Pentru a accesa aceasta pagina trebuie sa fii conectat

arhiva: 06/12/2010


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Poveste de miezul noptii
de Intruder la: 06/12/2010 16:29:35
puse la fereastra, ghetele nu i se mai pareau atat de curate. lua gheata dreapta, se uita chioras la ea si scuipa pe varful julit; apoi sterse cu maneca. / - ce faci, ma, la geam? arza-le-ar focu' si sa fie-ai dracului de mosi! n-auzi ca nu vine la tine? baga-te sub plapuma...uff, doamne. / - de unde stii mama, ca n-o sa vina? dac-o sa vada ghetele, o sa vina. / - ...carele esti in ceruri, sfinteasca-se numele tau.../ - ...c-am fost cuminte si toata vara n-am lasat vaca prin porumbi si.../ - ...precum in cer, asa si pe pamant. painea noastra cea de toate zilele.../ - mama...roaga-te si pentru mos...sa vina. / - ...si ne iarta noua greselile...trazneste doamne toti mosii, ca nu mai am trai cu  ...continuare .
40 comentarii
modifica
Pagini din jurnalul Mariei
de Murafa la: 06/12/2010 15:41:30
„am venit să te sărut de noapte bună.” mă sărută pe frunte si mă privi ciudat. „aşa îşi iubesc tăticii fetiţele. Şi fetiţele trebuie să îşi iubească tăticii.” nu ştiam cum trebuie să îşi iubească tăticii fetiţele. nu ştiam cum trebuie să îl iubesc pe el, tată adoptiv de curând. nu am avut niciodată un tată. nu mi-o amintesc nici pe mama. doar un miros vag şi o voce care mă caută: „unde s-a ascuns fetiţa mea? mama te caută!” Şi mă bucuram că mama mă caută. ne jucam de-a v-aţi ascunselea. mă ascundeam eu, apoi ea... într-o zi s-a ascuns şi nu am mai găsit-o. am căutat-o în fiecare zi, am chemat, sperând că se va înceta acest j  ...continuare .
37 comentarii
modifica
***
de inshade07 la: 06/12/2010 15:06:22
jumatate a mare,/ jumatate lup,/ inima mea/ are/ o balta de litere langa degete,/ pe care le asez intre noi/ si intre paranteze/ precum porumbeii / zburand in piata sfatului/ din piata sfatului./ aorta/ se inchide intotdeauna cu tine./ tu pui fruntea pe umarul/ meu/ si atunci litera cea mai mare care imi e/ si careia ii sunt/ apasa butonul de panica./ noi ne asezam/ pe banca uda/ din piata sfatului./ porumbeii/ ca o balta de litere se reped din mine/ in mine/ si in inima mea/ jumatate mar/ jumatate lup./ uite imi spui,/ ce frumos ploua./ eu ma gandesc la o poezie/ cu tine,/ zambesc./ litera mare careia ii sunt/ ma bate cu ingeri pe umar./ ploua frumos./ limita mea e un cub.  ...continuare .
3 comentarii
modifica
tăcerea
de anca c. carstea la: 06/12/2010 12:16:25
eram împreună şi ne risipeam. / cum să aşez cuvintele ăstea în ramă ? te-am întrebat. / pe atunci scriam despre spaţii neîndestulate, despre golul din mine / pe care-l umpleam cu prezenţa ta sau a altora. / și mă subjugai ,îţi simţeam prelingându-se spre înlăuntru nervurii. apoi umpleam golul cu tăcerea care se turna în pahar, / se îngurgita şi regurgita / până–mi sângera prin timpane.
6 comentarii
modifica
”Şarpele de vânt/ Wind serpend”
de Stefan Doru Dancus la: 06/12/2010 11:39:37
surpriza poetică a acestei toamne rămâne, pentru mine, ”Şarpele de vânt/ wind serpend” un volum semnat ana zegrean (ed. nico, târgu mureş 2010). apărut în formulă bilingvă (română şi engleză), volumul creează o presiune în cititor datorită concentrării semantice care apare aproape în toate poemele. această ”încorsetare” proprie mai degrabă hai-ku-ului o alătură pe undeva scriiturii lirice a unui vasile gogea, de pildă, care a adus pe birourile noastre volumul ”propoeziţii”. dar, în timp ce volumul lui v. gogea a beneficiat de o intensă critică literară, volumul anei zegrean suferă din plin din cauza slabei mediatizări./ cu nădejdea că am atras a  ...continuare .
13 comentarii
modifica
Epilog MissMister
de Intruder la: 06/12/2010 11:04:57
<img src='http://img88.imageshack.us/img88/6586/5165152730.jpg'> / / cine a furat coarnele?/ ca sa alunge ciorile de pe turla/ prea multe nazuinte. mai bine una si buna/ "de ce minti?" / unde mi-s sprancenele?/ vezi ca vine lumea sa ne vada!/ te-am intrebat io ceva de sutien?? nu. / asta-mi aduce aminte de "proposal"/ lungimea conteaza?/ cre' ca budigaii, la poale/ strang pisica de burta/ as manca fudulii de oaie/ nu e castel, e hotelul overlook. / nu as face nimic care sa mearga impotriva principiilor mele si a moralei crestine./ de cand doarme cu ele s-a atasat sufleteste... / hai nu fi prostovan./ al naibii! nababu'! / ce faci, mori virgin?/ asa pleaca  ...continuare .
25 comentarii
modifica
Cat mai pastram din copilarie?
de DESTIN la: 06/12/2010 09:34:39
cat mai pastram din copilarie?/ copilarie imi amintesc... / / ...mirosul de otel incins, ulei si aburi fierbinti al locomotivei cu roti / uriase in gara de nord. / pufaitul dublu al pompei de aer a locomotivei / mecanicul cu fata manjita rezemat in brat in ferastra locomotivei / fasii de fum trecand / nu va plecati in afara / campiile rotindu-se ca spitele unei roti uriase in fereastra rapidului. / gogosile cu dulceata, imense, pudrate cu zahar din gara / sarmele de telegraf alunecand in sus si-n jos, in sus si-n jos. / mirosul fumului de locomotiva. / cantonierii saluta trenul ce trece / sunetul cand trece trenul pe un pod / copiii goi unsi cu noroi pe malul raului / sunetul gaurii din t  ...continuare .
13 comentarii
modifica
bună intenţie fără cusur
de alexandervs la: 06/12/2010 09:21:59
/ o să iau un interviu soarelui. îi voi pune multe întrebări incomode până va străluci cu puterea unei lanterne de buzunar. / mă veţi privi relaxaţi în incomoditatea voastră nativă. pierduţi în umbrele cărnoase ale camerelor o să arătaţi ca nişte mimi fără gesturi. daţi cu pudră şi pe cerul gurii./ se vor scruma în sfârşit inimile fumate până la filtru. (ieeeee)/ la final pe banda de jos a ecranului se va derula de la stânga la dreapta preţul pentru gigaadâncime. acolo unde buzele crăpate de atâta tăcere nu au leac. nici măcar băbesc.
4 comentarii
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: