arhiva: 06/11/2010


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
jurnal de bord 55
de alex andra la: 06/11/2010 20:08:29
sunt in aer de cand ma stiu. vazduhista./ zi cu soare privita de la fereastra. pentru cateva ore, de dimineata, intrebarea a fost: sa ies? sa nu ies? a invins lenea si sila de a nu gasi iar loc de parcare la intoarcere./ ciudata stare, parca de convalescenta, in absenta bolii./ mananc un strugure si-mi amintesc de eliade, cu lumea vazuta dintr-o boaba galben-verzuie... cum o fi oare sa o privesti dintr-un galbenus de ou?/ frunzele cad fara mine. poate maine sa le iau pe talpi de pe strazi. si sa le pun bine intr-un colt de retina, pe durata goliciunii copacilor.../ / / /
116 comentarii
modifica
Iarna unei zile de vara
de adynet1 la: 06/11/2010 19:47:27
mai avea şi-acum în cerul gurii acel gust amar de stricnină cu care şi-a luat viaţa. a apelat direct la soluţia cea mai cumplită, ignorând zecile de pastile pe care şi le pregătise ca alternativă. „daca nu-şi făceau efectul? dacă ar fi fost descoperită la timp şi salvată în ultima instanţă pe un pat infect de spital? ce stupid ar fi apărut în ochii lui!. nu-i va da o asemenea satisfacţie. va merge până la capăt. sinuciderea va fi totală, dureroasă, cumplită...Îi va arăta lui că nu se mai joacă cu fraze dramatice ca în trecut. să-i fie conştiinţa grea de-acum înainte! să sufere şi el!”... / acum, înainta prin viscol spre cinematograful „viaţ  ...continuare .
13 comentarii
modifica
ce-i cu noi?
de Intruder la: 06/11/2010 18:30:56
nu ne mai place cafeaua. / nu mai vrem sa ne jucam. / nu mai stim? / parca suntem niste babalaci cu prostata mare si pensia mica. / ne zgaim la userii noi si ii punem la punct si virgula. / ne vaitam ca baba leanca si nu ne gandim c-ajunge zilei necazul ei. / blocam cafegii si uitam sa-i deblocam pentru ca supararea tine cat podu' lui traian. / ...sau nu? /
86 comentarii
modifica
Tărâmul canceros ( alt fragment)
de Murafa la: 06/11/2010 18:01:44
respiraţia elenei mă linişteşte. ascult cum respiră. abia auzit. o privesc. aş vrea uneori să sufăr o amnezie şi să mă trezesc aşa lângă femeia aceasta de care m-aş putea îndrăgosti de fiecare dată. ea reprezintă un fel de a fi total străin mie, diferit de ce învăţasem eu. iniţial mă lăsase indiferent pentru că nu vedeam cum cele două lumi ar fi putut să devină compatibile. ea casnică, feminină, supusă. eu…eu o ciupercă ce a crescut în aburii otrăviţi de ţuică. eu stafidit de viaţă şi, mai ales, de propriile gânduri... Îi vedeam umărul dezgolit. formele moi se conturau sub cearşaful care-i acoperea corpul adormit. piciorul ieşise neruşinat di  ...continuare .
1 comentariu
modifica
HOMO SAPIENS. O GRESEALA A NATURII ?
de gabyp la: 06/11/2010 12:53:18
homo sapiens/ singura specie care distruge profund mediul de viata si distruge totul asemena unui virus cum nici o alta specie cunoscuta nu a facut asta…/ natura.natura are inteligenta.o inteligenta, as spune nativa, care face ca totul sa fie perfect echilibrat. un echilibru perfect.ganditi-va la biodiversitatea terrei,la multitudinea de specii care traiesc intr-o armonie perfecta cu natura.totul este “calculat” nimic nu este lasat la voia intamplarii.atunci de ce ne-a creat pe noi? de 5-7000 de ani de cand a aparut homo sapiens totul s-a schimbat radical. de ce a creat o specie care se intoarce impotriva ei? o specie care la un moment dat o sa distruga tot. cand a mai creat natura,  ...continuare .
19 comentarii
modifica
PROGRESUL... Haideti, sa dezbatem!
de iulys la: 06/11/2010 12:49:37
sunt pentru progres! da. la prima vedere pare sa fie totul in regula cu acest termen: progres. toata lumea pare sa-i inteleaga semnificatia: progres = dezvoltare, evolutie, inaintare, intr-un cuvant este o schimbare spre bine. / daca la o plimbare prin parc intrebi aleator diverse persoane ce inseamna progres, vei constatata ca toate raspunsurile, indiferent de modul de exprimare, vor conduce catre aceeasi concluzie: oamenii stiu ce inseamna progresul!/ dilema se naste insa, nu din modul cum isi explica individul progresul ci din modul cum acesta il percepe./ progresul la nivel de societate – si aici ma refer la progresul tehnologic - se confunda din ce in ce mai mult cu progresul la nive  ...continuare .
36 comentarii
modifica
Iubeste!
de iulys la: 06/11/2010 12:23:57
mama imi spunea deunazi ca viata-i prea scurta ca sa urasti. nu te pierde in nimicuri, creeaza, iubeste. / dar omul cat traieste experimenteaza tot soiul de sentimente nascute din te miri ce: dezamagire, euforie... asa ajunge sa creada ca uraste, ca iubeste.../ intotdeauna am iubit viata, insa au fost momente cand sufletul revoltat si chinuit nu-mi dadea pace. asa s-a nascut poezia de mai jos, daca pot sa-i spun asa. de data asta, eram suparata pe mine si nu pe viata. imi faceam autocritica. dupa atatia ani, realizez cat de ratacita eram. pesimista, neagra de furie.../ ce se intampla, doamne? ce-i cu mine?/ cine am fost si ce-am ajuns?/ doream intotdeauna sa fiu sus/ si-acum nu pot sa strig  ...continuare .
4 comentarii
modifica
Sa ma prezint...
de iulys la: 06/11/2010 10:57:07
buna tuturor,/ dati-mi voie sa ma prezint.../ ma numesc iuliana, am 27 de ani si m-am inscris pe cafeneaua.com pentru ca, printre multe altele, imi place sa scriu si sa citesc./ incepand de acum, o sa postez aici tot ceea ce am pastrat doar pentru sufletul meu, timp de multi ani. de ce? probabil ca din egoism sau lasitate.../ de-acum, n-are decat sa stie toata lumea crezurile mele pentru ca n-am sa renunt niciodata la ele./ resemnarea e calea cea mai sigura spre pierzanie si n-am de gand s-o urmez niciodata./ prin urmare, dragilor, va invit la o cafea cu gust de viata. cafeaua noastra de zi cu zi.../ cugetare in memoria unui om.../ daca ai putea sa-ti deschizi sufletul intr-atat incat s  ...continuare .
32 comentarii
modifica
Invitatie
de gabyp la: 06/11/2010 10:51:39
ne-om pierde iar in noapte, de ai sa vii deseara/ la o cafea prea neagra si poate prea amara/ ne-om pierde prin tacere sau poate prin cuvinte/ de ai sa-mi stai alaturi iar eu sa fiu cuminte/ ne vom mira ca viata mai are-o bucurie/ iar in cenusa sobei cazuta-n vesnicie/ mai este o faclie ce arde-n intristare/ de prea multa durere,de prea dulce visare/ ne-om pierde iar in noapte, dar seara nu mai vine/ si-ncep o cautare prin timp si prin destine/ ghicesc in zatul negru ca inca mai existi/ si poate ca la noapte vom fi din nou mai tristi/ stapini de o idila adusa printre soapte/ de soarta nebuniei si-a vorbelor furate/ ne-om pierde-n mingiierea cenusii fara chip/ cac  ...continuare .
8 comentarii
modifica
In memoria lui Adrian Paunescu
de ady957 la: 06/11/2010 09:30:14
În ziua când tace poetul/ În ziua când tace poetul, pământul şi cerul se frâng/ iar liniştea curge din ceruri pe noi ca o ploaie de lacrimi fierbinţi…./ În ziua când tace poetul, chitara ce versu-i cânta/ se opreşte căci mâna artistului cade inertă la vestea cea tristă/ În ziua când tace poetul, şi muzica tace odată cu versul/ Şi versul se scurge incet pe un pat de spital/ căci versul e sânge şi sângele-i versul,/ e versul ce în vene şi suflet curgea.../ imagini apuse ne trec azi prin minte, când tânăr alături de bravi menestreli/ cu flacăra în suflet şi iubire de ţară, în lung şi în lat românia băteau/ În vremea când bezna stăpână în  ...continuare .
1 comentariu
modifica
Nişte chestii despre Ana
de nyx la: 06/11/2010 08:12:57
dragă mamă,/ / iar nu mi-e somn. fir-ar să fie. tu ştii deja că dorm, de felul meu, ca puii în găoace. Ştii că atunci când nu pot pune geană pe geană e semn că iară ne-am certat. Şi iar ne-am certat mamă şi eu n-am nici măcar curaj s-o rostesc. e ca şi cum ne-am certa iarăşi, înţelegi? el zice … ba nu, eu zic întâi. apoi zice el, după aia eu tai iar el roteşte cuţitul încet, cu ochii ţintă-ntr-ai mei. Începe din neunde şi sfârşeşte-n siguranţă în braţele lui, ori în privirile alea încercănate unde-adorm curând după aceea, ca un prunc./ dar uite că s-a făcut deja alaltăieri de când eu am zis, dumnezeu ştie ce-am,  ...continuare .
9 comentarii
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: