arhiva: 08/12/2010


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Mi-au sadit comunismul in suflet
de Murafa la: 08/12/2010 15:32:34
un fel de banc rusesc:/ fiica unui decembrist aude zgomote in strada. trimite slujnica pentru a vedea ce se intampla. aceasta se intoarce radiind:/ -cucoana! e iarasi revolutie! oamenii au iesit in strada! exact ca pe vremea raposatului dumneavoastra tata!/ -si ce vor ei? intreaba tanara./ slujnica iese si se intoarce cu vestea:/ -vor sa nu mai existe bogati!/ -hm, spuse fiica decembristului, tata a luptat ca sa nu existe saraci.
6 comentarii
modifica
Despre noi insine si eul propriu
de monte_oro la: 08/12/2010 12:52:04
ca de obicei, mai semnalez cate un editorial semnat andrei plesu, ce-mi pare, tot ca de obicei, tulburator de potrivit cu ceea ce eu insumi gandesc/ "in ultima vreme însă, întâlnesc tot mai mulţi oameni care şi-au făcut din eul propriu o obsesie./ e normal, până la un punct, să fim preocupaţi de noi înşine. să ne îngrijim de mintea şi de corpul nostru, să ne dorim o viaţă confortabilă, o carieră împlinită, un amplasament social impozant sau, măcar, convenabil. e firesc să acordăm o atenţie specială proiectelor noastre, scopurilor noastre, ideilor noastre. În ultima vreme însă, întâlnesc tot mai mulţi oameni care şi-au făcut din eul propriu o obsesie. tr  ...continuare .
56 comentarii
modifica
călătoria
de alexandervs la: 08/12/2010 12:01:16
/ ne vom târî pe sub bariere rupându-ne până şi hainele de sub piele. ne vom rostogoli prin iarbă ca nişte copii ai vântului. vom pluti bolnavi peste ape ca ceaţa./ o să trecem prin multe alte obstacole cu care o să devenim una. iubirea ne va părăsi într-un tărziu la malurile sângelui./ desigur că nu o să ajungem la capăt niciodată. vom pune toţi umărul la groapa cu gemete a omenirii.
3 comentarii
modifica
chipul
de batranutragator la: 08/12/2010 07:57:10
cu pistolul lipit de frunte/ mă îngenunchează./ țeava rece mirosind a viață -/ a viață învinsă de viață -/ îmi spune povestea dorinței:/ sunt pe-o autostradă încărcată de polei,/ pe care alerg contra farurilor/ în căutarea unei dovezi a lui dumnezeu./ sau a unei urme de viață ascunse/ în spatele pieptului./ așezat în genunchi aștept execuția/ fericit că nu privește/ peste mine și/ ochii lui se termină în ochii mei/ iar pistolul în fruntea mea./ forța lui are limita în mine:/ încordarea mîinii, privirea fixă/ cuvintele retezate cît să încapă/ în respirații scurte, ca niște/ țipete./ la fel pieptu-i ieșit prin cămașă,/ lovind ritmic aeru  ...continuare .
14 comentarii
modifica
De ce ne-a daruit Dumnezeu iarna?
de calist la: 08/12/2010 07:56:12
iarna este un anotimp cu mult alb, cu multa culoare alba, cu mult frig si multa zapada. este un anotimp frumos, dar este si un anotimp urat. uneori il percepem frumos, alteori urat, functie de starea noastra, de dispozitia noastra sufleteasca, de plictiseala noastra, de romantismul din noi daca exista./ ne putem intreba de ce dumnezeu ne-a dat acest anotimp?/ eu cred ca din doua motive:/ primul, cel mai frumos motiv este ca sa vedem si sa ne amintim ce inseamna un suflet curat, pur, inocent, nobil, alb ca zapada moale si pufoasa, un suflet care poarta iubirea curata, adevarata, fara patimi, fara egoism, statornica, vesnica. asemeni iubirii lui dumnezeu pentru noi: totala, dusa pana la jertf  ...continuare .
9 comentarii
modifica
TU!!
de matahari la: 08/12/2010 01:20:37
exista un barbat....ma iubeste...m-a botezat ``tu`` pentru a face nota discordanta intre mine si tot restul lumii./ .... ma priveste ore nesfarsite fara sa-mi spuna un cuvant, adora sa ma simta, ma miroase, ma resprira ...profund....ca si cum as fi ultima gura de aer.../ vrea sa fie singurul, sa nu mai fi existat nimeni pana la el, sa fim doar doi; e egoist si lacom, crud de sincer si impunator...singurul care ma domina... / spune ca viata lui o dedica fericirii mele, ca eu sunt doar a lui si el doar al meu...../ se supara, cand oricat m-ar strange in brate, exista loc intre corpurile noastre, ar vrea sa fiu tot timpul cu, langa, pe, in el..../ ii place sa ma trezeasca in fiecare dimineata,  ...continuare .
25 comentarii
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...