arhiva: 03/12/2010


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Noapte
de Sângie la: 03/12/2010 21:51:58
ne hrănim din vise în care plonjăm cu îndârjire înspre un viitor doar al nostru – scena şi arcuşul, clapa şi peniţa – un alt fel de eternitate./ Îţi aminteşti cum îţi ştergeam fruntea de sudoare imediat după ce te trezeai din coşmar? afară, ploaia ni se agăţa de ferestre. acasă mirosea a mere coapte şi scorţişoară, a vin împrăştiat şi a cărţi vechi, răscitite. tăieturi din poze făcute cu mâna noastră, ce nu rezistau niciodată o zi întreagă pe uşa camerei – o izbea vântul de perete atunci când mă trânteai în aşternuturi cu parfum de crini şi ţigări nestinse şi mă iubeai. eram doi străini cu sufletele laolaltă, iar valsul trupurile n  ...continuare .
8 comentarii
modifica
Contre-jour
de Sancho Panza la: 03/12/2010 20:36:03
era momentul să facem un salt în afara luminii/ să bem un ceai să tăcem împreună / suntem singurii vii de pe strada aceasta/ în curând n-o să ştim / să-i mai spunem căderii pe nume/ vom fi un strigăt cu încetinitorul/ o piele de şarpe / cu frâuri de vânt/ ne coacem în frica de viaţă/ ca într-o măciulie de mac./ /
16 comentarii
modifica
Copiii Stelelor
de Raizen la: 03/12/2010 17:52:26
nascuti din praf stelar/ intr-un plan astral/ printr-o titanica nebuloasa/ cuprinsa de-o lumina fabuloasa/ mintea galactica nu ne-o filtram/ nici cu alte corpuri celeste nu flirtam/ pentru a preveni vre-o explozie/ si de a nu face vre-o aluzie/ siderala catre supernova/ care ne-a faurit din autoclava/ cosmica a genezei initiatice/ pastratoare de adevaruri tantalice
2 comentarii
modifica
"Moşule de unde vii, încărcat de doftorii?
de cosmacpan la: 03/12/2010 15:45:44
ţeapă-nţeapănă-n ochii mei/ mă-nţeapă îndeajuns/ hei, hei.../ mă uit jur împrejur şi văz cu stupoare ca moşul nicolae cel cu vărguţa şi cu ciucalate vesele se pregăteşte de boscorodit copilul din mine.../ ia să-mi fak io ghetuzdelecă cine ştie poate primenesc şi io altuceva decât / "nuieluşa de alun" / de-mi arată ce să spun/ ce să spun şi cum să fac/ de limbrici ca să mă scap/ că limbricii de la limbă/ umblă-n cap şi se tot plimbă/ îmi bortesc cuvintele/ şi-apoi scuipă cojile/ dacă ar fi să vă curaţaţi ghetuzdele şi să lucească în noaptea cea înstelată/ ce credeţi că s-ar milostrivi moşul cel bun să vă puie în iele?/
8 comentarii
modifica
Deci...
de adina.petre la: 03/12/2010 14:24:29
dau cu banul./ asadar, ce sa aleg, stema sau banul?/ in 24 de ore numar pareri. / start.
47 comentarii
modifica
Cenuşi
de Omerta la: 03/12/2010 10:35:59
linişte./ amurg./ cenuşile se ridicau în aer. ceara lucie a pământului oglindea cerul spart de deasupra. crengile aurii ale copacilor atârnau pustii în adierea fină a vântului. / - Îţi aminteşti vocile dintâi? vorbi amelia. / - abia.../ - sunau frumos. erau calde, fireşti./ - mă gândesc că nu mai ştiu mult din ce înseamnă firesc, femeie./ - Încotro, deci?/ - dumnezeule, nu am nevoie să aud din gura ta întrebarea asta./ - păi, cu siguranţă nu ai să auzi răspunsul./ - poate nu. Ştii, am văzut înaintea ochilor lumi, şi înaintea ochiului înţelesuri, şi totuşi, nu în ochi îmi vreau găsit răspunsul./ - orice altceva înseamnă să ignori în mod voit evid  ...continuare .
11 comentarii
modifica
N-am din dar
de amalisa la: 03/12/2010 09:20:52
nimic din ce ar fi putut fi.
17 comentarii
modifica
"Cât de mult te iubesc..." - un roman de Virgil Stan
de Stefan Doru Dancus la: 03/12/2010 09:09:55
deşi scris în manieră modernă, romanul ”cât de mult te iubesc… ” al lui virgil stan (ed. sim art, craiova, 2010) te aruncă de la primele pagini în intrigile rurale ale lui liviu rebreanu. este vorba despre săndica (personajul principal), o fată care, aflată la vârsta la care hormonii o iau razna, dezvoltă cu inconştienţă o dublă relaţie, într-un sat ”undeva prin dobrogea”. plasat ca timp în perioada comunistă, când avântul de tip stahanovist era la mare preţ, romanul pune accent şi pe umorul celui exersat de ioan groşan ; iată o dovadă, culeasă de la pagina 115 : ”pătrunde-mă cu delicateţe şi sărută-mi sânii care tresaltă la fiecare apăsare a b  ...continuare .
14 comentarii
modifica
Într-o doară
de Murafa la: 03/12/2010 07:51:47
vârsta nu se măsoară în anii trăiți, ci în experiențele trăite... nu mai știu dacă este ideea mea (a trăirilor mele) sau e vreun gând apărut în urma lecturilor și a observațiilor din ultimii ani, de când am deschis ochii către lume. Și analizându-mă (pe mine în primul rând, pentru că sunt persoana cea mai apropiată și mai observabilă pentru mine însumi), realizez că uneori trăiesc senzația că sunt copil, gustând încă din jocurile copilăriei...alteori mă simt îndrăgostit precum un adolescent de tot ce mișcă... și, mai des, simt apăsarea vieții mai ceva ca un bătrân care și-a trăit cei o sută de ani pe care îi poate duce și acum se pregăteșt  ...continuare .
9 comentarii
modifica
3 decembrie
de Bitterdream la: 03/12/2010 00:21:34
<embed src="http://videonews.antena3.ro/jwplayer/player.swf" width="407" height="324" allowscriptaccess="always" type="application/x-shockwave-flash" pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" allowfullscreen="true" align="middle" flashvars="image=http://videonews.antena3.ro/files/videos/thumbnails/c4f3f801abf872fl.jpg&file=http://194.152.42.99/videos/c4f3f801abf872f.flv&streamer=lighttpd&skin=http://videonews.antena3.ro/jwplayer/nacht.swf&logo=http://videonews.antena3.ro/images/vn/vn_logo.png&link=http://videonews.antena3.ro/action/viewvideo/64212/hara---tara-din-povesti/&displayclick=link&width=407&height=324&autostart=false&showicons=true"/>/ deci: de ce sa raman?
12 comentarii
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: