zapada./ mai tarziu a venit un jeep si s-au auzit niste pocnituri. le-au impuscat, apoi au coborat si le-au adunat. cred c-au ramas vreo doua. ii urasc.
31 comentarii
modifica
Cu popa la usa
de logic_ilogic la: 04/01/2010 15:44:12
cu cateva zile inainte de craciun eram acasa cu niste prieteni. se aude soneria si credeam ca sunt colindatori. tocmai voiam sa le spun ca nu primesc cu colindul! deschid usa si ma trezesc cu popa care incepe sa ma stropeasca cu agheazma inainte sa apuc sa inchid gura! intra el in casa, zice cateva vorbe si se opreste in sufragerie...astepta...asteapta....inca mai asteapta! i-am urat sanatate si sarbatori fericite...a plecat uitandu-se in urma...nu i-am bagat nimic in buzunar. am avut o mare satisfactie...pana la urma asta este meseria lui, iar banii mei erau doar o donatie catre buzunarul lui. / aseara eram la bunica-mea...se aude soneria...aceeasi poveste...numai ca de data aceasta imi da c  ...continuare .
26 comentarii
modifica
LUNA AMARA
de INSULA ALTUIA la: 04/01/2010 13:29:03
noaptea este acoperita/ ca un pian inchis/ cu o nocturna/ a lui chopin/ incepe sa se aseze colb sur/ luna ursuza amara/ din portelan/ cade si se sfarima/ lasind pe cer/ o gaura/ si un cui./ orasul era batrin/ si plin de zdrente/ prin care intra frigul/ invaluit in nostalgii/ sinucideri/ insomnii/ lehamite/ toate strazile duc / spre cimitir./ strigoii/ s-au trezit / auzind zgomotul / parasind sicriiele/ venind / spre case / sa suga / singele vinului./ <img src=http://i45.tinypic.com/se12f6.jpg>
7 comentarii
modifica
Dintr-un secol în altul. Ritual
de FlaviusIO la: 04/01/2010 13:28:01
În duminica asta ninsă am refăcut mai vechiul ritual al răsfoirii prafului din bibliotecă. mi se întîmplă asta la fiecare început de an cînd găsesc potrivită oblojirea rănilor cărţilor bătrîne şi amestecarea cu cele noi născute în anul abia trecut. niciodată nu am destul timp pentru acest ritual. sunt prea multe de răsfoit, de aranjat şi mă aleg mai mereu doar cu cîteva capitole de ici, cîteva de colo… e ca o joacă şi ţin minte că la fel ca în orice joc timpul e mereu prea scurt chiar dacă e vorba de ore bune… de altfel mă uit la ina: niciodată nu are destul timp ca să-şi termine un joc sau mai multe începute între timp…/ de data asta m-am oprit cu  ...continuare .
66 comentarii
modifica
next, please!
de insane la: 04/01/2010 09:34:51
si disparu ca un fum... in urma - un pumn de sel de mer cu extract de alge si proteine de matase, cateva regrete si un sac de amintiri./ next, please!/ / p.s.: premiul intai cui ghiceste de ce am folosit expresia in engleza
14 comentarii
modifica
Eddie nu există sau râma Nu
de Guinevere la: 04/01/2010 08:56:21
eddie nu există. bunica margot zicea că-i invenţie de fată bătrână, că mai bine ud muşcatele alea de pe verandă sau curăţ cursele de şoareci. Ştiam că-i vie şi că nu vorbeste din morţi, dupa zvâcnetul verde al venei încolăcite pe grumaz ca un şarpe, din spatele urechii până la rădăcina gâtului. aşteptai să auzi clickul şi să vezi spinarea sângelui ruptă în doua, bunica margot trăia de-o sută de ani./ gazonul din faţa casei era necurăţat cam de pe vremea când fusese fată mare, tomberoanele erau împrăştiate de ciori, în jurul lor o iarbă deasă de seringi cu botul roşu. prin colţul din stânga al acoperişului, la distanţă mai mică de-un stat d  ...continuare .
37 comentarii
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...