arhiva: 20/12/2010


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Călăuza umbrei tale, poete,
de botteugen74 la: 20/12/2010 22:38:37
pe deasupra drumului nins,/ pe urmele paşilor tăi repezi,/ pluteşte luna nouă-n derivă/ pe fluviul căii lactee,/ plimbându-şi razele şi noctambulii/ prin sângele tău,prin parcuri şi prin cimitire.../ cu cea din oglinda lui cronos,batrâne,/ porţi un dialog anost,/ hamletizând în neştire,hamletizând fără rost:/ "poate că a fost cu mai mulţi ani în urmă/ o adevărată iubire/ sau poate că noi doi,/ călăuză a umbrei mele,/ acolo n-am fost..."/ ...şi tragi din ţigară cu poftă,bătrâne,şi aiurezi/ ca un adolescent captiv în mrejele unui eres.../ reaprins de-o stea pe buzele-ţi pale,/ rugul înalt al tăcerilor tale/ se regăseşte iar pe sine/ la ora cea târ  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Insule
de Guinevere la: 20/12/2010 19:42:44
alunecă pe gânduri până la alb, din ce în ce mai alb, atât de alb că nici gânduri nu mai erau, niciun contur./ doar picioarele îi foşneau sub pătură ca două frunze, câte-un oftat scăpa şi el împiedicat, răsuflat cu întreruperi, târându-se-n genunchi pe piept în sus./ prin geamul mansardei se vedea un colţ de zid negru şi ar fi vrut o siluetă de pisică şi-o felie albă de lună, fără seminţe, ca să pornească din nou mecanismul cu gânduri peste balustrada ruginită, ruginie, rostogolirea pe acoperişuri până ce ochii i-ar fi înnoptat prea obosiţi pe dinăuntru./ geamul mansardei cădea în unghi, somnul venea şi el sprijinindu-se în coate, pitulându-se pe  ...continuare .
12 comentarii
modifica
Aurul bronzului românesc
de modigliani la: 20/12/2010 10:21:47
/ n-am deloc starea de spririt necesară pentru a scrie despre handbal. aşa că voi scrie despre talida tolnai. poate voi strecura cîteva pase şi-n direcţia cristinei. sau spre toţi cei care îşi amintesc, măcar din crăciun în paşte, cînd ceva bun ni se întîmplă, că românia nu înseamnă doar cerşetori, corupţie, nesimţire, prostie. ceilalţi nu contează, aici./ la herning, românia s-a clasat pe locul 3. Şi-a luat bronzul şi biletul pentru mondiale. dar, mai ales, a demonstrat că mentalitatea de învingător, sau de luptător, nu este monopolul unei naţiuni sau a alteia. că putem. că cei care mizează pe rutina de perpetuu timoraţi, reduşi la tăcere – român  ...continuare .
23 comentarii
modifica
Despre limba si intelesuri...cu Plesu
de monte_oro la: 20/12/2010 08:37:27
un articol interesant din ultimul numar dilema veche, semnat... of course...de plesu...citindu-l, m-am gandit la bezmetismele unora... nu musai din poeziile inzorzonate cu pretiozitati si labirinturi in care ei insisi se pierd... ci din mesajele cu pretentii de comunicare, de dialog... aratand etern, in schimb, cu degetul, spre cei care nu le defriseaza, chipurile, corect... intelesul pitit intr-o adevarata jungla buimaca de cuvinte si nelogica... si nu spre insasi jungla buimaca pe care si-o cred adanca si misterioasa. voila.../ "martirajul limbii române/ cu mai bine de trei ani în urmă am scris textul de mai jos. ca de obicei, fără nici un efect. Îl reiau, pentru că e din ce în  ...continuare .
31 comentarii
modifica
Asteptandu-l pe Raizen
de Baby Mititelu la: 20/12/2010 07:29:13
confa rimelor sa fie! :)/ cafegii si cafegite, va poftesc ca sa rimam, pe raizen sa-l asteptam,cu cescute pregatite.../ ps. nu trollati, ca de naiba sa nu dati!
33 comentarii
modifica
Nu privi înapoi (III)
de botteugen74 la: 20/12/2010 04:31:25
***/ visul doamnei secretare/ e s-ajungă directoare./ Şi cum scopul scuză mijloacele.../ vine secretarul general/ şi o numeşte general pe secretară/ în fruntea unei armate de liber-cugetători.../ dintr-un capăt în celalt al străzii,/ se-aud copitele scorpiei/ izbind cu furie în caldarâm.../ (tâgâdâm, tâgâdâm, tâgâdâm)/ secretând flegmă veninoasă,/ susură mieros în telefon/ limba despicată:/ mai vorbim, mai vorbim, mai vorbim.../ se retrage-n camera obscură/ un scârţa-scârţa pe tastatură/ şi-ţi monitorizează/ numărul de gânduri/ şi de respiraţii pe minut./ cu-nverşunare se apără/ de-ntrebările babetei,/ ca de-un roi de-albine ucigaşe,/ inima  ...continuare .
5 comentarii
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: