arhiva: 04/11/2010


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
De toamna
de lafemme la: 04/11/2010 23:05:50
timpul trece mai repede când stau de vorbă cu tine / se-aude șina cum gene sub cuvânt / și atât / « e toama iar » îmi spui / și aerul din cameră devine gălbui / îmi povestești de aia bătrână/ de palma ei mare și grea / de zilele-n care cânta în vie până pocnea boaba de strugure / erai altfel atunci / aveai părul decolorat de prea mult soare / te-nvârteai în jurul nucului din curte privind în sus / până când amețeai / picai în iarba înaltă fără teamă/ iar în secunda aceea / cu ochii ațintiți la crengile de nuc / lumea se surpa sub tine / și totuși / soarele îți devenea aproape / fumez o țigară acum / cearceafurile tale miros a detergent și-a fi  ...continuare .
15 comentarii
modifica
Muzica lui Chopin
de Murafa la: 04/11/2010 22:19:50
ceaţă. lumini de felinar pierdute în hăul străzii. câte un trecător solitar. gânditor. pustiit. de nicăieri, parcă, apare o pereche de îndrăgostiţi. se ţin de mână, dar sunt departe unul de celălalt...fiecare cu ale lui. / vizavi, pierdută în aerul lăptos, e casa ei. ghicesc prezenţa-i la geam, pentru că vălul ceţii e de nepătruns. dar ea e cu siguranţă acolo. ca în fiecare seară. capul şi-l ţine aplecat şi o şuviţă de păr îi cade pe frunte. de atâtea ori aş fi vrut să dispară strada, să pot întinde mâna şi să să îi ridic acea şuviţă de pe ochi. dar ea nu o vede. nu m-ar vedea nici pe mine. poate ar întinde mâna şi cu vârful degetel  ...continuare .
6 comentarii
modifica
A crea. Hrană
de adina.petre la: 04/11/2010 18:24:49
În introducerea textului ce urmează trebuie menţionat ca nimic din cele ce veţi citi nu ar fi fost posibil fară prietena mea honey, cea care mi-a deschis apetitul, şi fără prietena mea zaraza, cea care mi-a dat primul brânci. / prima dintr-o serie a cărei lungime nu se cunoaste incă. :) mă intereseaza şi părerile legate de ...text, ca şi text, nu doar de conţinutul lui pentru care deja presimt că o să-mi iau nişte şuierături printre dinţi./ supa supelor de broccoli / faimoasa supă de broccoli are nevoie de următoarele ingrediente: o ceapă ariană cu puţin mai mare decât o nucă. doi morcovi aflaţi în perioada adolescenţei, un cartof ce nu depăşeşt  ...continuare .
35 comentarii
modifica
Ultima iubire
de sami_paris74 la: 04/11/2010 16:58:51
cele citeva saptamini petrecute la tara mi-au adus o parte de liniste sufleteasca,casa cumparata era asezata undeva in partea de rasarit pe un deal majestuos care se numeste dealul tirgului./ departe de civilizatie,departe de zgomotul masinilor ,de capiatala super aglomerata si de circiumile pline cu betivi nocturni./ aici e de mine ! mi-am zis eu fericit c-am scapat de stres si de lumea rea./ cind era luna,treceam prin padure,pina la piriul din vale,si intirziam mult pe malul piriului,aseazat la poalele unei salcii plingatoare,intirziam mult acolo ,privind apa vietii cum curge linistitita la vale,strigind : te iubesc,te iubesc ,te iubesc ! pinà ce oboseam si-mi auzeam glasul tot mai stins,a  ...continuare .
2 comentarii
modifica
Youtube video tricks
de gabyp la: 04/11/2010 14:47:14
pentru a vedea un video pe youtube, nu de la inceput, ci de la o pozitie determinata, trebuie adaugat la sfarsitul linkului un cod, in asa fel incat sa-i ,,spui’’ de unde sa inceapa./ sa luam linkul linkul urmator: http://www.youtube.com/watch?v=65aatjihblw&feature=related/ cand il deschideti va porni de la inceput, adica 00:00/ daca ii adaugati urmatorul cod: “#t=xxmyys”,fara ghilimele, unde xx sunt minutele iar yy sunt secundele, el va porni de la timpul indicat de tine./ de exemplu:/ http://www.youtube.com/watch?v=65aatjihblw&feature=related#t=02m8s/ va porni de la minutul 2 secunda 8./ este foarte util cand vreti sa postati un link catre un video, si vreti sa incea  ...continuare .
5 comentarii
modifica
''Non credere''
de Intruder la: 04/11/2010 14:46:26
madalina lefter, nascuta in iasi, 12 ani...restul ascultati voi. :) / <object width="480" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/pvftdh4ydz8?fs=1&amp;hl=ro_ro"></param><param name="allowfullscreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/pvftdh4ydz8?fs=1&amp;hl=ro_ro" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object>/
37 comentarii
modifica
cand alegi cavalerul gresit
de Homo Stultus la: 04/11/2010 14:27:51
domnul x este un cetăţean oarecare. mărşăluieşte tăcut în braţele cavalerului foamete. un pas, încă unul. acum trei zile privise lumea cu siguranţa celui care a devenit stăpânul absolut al unui codru de pâine. toate imperiile sunt însă trecătoare. cel al domnului x nu face excepţie. / un pas, încă unul. fiecare clipă e un război total cu amalec. Şi nu ai cum să învingi, îşi spune. În urechi îi răsună îndemnul plin de înţelepciune al unei gospodine: “la muncă golane!” ca şi cum ar fi cineva care ar prefera aerul lui dumnezeu blidului plin de linte. / Între un pas şi altul, respectabilul nostru cetăţean filosofează la interesantul obicei de a-ţ  ...continuare .
7 comentarii
modifica
Comunicat.Antologiile Revistei Singur
de Stefan Doru Dancus la: 04/11/2010 12:47:53
comunicat.antologiile revistei singur/ lista autorilor confirmaţi/ 1.Îi rugăm pe toţi autorii să-şi verifice cu atenţie numele, iar dacă / observă vreo eroare, să ne anunţe pe mail: dorudancus@yahoo.com./ 2.autorii care nu au achitat încă taxa de participare, sunt/ rugaţi să o achite cât de repede, pentru a ne putea încadra/ în timpul prevăzut pentru tipărire şi expediere./ 3. toţi autorii sunt rugaţi să ne mai trimită încă o dată adresele/ poştale sigure, unde doresc să ajungă coletele cu volumele în care au apărut./ autorii confirmaţi la secţiunea proză/ 1.adrian botez/ 2.alexandra iliescu/ 3.alexa gavril bâle/ 4.alexandru petria/ 5.ana maria m  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Disciplina însingurării
de batranutragator la: 04/11/2010 10:24:09
vuietul străzii: îl trag după mine în apartament. ca pe un prieten/ să alungăm liniştea mutată acolo treptat. mai întîi una, apoi două/ singurătaţi: pînă să-ţi dai seama e omor şi-nghesuială intestină şi/ nu mai poţi face faţă tăcerii care te obligă să asculţi celelalte/ tăceri: a mobilei, a covorului, a parfumului cu iz de mucegai,/ lumina, care e tot mai grea şi mai sus aidoma unui eşec pe care / nu-l mai ajungi. Şi nu-l mai poţi sări ca pe-un gard la furat cireşe./ Între toate astea, o lipsă de gesturi. Şi o lipsă de sînge în vene:/ uscăciunea infiltrată în sărut, în vis, în capodopera mîinilor mele,/ trupul tău desfăcut ca un evantai gă  ...continuare .
3 comentarii
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: