arhiva: 14/12/2010


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
stenografia unei linişti
de alexandervs la: 14/12/2010 15:35:40
/ întunericul îmi frământa umerii/ ca unui boxer gata să intre în luptă/ gândurile mele făceau pluta pe vântul de afară/ iubita se trezise / visase probabil de dinainte/ tot poemul aceasta/ o cunoşteam foarte bine/ atât de bine încât ştiam că din câteva mişcări/ s-ar fi putut construi pe pielea ei/ o centrală atomică de culoarea porilor/ a fost noaptea în care / eu şi iubita mea/ ne-am privit în ochi stând spate în spate/ noaptea în care dumnezeu/ s-a îmbrăcat la cravată la litere mari/ şi a ţinut un discurs de tăcere/ ventilatorul din cameră/ s-a transformat într-o floare gigantică/ cu care am fost de atunci la băute de foarte multe ori/ sp  ...continuare .
9 comentarii
modifica
soap
de Homo Stultus la: 14/12/2010 15:22:32
stelele îşi începeau programul de lucru. pe malul apei, doi tineri pretextau pescuitul. / “da' muriţi odată!” spuse primul cu năduf strivindu-şi doi tânţari pe frunte. “nu se mai poate aşa, hai să facem focul că ne topesc aştia” continuă cu o privire enervată ca şi cum celălalt îl oprise să facă focul, sau era de vină pentru că tânţarii îl muşcau./ “ce să îţi fac eu dacă ţântărimea te găseşte atractiv? Ţi-am zis să îţi iei haine cu mânecă lungă. Ştii cum e cu baba şi cu frumuseţea. parcă cine te vedea aici pe malul lacului?” / cel de-al doilea a spus asta zâmbind, amuzat parcă de suferinţele prietenului său. / aprinseră focul  ...continuare .
4 comentarii
modifica
Evolutie si Regres - I
de Raizen la: 14/12/2010 14:08:13
e toamna. e rece afara…in sufletul meu e la fel de rece…privind pierdut in oglinda observ cu groaza, un chip la fel de palid ca soarele de pe cer…aveam privirea la fel de goala ca a unui peste impaiat…simt niste spasme aproape electrice in zona stomacului, nu mancasem de 3 zile…mergand inspre bucatarie auzeam cum genunchii imi trosneau ca niste balamale de lemn mucegaite si roase de uzura timpului. ma uit neputincios cum letargic imi tarasc picioarele pe gresia holului. ajuns in bucatarie deschid un sertar vechi care sta sa se destrame, inauntru gasesc ceea ce vrea sa fie niste paine, acum e doar un spectru cromografic organic al decadentei. inchid sertarul. ma duc la frigider, care  ...continuare .
51 comentarii
modifica
Ostatic
de Raizen la: 14/12/2010 13:24:15
insetat de hranitoare viata/ ma agat de aceasta fina ata/ cutreierand deserturile constiintei/ cautand o oaza a vointei/ gandurile-mi joaca un teatru ieftin/ si doar confuzie-mi mentin/ ilustrand putere si prudenta de satin/ doar ma amagesc incercand sa sustin/ aceasta realitate absurda/ unde nobletea e surda/ legandu-ma de trecut/ si de emotie intrecut/ imi scald sufletul in lumina stelelor/ imi vindec cicatricile in soare/ cazand sub vraja candelelor/ prins in eterica inchisoare/ unde sunt spalat cu durere/ lasat cu o amara parere/ bantuit de umbrele anilor consumati/ cu ochii de regrete zbuciumati/ oprindu-ma complet savurez/ o clipa si ma usurez/ cand totusi sesizez/ momentul si  ...continuare .
2 comentarii
modifica
Alea Jacta Est
de Raizen la: 14/12/2010 13:20:44
pe langa si prin noi/ peste si sub voi/ viata fuge repede/ caci ea nimic nu vede/ curand nu se opreste/ de nimeni nu se fereste/ caci din plin ne loveste/ si-n acelasi timp ne pazeste/ prieten de catarama i-e moartea/ ce e scrisa-n cartea/ fiecaruia, intr-o mare zi vine/ cu mesaje sublime si line/ fata-n fata cu aceste perfide/ concluzii aduse de umbre lichide/ din ale mele imparatii launtrice/ de fracturi neuronale metrice/ ce-nglobeaza marele razboi/ inutila drama, taraboi/ intre intrinsecul prezent/ viitor si trecut clement/ amintirile povestilor consumate/ sunt nostalgii necontaminate/ de ganduri lucii si adamante/ de mila proprie damnate/ am incercat sa fug/ am incercat sa m-  ...continuare .
10 comentarii
modifica
Melodia Ploioasa a Visarii
de Raizen la: 14/12/2010 13:17:38
ratacind prin vise fara fond/ de nicaieri se ivise pe mapamond/ o ploaie ce-n cap ma lovise profund/ si ma absolvise de pacatu-n care ma afund/ anume al sinesteziei umezite si eretice/ calea anesteziei eterice sintetice/ pe plaiul deziluziei ideale estetice/ in raiul exploziei cinetice frenetice/ cad prin ochii mei ca un strop/ de apa de ploaie, sfant sirop/ al norului ce din cer il dezgrop/ cu-n imbold mizantrop/ si ating pamantul unui iris/ verde cu juramantul scris/ pe vesmantul de pietris/ printr-un cioc de ibis
10 comentarii
modifica
Pentru messenger-un nou limbaj
de gabyp la: 14/12/2010 13:06:34
toata lumea se grabeste in ziua de azi. toti avem ceva de facut, toti trebuie sa ajungem undeva, sa facem ceva, sa ne intalnim cu cineva..etc. aceasta graba ,incet-incet, s-a strecurat si in limbajul nostru de zi cu zi. inceput initial ca o modalitate de prescurtare pe messenger, acest limbaj s-a strecurat in viata noastra, s-a inmultit viral pe tot internetul./ exemple limbaj mess:/ el: sallz. cf? yo sunt din buc, ji citeam un artcl p blog la u ji ma gandeam dak vrei sa imi dai idu tau de mess. u de unde ejti? pls, sa nu te supy k tzi-am cerut idul, ash vrea sa vb, bn? poop. nb/ ea : nope. e k. la mn pe blog in sectziunea contact gaseshti idu de mess. tmoro knd intri, dak sunt  ...continuare .
38 comentarii
modifica
Buna ziua!
de Floare de colti la: 14/12/2010 12:50:02
bine v-am regasit!
32 comentarii
modifica
Intrebare
de adina.petre la: 14/12/2010 09:27:47
incerc sa obtin un raspuns onest, din pura curiozitate. / pus in postura de a alege intre viata ta si a unui alt seaman, ce alegi? / scenariul e destul de liber, nu-mi pasa cum ai ajuns acolo si nici cine-s oamenii aia. tot ce stiu, e ca ai un pistol presand pe pielea fruntii tale, dureros, si tot ce trebuie sa faci ca sa te salvezi, e sa arati cu degetul spre persoana cealalta. o faci, sau nu? / incep eu. sa nu dea dracu' sa fiti vreodata cu mine in situatia asta, ca intind degetu' ala spre oricare dintre voi, inainte sa apuce ala sa armeze pistolu. da, chiar daca e mama. am stat putin pe ganduri cand a fost vorba de sor-mea. / da, da, stiu ca acum ceva vreme a mai fost un subiect cv  ...continuare .
121 comentarii
modifica
Dimineata
de Murafa la: 14/12/2010 08:08:49
lumina difuză a veiozei tremura pe așternutul alb în care, ca într-o spuză, dormeau cele două ființe: mamă și prunc. ciudat e să te simți la un moment dat părinte. să știi că mânuța care s-a agățat cu atâta dibăcie de degetul tău e parte din tine, picătură frântă pentru a crește alături. Și esența s-a scurs cumva, printr-un joc al sorții sau nu, în fărâma cea mică. fără ea, parcă, lucrurile nu se mai pot umple de sens. / elena surâde. cred că simte pruncul la piept trăgând periodic, prin somn, câte o înghițitură de lapte. Îî place să adoarmă la sânul ei și elena, cuprinsă de o stare de beatitudine, adoarme și ea scăldată într-un v  ...continuare .
19 comentarii
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...