arhiva: 19/10/2010


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
din exil
de alex andra la: 19/10/2010 22:43:40
negarea/ nu/ n-o să cad din cerul meu cu pene şi rotunjumi de pulpă de femeie/ scrâşnind din pietre timpul albastru trece prin orizont / plouă iar în zodia fecioarei / dincolo/ în oraşul de aur zilele nu sunt luni marţi miercuri joi / vineri sâmbetele au nume de fete / duminicile femei-frunză înșiră petale tivite cu soare/ din exil/ nu/ poţi să-mi ştergi zâmbetul cu palma / e prins în cuie de chipul înlemnit/ / sperietoare de păsări/ trecu norul mai departe / şi pământul se clătină / / / / /
10 comentarii
modifica
Împietrire
de nyx la: 19/10/2010 19:54:33
/ umbrele nopţii trag în jos de cer/ în piept îmi moare-n chinuri luna/ înspăimântat nici lupul nu-mi mai urlă/ i-ngheaţă colţii pentru totdeauna/ / cuvintele fac zob o călimară/ pe-o foaie mi-au ciobit un curcubeu/ îmi cântă iar prohodul dintr-o parte/ altu-a murit din nou în locul meu/ / am ruginit mă bate glasul pietrei/ ca un ceasornic ticăind mişel/ mai vreau sa fac un pas cât toată viaţa/ dar dumnezeu a-ncremenit şi el/ / /
73 comentarii
modifica
Am fost un las in perioada dictaturii comuniste - Petitie fara adresant
de mariusmicle la: 19/10/2010 18:40:39
in urma reactiei elitei intelectualilor la cele spuse de herta muller in interviul cu gabriel liiceanu,/ nevoia unei concluzii, al unui punct final in procesul de analizare al perioadei comuniste pare mai evidenta ca niciodata./ am avut, cu totii, un parcurs asemanator unui bolnav care trece prin diferite stadii pina la cel terminal. / pentru noi acceptarea finala a faptului ca am fost partasi dictaturii nu inseamna sfirsitul ci, dimpotriva, un nou inceput./ am fost confuzi si ne-a fost frica. (ne-) am invinovatit. frustrarea, anxietatea si rusinea le-au luat locul pina ce totul a fost prea mult si ne-a coplesit neputinta. / mai sintem acum, inca, in stadiul in care simtim nevoia sa ne impa  ...continuare .
94 comentarii
modifica
Hérisson
de sami_paris74 la: 19/10/2010 15:35:24
-fa marghioalo ! du-te si prinde « niglo » ariciul ala care vine mereu la noi la caravane si frige-l fà pe gratar,ca el aduce norocul si fericirea satrei noastre./ si din el sa mànince toatà suflarea satrei,ca el deschide toate usile fà, si toate portile ferecate cu sapte zavoare…./ tiganii au o traditie straveche ,un simbol viu de supravietuire, »herisson,ori noglo pe tiganeste ori ariciul,reprezinta un festin pentru tiganii nomazi.ariciul ori porcusorul salbatic se invelesc intr-un strat de argila muiata in apa,se inveleste ariciul intr-un strat subtire,imediat ce i se jupoaie toata pielea impreuna cu tepii, se pune pe jeratic ori pe pietre incinse ,carnea lui devine delicata si  ...continuare .
14 comentarii
modifica
vizita activistului de partid la muzeul de jucarii
de Bucu la: 19/10/2010 12:47:36
<img src='http://img844.imageshack.us/img844/2080/activistul.jpg'>
58 comentarii
modifica
2 arhiecti vor sa plece in Australia sau NZ
de danaandrei09 la: 19/10/2010 12:35:04
buna ziua,/ suntem 2 arhitecti (sot si sotie) care dorim sa emigram in nz sau australia./ dorim sa luam legatura cu arhitecti care au reusit de curand sa emigreze in oricare din aceste 2 tari si care au reusit sa-si gaseasca joburi in domeniu, pentru a obtine informatii si sfaturi./ multumesc mult.
1 comentariu
modifica
Ceva mai vechi
de poezie la: 19/10/2010 00:59:29
spiritul de casta si eroarea din microsistem/ fara critica atintita catre sistemul din care faci parte – performantele lasa de dorit. autoperfectionarea nu trebuie privita ca un act sinucigas. ci ca pe o modelare spirituala. critica adusa colegului de breasla nu trebuie privita ca un afront gratuit. critica adusa colegului poate insemna: dorinta de evolutie colectiva. aici avem un impediment: romanul are un ego = cu palatul parlamentului. poarta in bagajul trasaturilor de caracter : lasitate, ipocrizie, egoism si nelipsitul nepotism. sistemul nu poate functiona la capacitate maxima cand exista asemenea difunctii in microsisteme. cand rotitele nu functioneaza, mecanismul numit romania, nu  ...continuare .
65 comentarii
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...