arhiva: 12/02/2010


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
La oră
de Apoll la: 12/02/2010 22:01:13
/ o mână se-nalță în planul dreptunghic/ și ochii se-ndreaptă spre vârful triunghic/ ce lasă în urmă semnale rotunde/ cum piatra în apă împrăștie unde./ un zumzet din spate apasă în gânduri/ ideile suple marcate pe rânduri,/ coloane de semne așteaptă bilanțul/ și cifre arabe inundă bizanțul./ căldură plăcută în sală se-ntinde,/ ecranul sinoptic așterne și vinde/ o lume precisă , din cărți preluată,/ în bănci lustruite, spre-a fi judecată./ afară-o mașină brusc pune o frână/ în scrâșnet se-neacă efortul din vână/ un nor se lățește, în negru se-mbracă/ și-ncepe să plângă cu mutră posacă./ cu ploaia de-afară lipsit de umbr  ...continuare .
6 comentarii
modifica
ceva...
de gianiblue la: 12/02/2010 19:31:26
ultima clipa/ genunchiu-ti infrigurat in albe valuri / striveste pietre reci, desarte maluri,/ opreste-ntr-o stransoare asta clipa/ ultima; nu mai este timp de risipa. / privirea-ti lacoma de noi si-atingeri/ in van cauta-n-nalturi ajutor de ingeri./ in alge deja parul meu este schimbat,/ gustul buzelor mele in corali-i uitat./ trist strangi in pumni al marii mal/ sperand ca nu am ajuns inca-n final/ oprind mareea-n scurta ravasire-a ei/ si luna ce-ti iau tot, fara-un temei./ in timp ce eu sunt vant si val si luna/ pe frunte tarmul marii mi-e cununa/ iar tie plaja- acum calma – iti descrie/ cum pe nisipul ud s-asterni o poezie./ si cand va fi sa scrii un ultim vers/ arata-mi ca pe  ...continuare .
10 comentarii
modifica
noaptea e un lac în care ne înecăm toți pînă la ultimul
de batranutragator la: 12/02/2010 17:51:38
ultimul val de cădură a fost mai rău decît toate celelalte/ aerul rarefiat atît de tare încît puteam să-i număr atomii/ aveam șansa de a zbura/ așa fără nici un motiv/ mă simțeam însă prea singur, nu era nici o frunză care să îmi arate o adiere/ nu era nici un cîine să-i văd limba scoasă și botul umed/ cerul se albise și-l auzeam explodînd/ sau era poate doar bang-ul gîndurilor/ iar căldura se întindea ca un leșin al lucrurilor / un cearșaf nefolosit, mirosind a mucegai uscat, mort/ aruncat peste bord gata să acopere nisipul/ fundul unei mări care nu mai există/ ochii mirați ai copiilor blonzi care nu înțeleg de ce nu trebuie să vadă/ cădura se înmu  ...continuare .
11 comentarii
modifica
Programul SENIORS HELP SENIORS
de veter la: 12/02/2010 17:41:31
incepand cu data de 1 martie 2010 se lanseaza programul de servicii non-medicale oferite persoanelor in varsta din romania, judetele galati si braila./ cei interesati se pot adresa la adresa de e-mail office.veterin@gmail.com
4 comentarii
modifica
soviet love - 2
de batranutragator la: 12/02/2010 13:22:33
/ asculți și tu christian death, no shame. ești oripilat. ești o ființă comună, limitată de propria neputință. de tot ce-i atît de real încît fantasticul e o banală minciună și de tot ce pare atît de fantastic încît realul e o imposibilitate și-o contradicție în termeni. despre toate astea se poate spune că sunt lucrurile fără rușine. nu există rușine cînd scopul e salvarea speciei. crezi că te-am luat prea repede? vei vedea. spre exemplu dragostea poate fi amorală, dar nu imorală – nu-i nici o rușine să faci sex în toate pozițiile pe care omenescul le permite, nu-i diferit nici dincolo de omenesc, continuînd dragostea cît animalul din tine își poate  ...continuare .
1 comentariu
modifica
soviet love
de batranutragator la: 12/02/2010 13:21:20
dragostea, la fel ca și arta, începe acolo unde se termină viața. aș putea să vă povestesc atîtea despre cele pe care le-am făcut, oo, cîte nu sînt!! ar fi patetic, cred, să concurez cu experiențele altora. cîtă lume n-a trecut pe lîngă moarte!? incredibilul e floare la ureche. nu, nu vă povestesc despre mine, îmi doresc să fiu un orb care n-a văzut lumea și să vă spun doar ce cred eu despre ea. îmi doresc să cobor cît mai adînc în lumea tenebrelor mele și să scot de acolo cele mai comune trăiri. cele care mi-au înfierbîntat sfincterele, cele care mi-au aprins degetele. cu buzele uscate am chemat povestea în mine, și acum tot cu ele uscate, o spun mai depar  ...continuare .
6 comentarii
modifica
de dincolo de fereastră
de thebrightside la: 12/02/2010 12:34:38
/ bună, mi-a spus femeia aceea stranie/ cu rimelul scurgându-i-se pe bărbie apoi subţire pe gâtul palid/ m-ai lăsat într-o noapte târzie lângă un felinar te gândeai la/ ce te gândeai că norii sunt nişte caleşti fermecate/ în care te poţi ascunde ca un pas de inorog / eşti albastră fără mine nu vezi că ochii tăi/ nu mai au licurici/ /
17 comentarii
modifica
Stand-up philosophers :))
de GloriaVictis la: 12/02/2010 09:33:27
starul mediatico-filozofic al frantei, bernard-henri lévy (bhl, pentru initiati), a publicat recent o carte de calibru, din categoria "bibliografie obligatorie", intitulata "despre razboi in filozofie". unul dintre razboaiele declansate de bhl in carte este cu insusi kant, pe care il acuza ca era o "facatura". in sprijinul sentintelor sale, bhl aduce concluziile la care a ajuns un alt filozof francez, jean-baptiste botul, mai putin cunoscut. problema este ca jean-baptiste botul este o fictiune, un filozof inventat in intregime de jurnalistul frédéric pagès de la saptamanalul satiric "le canard enchainé"./ bhl si-a luat in serios propria legenda si a ajuns de rasul a ceea ce se cheam  ...continuare .
29 comentarii
modifica
De ce iubesc România?
de cosmacpan la: 12/02/2010 08:45:53
/ nu, nu încerc nimic. este dezvinovăţirea unui vicios, a unui împătimit în iubire. poate că suferinţa este o punte de legătură. să iubeşti, să oferi fără să ceri nimic în schimb. nu, nu dezinteresat şi nici altruist, să iubeşti pur şi simplu. aşa cum respiri. românia este şi ea o femeie. cu bunele şi cu relele ei. În ochii ei, ai să afli suferinţă şi bucurie, bucuria suferinţei. nu şi-a propus nimic altceva decât să vieţuiască. a stat acolo unde i-a fost locul, nici în mijlocul frunţii ca păduchele, nici în vatră amestecată cu cenuşa (cu toate că cenuşii i-au fost şi amintirile şi privirile). a fost violată, a fost posedată, a fost terfelită,  ...continuare .
20 comentarii
modifica


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...