arhiva: 08/01/2010


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Disertaţie despre inorogi, praf de copt şi alte minuni muiereşti
de Sancho Panza la: 08/01/2010 23:31:48
acel nărăvaş pe care cândva/ îl strângeai între pulpe şi îl înfrânai cu degetul mic / şi îl adăpai cu roua căzută-ntre cupele sânului iară el se-nălţa / să-ţi aducă în coburi nectar din al şaptelea cer / precum şi cola de la non-stopul din colţ/ acel inorog cu grumaz de scântei pe care-l culcai/ doar în pat de narcise şi îi întindeai mătăsos aşternut / şi îl potcoveai cu o singură lacrimă / de crocodil/ / într-o zi se va da de trei ori peste cap şi se va preface în aşchie / şi îţi va intra în pantof de acolo pe sub piele/ şi va creşte va creşte cât un falnic/ măr pădureţ/ şi va deveni o grădină de meri pădureţi / apoi un crâng nu  ...continuare .
35 comentarii
modifica
In mine sunt eu ; vis de zi
de EmaAugusta la: 08/01/2010 20:32:37
<a href="http://media.photobucket.com/image/wave/neillo98/hawaii wave pics/image01010.jpg?o=107" target="_blank"><img src="http://i50.photobucket.com/albums/f340/neillo98/hawaii%20wave%20pics/image01010.jpg" border="0"></a>/ / ma indrept catre amarul de nori negrii, ploiosi pastrand amprenta cetii ce mi-a ghidat pasii mintii ca o pribeaga nebuna, ce-si vinde vorbele in clipe de-o privire. deschid ochii, respir aerul umed, si-mi grabesc pasul spre ploaie. alerg in contratimp cu sunetele ei, tristetile ei, regasirile mele. nu e nimic in sus, si-n jos e doar desertul gol si ud, si praf facut noroi. si ploua molcom, in cadenta clepsidrei, asa de molcom ca-mi pare un vaiet de vioara stricata.  ...continuare .
4 comentarii
modifica
Saudade/Sehnsucht/dor
de Honey in the Sunshine la: 08/01/2010 18:11:08
de prin dictionare:/ saudade: dorinta vaga si constanta pentru ceva ce nu exista si probabil nu poate exista, nostalgie, dor./ sehnsucht: nostalgie fata de un loc indepartat dar care totusi ne da sentimentul de acasa sau dor fata de o persoana./ dor: dorinta de a revedea pe cineva drag, stare sufleteasca a celui care nazuieste, doreste; nostalgie./ am saracit intentionat sensurile incercand sa ma concentrez pe numitorul lor comun. / dar cred ca el nu se gaseste in definitia cuvintelor ci un aura de mister care le inconjoara fiind din categoria celor greu de explicat, exact ca starile inefabile pe care le numesc./ avand in vedere tristetea si melancolia pe  ...continuare .
68 comentarii
modifica
Ea a murit - 12
de modigliani la: 08/01/2010 17:16:55
spune tu menuhin dacă nu-i așa, ești mort de o vreme și din cîte știu un martor credibil, imparțial, așa-i doamne, constat ca ești și taciturn, ori poate timorat, oi fi eu dumnezeu dar puterile mele sînt limitate aici, nu aș putea spune cu certitudine cum exact ești, dar este cît se poate de evident că după marea judecată nu mai pot imputa nimic, nimănui, și ca să folosesc o terminologie inteligibilă pentru cei din specia ta, după moarte, în ceruri ori în iad, înțelegi menuhin, mă raportez la această dualitate perimată constrîns de circumstanțe și de limitele minții umane, obișnuită să definească orice împrejurare, obiect, întîmplare, etcetera, într-u  ...continuare .
5 comentarii
modifica
frunză de jasp
de Lady Allia la: 08/01/2010 16:34:08
te uită cum mor licuricii în mine, iar noapte-i cireş cu frunze de jasp/ c-o mână apleacă o creangă de vise,/ cu ochii sărută-mă adânc până-n suflet, să pot să surâd, să plâng şi să tac/ te uită cum mor licuricii în mine şi cum mi-i renaşti simfonii de culori/ c-o mână apleacă o creangă spre tine/ cealaltă s-o faci brăţară pe trup şi-apleacă-mă-ncet ca pe-o frunză de jasp/ în noaptea în care din cer ne va ninge cu flori de cireş şi mireasmă de nuc
16 comentarii
modifica
zimbiti va rog:)
de munteanu rodica la: 08/01/2010 15:49:12
s-a scurs deja o saptamina din anul/ 2010.m-au amuzat saptamina aceasta/ citeva relatari ale unor prieteni despre modul cum au petrecut noaptea de revelion./ parintii (propietarii)lui max,/ <img src="http://img683.imageshack.us/img683/7620/dsc00603oo.jpg">/ si-au luat sticla de sampanie si au ciocnit la trecerea dintre ani in padoc/ cu acesta(nu cu cainele ci intre ei) caci se stie bine artificiile sperie cainii:)/ alte doua familii au petrecut intreaga noapte jucind rummy:)/ noi,dupa ce pina la ora 24 nu prea am/ avut voie sa stam la masa caci o fetita de doi ani avea chef de dans si nu ne-a slabit pe niciunul,dupa miezul noptii am incercat sa facem un gratar afara si bineinteles a pornit o  ...continuare .
3 comentarii
modifica
Daţi-mi voie să mă prezint: sunt Dobrogea
de cosmacpan la: 08/01/2010 15:17:03
fără vorbele mele că io-s uitată de dumnezeu acolo între dunăre şi marea cea mare...îl las pe el să vorbească cu vorbe de-ale lui din aparat.../ <object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/1mkbks8ucu0&hl=en_us&fs=1&"></param><param name="allowfullscreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/1mkbks8ucu0&hl=en_us&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>/ <object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/v9tuf0uz0_u&hl=en_us&fs=1&"></para  ...continuare .
34 comentarii
modifica
Despre mine si mine
de adina.petre la: 08/01/2010 11:56:20
vorbeam deunazi cu un om tare drag mie, si in cursul discutiilor aparura ideile: / "nu exista judecator mai nemilos decat ne suntem noi insine."/ si raspunsul:/ "oh atunci o sa ma aflu intr-un permanent conflict cu mine. ce urat... ma intreb cine o sa castige! :))))"/ asadar, atunci cand suntem in conflict cu noi insine, cine castiga de fapt? si de ce chiar si in urma dezbaterilor ramanem uneori cu senzatia ca "am pierdut" in urma bataliei?
52 comentarii
modifica
in memoriam
de rumm la: 08/01/2010 10:16:32
in jurul nostru numai alb.pustiu./ ochii-ti sunt goi si nu mai lupti./ vreau sa ramai.dar tu.../ te duci si plangi./ adio drag prieten,un curcubeu va fi mesajul tau./ dumnezeu sa te odihneasca!
5 comentarii
modifica
Fumăriciul pe nou
de 1brasovean la: 08/01/2010 09:54:36
fumăriciul sau fumăritul intra cu succes in sistemul de impozite si taxe din evul mediu romanesc. / in principiu – (non?)anecdotic? - se percepea o taxa pentru fumul identificat cu precizie deasupra caselor / per gospodarie./ iar azi sfetnicii lu` voda basescu pregatesc ... taxa pe amprenta de dioxid de carbon./ <img src='http://www.sciencedaily.com/images/2009/03/090329205457-large.jpg'>/ foto: sciencedaily.com/ "taxa pe amprenta de dioxid de carbon. (...) fiecare cetăţean ar plăti astfel pentru că circulă cu maşina şi îşi încălzeşte locuinţa cu păcură, cărbune sau gaz natural. taxa ar urma să se plătească la tona de dioxid de carbon rezultat din a  ...continuare .
8 comentarii
modifica
Dinastia(titlu provizoriu)- cap.2
de adynet1 la: 08/01/2010 07:59:29
cap. 1/ http://www.cafeneaua.com/nodes/show/23542/dinastia-titlu-provizoriu/1/ / cap. 2/ - penelopa! penelopa!..../ - care penelopă? ce penelopă? că doar nu-i fiica lu' tac-tu'.../ - lasă bă, că-i copil.../ - pe cumpilus(dracu') copil! crezi că n-am văzut cum te zgâiesti la pulpele ei?/ - ei şi tu!...uite ce rotunjimi are! de-a dreptul dezgustator...dă-mi-o peste câtiva dori când va arăta pătrată aşa cum îi stă bine unei femei şi să vezi tu ce-i fac.../ - pe cumpilus îi faci! să te văd eu breaz, scurtat de cap când regele docoxor va afla că doar te uiţi în direcţia ei.../ cei doi soldaţi trimişi de seful gărzii regale s-o caute, continuau să se  ...continuare .
20 comentarii
modifica
Blestem
de om la: 08/01/2010 05:04:13
ochii'ti care mi-au zambit/ cand la alta te-ai gandit/ cataracta fi le-ar voal/ ca m-ai dus la tribunal/ gura'ti care m-a cantat/ cu un vers nerusinat/ pe veci sa naclaiasca/ alta sa n'o mai pateasca/ mana'ti ce m-a mangaiat/ dupa'un juramant strambat/ arsa ciunga sa fie/ pe ea sa n'o mangaie/ bubule mai fasoneaz'o tu dupa gusturi...eu nu stiu ce te mana pe tine in "lupta". / eu m'am luat dupa maria :))/ <object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/6x4jhekhozm&hl=en_us&fs=1&"></param><param name="allowfullscreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/6x4jhekhozm&hl=en_us&  ...continuare .
10 comentarii
modifica
La mulţi ani, Ioane!
de Cri Cri la: 08/01/2010 04:46:05
de ziua lui mi-a dat o carte de poezii. eu ştiam ce zi e, ştiam cum îl cheamă şi totuşi n-am făcut legătura până acum când am deschis cartea şi am citit dedicaţia: “la mulţi ani, ioane!”, scrisă cu mâna lui. mă cunoaşte preabine. / Şi eu am impresia că-l cunosc. Ştiu ce-l enervează, ce-i place, ce-l uimeşte… aşa că tac. Îmi vorbeşte despre oameni necunoscuţi, locuri în care n-am fost, gânduri pe care niciodată nu le-aş fi gândit… şi apoi tace brusc în mijlocul frazei: / -te uiţi prin mine./ -te ascult. / -am uitat toate chestiile inteligente pe care vroiam să ţi le spun. / -ce-s alea chestii inteligente?/ i se pare că încerc să salvez situaţia  ...continuare .
10 comentarii
modifica
Război punctelor !!!
de Omerta la: 08/01/2010 00:56:40
unu şi nouă minute…/ linişte./ mă ridic din pat. doamne, ce frig e! privesc împrejur: o bluză aruncată pe fotoliu, ceva pantaloni pe jos, lângă şosete, căciula ruptă şi haina pe cuier. mai am pe undeva un pachet strivit cu trei ţigări şi o cutie de chibrituri. / Şi cheia./ răsuflu. e târziu. le îmbrac mofturos şi plec./ e frig afară. bate vântul şi plouă mărunt. / paşi inconştienţi. / către nicăieri…ajung la şcoală. portarul mă ştie. / - ai uitat ceva?/ Îl privesc şifonat, fără niciun chef de discuţie. nici măcar un cuvânt./ - Îhî… scuip./ intru. / e linişte. / nu mi-e dor de coridoare, nici de miros, nici de uşile înalte, vopsi  ...continuare .
9 comentarii
modifica
Dragostea
de batranutragator la: 08/01/2010 00:15:17
ai putea gîndi zile întregi la sentimentul acesta/ la fel ca la o piatră albă - / nemișcată în privirea ta și nu se schimbă nimic/ și totuși, cînd plictisit de atîta inactivitate/ ai arunca piatra în cer/ pentru cîteva secunde ți-ai putea închipui că-i o pasăre / în orice caz, nu poți rămîne în același loc, piatra/ te-ar lovi în cădere fix în moalele capului/ de-ar fi extraordinară sau banalitate tot aia ar fi,/ un lucru precum o sticlă trimisă pe mare,/ o mare care nu atinge țărmurile/ hotărît lucru, dragostea nu-i așa/ nici un fluture care ți se așează pe creștet/ nici viețile voastre continuîndu-se în celălalt/ nici schimbul de fizionomie, de  ...continuare .
38 comentarii
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...