arhiva: 02/10/2010


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Domnu' Nelu
de Ana Lavinia la: 02/10/2010 23:10:10
domnu’ nelu/ / domnu’ nelu isi incepu ziua cu un ceai si cateva felii de paine unse cu margarina, in racnetele lu’ nevasta-sa si ale copiilor. apoi isi lua sandvisurile cu parizer facute de nuti si pleaca la munca. in statia de autobuz isi cumpara o cafea de la dozator. / domnu’ nelu are burta, inceput de chelie si ii curge matreata pe tricourile de firma pe care i le cumpara nevasta-sa de la second hand, la promotie, cu un leu bucata. pe degetul mic de la mana stanga are un ghiul mare de aur rosu, amintire din vremurile in care facea bisnita la turci si ii mergea bine. la gat poarta un lant gros, tot de aur rosu, pe care i l-a facut nevasta-sa cadou de ziua lui. nu l-a cumpar  ...continuare .
24 comentarii
modifica
imi e dor de mine 5
de imiedoardemine la: 02/10/2010 22:57:14
“frumosul” – doar in prezenta femeii din capul meu./ / dar tot timpul se intampla asaj, parca e un facutj. cand esti cu iubita undeva toate femeile se uita la tine si toate te vorj. probabil ca atunci cand esti cu persoana draga tie, chiar daca tu arati la fel, esti schimbat total, radiezi intr-un mod aparte, esti puternic, increzator, si toate astea doar pentru ca esti cu persoana potrivita langa tine. restul nu mai conteaza, sunt doar ca niste poze alb-negru care abia le poti zari undeva departe… culoarea este numai acolo unde o vezi tu, acolo aproape, dar nu indeajuns de aproape… ai vreao si mai aproape… ai vrea sa o poti lua, sa poti asterne o frantura din ea pe o panza alba  ...continuare .
5 comentarii
modifica
imi e dor de mine 4
de imiedoardemine la: 02/10/2010 22:56:34
“trairi” – pentru femeia din capul meu./ si atunci cand esti asa ingandurata, mi-ar placea sa intru in capul tau, sa iti vad gandurile ca sa ti le pot povesti apoi. sa arunc gandurile care incurca, nu, nu sa le arunc, nici macar sa le sterg, doar sa le rescriu, sa asez cuvintele asa incat totul sa apara intr-un alt mod, mai placut, mai scurt. sa fac o poveste pentru tine, ca cele pentru copii, cele frumoase, de adormit j./ / / “dorinte si inchipuiri” – pentru femeia din capul meu si pentru mine./ traieste azi ca si cum ar fi ultima zi in care ai trait. iubeste acum ca si cum ar fi ultima zi in care ai iubit. sufera acum ca si cum ar fi prima data cand esti ranita.uita acum  ...continuare .
comenteaza!
modifica
imi e dor de mine 3
de imiedoardemine la: 02/10/2010 22:55:46
“femeia” – din capul meu…pariul meu…pe care cred ca l-am pierdut./ in momentul in care scriu asta…ma simt iara’ tradat, dar nu reactionez, astept sa vad ce va urma j, am inceput sa ma invat, si partea proasta e …nu ca ma invat cu felul ei de a fi, ma invat singur sa ma distantez de ea, ceea ce asa repede , ca o avalansa , s-a creat, incepe usor usor sa se duca precum un castel de nisip…graunte cu graunte…inca mai cred ca vrea sa se schimbe…si se va schimba , sper…de folosit, da, s-a folosit de mine, nu imi pot da seama cat , pana unde , fiindca putin drag de mine a prins totusi…macar sa ma bucur si eu singur de propriile minciuni care incep sa mi se para hazlii j.  ...continuare .
6 comentarii
modifica
imi e dor de mine 2
de imiedoardemine la: 02/10/2010 22:54:56
“alegerea” – pariul meu cu ei (fara voia lor j )./ cand nu stii ce sa faci, ce sa alegi, incotro sa o iei, esti derutat, confuz intreaba-ti prietenii, cerele sfatul chiar daca ei nu au vazut intregul film, ci doar anumite episoade, fi sigur ca iti vor oferi si o alta imagine, dacat cea vazuta de tine ca si actor … mai multi spectatori, care toti vad finalul, numai ca pana la el ajung pe cai diferite. tine cont intotdeauna de ceea ce cred ei fiindca nu iti vor raul, se poate sa greseasca dar niciodata voit, cantareste toate parerile si in final tine cont doar de a ta. pariaza cu ei ca tu ai vazut cel mai corect filmul, spera ca asa sa fie, si te vor respecta si mai mult pentru asta.  ...continuare .
comenteaza!
modifica
imi e dor de mine 1
de imiedoardemine la: 02/10/2010 22:53:35
cum am ajuns eu sa stau singur in cluba sa beau o bere.asa o sa am timp sa imi scriu gandurile, sa analizez oamenii, sa ii plac asa cum sunt ei, cu distractia lor, eu cu a mea. in sfarsit pot sta in umbra si sa privesc, sa fiu observator, sa devin actor cand voi vrea, sa fiu cineva nou printre niste oameni noi mie. momentan nu sunt nici una nici alta, doar un strain care sta in coltul lui si scrie pe telefon. daca nu voi intelege acesti oameni, ma voi implica, voi juca rolul meu, cel care il repet zi de zi. voi deveni vizibil, dupa care voi fi observat,din cand in cand , voi incepe sa sclipesc incet incet pana cand ei ma vor admira stralucind. abia atunci ii voi intelege si ma voi retrage ina  ...continuare .
6 comentarii
modifica
Eliberarea- Nopţile lui Prometeu (I)
de Stefan Doru Dancus la: 02/10/2010 22:29:35
spre liniştea mea sufletească, nu cred că prometeu a existat cu adevărat. nu pot crede că între o mie de personaje absurde scoase la înaintare de omenire poate apărea o expresie atât de coerentă şi logică încât pare să aibă la origine divinitatea. consider că prometeu nu este altceva decât tendinţa omului de a-şi ucide în chinuri partea solară care i-ar da viabilitate în armonia cosmică./ a pune acţiunea lui prometeu alături de tevatura iscată în jurul filozofilor “cu sistem” şi a “iniţiaţilor” ar însemna contestarea sacrificiului lui hristos – or omenirea n-a îndrăznit încă să anuleze formidabila prestaţie a martirului de pe golgota./ eu spun c  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Incoerența doctrinară și incultura politică la cetățenii români
de Motanul Biped la: 02/10/2010 19:55:51
dacă luăm în considerare doar titulaturile partidelor am fi tentaţi să spunem că spectrul politic românesc este asemănător cu acela dintr-o ţară civilizată./ Însă a trage această concluzie în urma luării în considerare doar a titulaturilor pe care le au diverse partide înseamnă a ne lăsa înşelaţi de aparenţe. iată câteva dovezi în acest sens:/ 1)o dovadă în acest sens este dată printre altele de alianţa psd-pc. În orice ţară civilizată şi cu vechi ştate democratice social-democraţii sunt de stânga iar conservatorii de dreapta. deci într-o ţară civilizată o alianţă preelctorală între social-democraţi şi conservatori este imposibilă. eventual s  ...continuare .
comenteaza!
modifica
128... (cap1+2)
de adynet1 la: 02/10/2010 16:00:55
/ / mi s-a prezentat cu o uşoară timiditate ce i se citea pe faţă şi în mişcările stinghere: / / - mă numesc jakobov...sunt client al băncii de cincisprezece ani. / - Îmi pare bine! cu ce te pot ajuta?/ - cu nimic momentan...poate mai târziu. am vrut doar să facem cunoştinţă. / / mă simţeam jenat că am trecut direct la subiect. stătea în faţa mea, mărunţel, zâmbitor, îmbrăcat simplu, cu un pantalon uzat şi-o cămaşa cu emblemă de lacoste, cumpărată probabil în turcia. i-am arătat cu un gest scaunul din fata biroului. / / mi-a povestit că e un om avut, ca şi-a dobândit averea prin muncă multă, la început ca simplu constructor,  ...continuare .
12 comentarii
modifica
"Drumul către tine însuţi" de Scott Peck
de Astoniu la: 02/10/2010 15:34:51
o carte care mi-a plăcut, "drumul către tine însuţi" de scott peck, (tradusă în româneşte în 2001, la editura curtea veche) şi am recomandat-o şi altora, are darul de a-mi aminti că psihologia modernă a făcut paşi foarte importanţi în ultimii ani. Şi nu numai în domeniile medicale, ci şi în/spre filozofie şi teologie. / nu este o carte care să statueze nişte teorii, nu este un tratat de psihologie scris în limbaj academic, dar nici nu rămâne la nivelul de simplă popularizare a ştiinţelor. e un gest de deschidere spirituală, o încercare de apropiere a unor domenii culturale, aparent disparate, de pe poziţia unui empirism umanist autentic. Şi ce "umanism" poate  ...continuare .
2 comentarii
modifica
Cantec pentru Ulma
de lafemme la: 02/10/2010 14:52:55
/ prolog/ era o vreme în care oamenii îi spuneau pământului pe nume. era o vreme când pământul știa omul pe de rost. era o vreme când omul își despica sternul ca să vorbească./ ulma era femeia monolit/ bărbații aruncau harpoanele în ea/ strângeau în palme lichidul vâscos scurs pe pulpele ei/ ulma !/ ulma !/ femeie/ am băut din tine și-n seara asta/ au să ne crească deltaplane în loc de brațe/ speluca noastră cea de toate zilele/ are să se lumineze acum/ atât cât să simți duhoarea în cerul gurii/ ulma !/ ulma !/ dă-ne ochii înapoi/ Și îți vom linge degetele/ cu limbile a mii de huski/ ulma își scotea sânul rotund/ se așeza pe bordură în blana e  ...continuare .
35 comentarii
modifica
LA LUPTA
de Roman Haduch la: 02/10/2010 14:30:01
faptul ca nu toate neamurile au descoperit mamaliga nu diminueaza, cu nimic, pericolul concret pe care explozia acesteia il constituie pentru noua ordine mondiala. despre conditiile in care explodeaza mamaliga poate discutam intr.o alta confa. cuvantul are forta iar cel care-l pronunta este responsabil de consecinte.impingerea varstei de pensionare spre orizontul promisiunii biblice (70 de ani) descurajeaza pe unii si nu-i incurajeaza pe altii.perspectiva adaugarii usturoiorului, cepei, patrunjelului, cimbrului si scortisoarei pe lista alimentelor interzise (deja pe unele plase cu usturoi este mesajul " limitati consumul de usturoi intrucat poate genera un damf persistent") arata limp  ...continuare .
12 comentarii
modifica
precum castanii
de juli la: 02/10/2010 10:21:55
precum castanii/ ai ajuns copac-mbătrânit / mai simţi doar/ viermuiala sub scoarţă/ deasupra-i cer cu nori/ şi-ţi este neprietenos pământul / de unde să-ţi tragi seva/ cum să mai rodeşti/ îţi putrezesc rădăcinile/ te clatini în furtună/ şi-aştepţi de-acum senin/ îmbrăţişarea morţii/ / rolia
14 comentarii
modifica
INCHISOAREA
de Tot Areal la: 02/10/2010 08:46:13
-ai fost vreodata in puscarie?/ -doar in aceea pe care mi-am facut-o singur toata viata.insa era la purtator./ aceaste replici fac parte din saga ( 5 volume ) "lumea fluviului", scrisa de philip jose farmer./ insa constituie un adevar care doare si care merita sa fie discutat.
15 comentarii
modifica
Pentru un “perete al diversităţii şi al toleranţei”.
de Motanul Biped la: 02/10/2010 06:44:29
Într-un stat laic modern există o separare între sfera publică şi sfera privată. această separare implică la rândul ei existenţa unei separări între cetăţenie, etnie şi apartenenţă confesională.(apartenenţa confesională ţinând în exclusivitate de sfera privată.). punctul de vedere laic recunoaşte faptul că (în principiu) un om are aceeaşi valoare din punct de vedere spiritual fie că este adept al religiei “x” sau al religiei “y” fie că este agnostic sau ateu. menţionez că din punct de vedere laic de domeniul spiritualului ţin raţionalul, filosoficul, ideaticul ş.a, acest fapt fiind în opozţie cu viziunea îngustă conform căreia spiritual=religi  ...continuare .
11 comentarii
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: