Pentru a accesa aceasta pagina trebuie sa fii conectat

arhiva: 24/02/2010


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Nu mai văd, mărite înger
de Guinevere la: 24/02/2010 23:11:46
nu mai văd, mărite înger/ atâtea ţevi ruginite prin care urlă toată noaptea/ vuietul apei fără călăreţ/ şi-apoi/ dedesubtul ochiului e o broască ţestoasă de sute de ani/ şi-un calorifer rece pe care au rămas mănuşile de iarnă/ aud cum copiii smulg aripioarele cuvintelor de ceartă/ şi trag după ei trenuleţe (în două culori)/ se răstoarnă la fiecare pas te apleci eşti un zgârci/ pe care viii nu stau, mai bine rostogolesc ciulinele crucii cu mâna/ mai bine întoarce, mărite, ora asta cu furca în jos/ e ca şi cum ai stinge un chiştoc şi ţi-ai roti brusc scaunul tubular/ mai aproape de sobă/ Ştiam cine trăieşte uitându-ma în soare/ vine o vreme când  ...continuare .
22 comentarii
modifica
La bloc (II)
de Apoll la: 24/02/2010 21:18:51
coana margareta merită a fi prezentată mai pe larg.in primul rând este foarte bine informată și o fină observatoare a vecinilor ,având și o personalitate puternică.soțul ,domnul nelu ,a predat complet frâiele conducerii,având intervenții doar atunci când aceasta ajunge în situații dificile.la cei șaizeci de ani ai ei a rămas tot neastâmpărată și vigilentă ca în tinerețe.stie orice persoană care intră sau pleacă din scară chiar dacă interfonul nu sună la ea.cei doi tineri de la etajul i o necăjesc cel mai mult.profitând de faptul că părinții lor sunt plecați în spania ,aceștia aduceau o gașcă de douăzeci de tineri ,care în nopțile de vară zăbovea  ...continuare .
24 comentarii
modifica
La bloc
de Apoll la: 24/02/2010 21:16:13
in blocul meu locuiesc numai oameni gospodari,iar pe scara mea sunt cei mai cei.e și normal,eu fiindu-le șef de scară.nu c-aș fi dorit funcția dar vechiul șef de scară,la un control al poliției cu verificarea evidenței populației și-a arătat dezinteresul sau chiar incompetența,întrucât după trei ani noua carte de imobil arăta la fel ca atunci când i-a fost înmânată,menținându-și cu încăpățânare virginitatea. funcția a trecut dintr-o mână în alta fără mari regrete sau urme de invidie și nici cu mare bucurie de cealaltă parte ,cum se intâmplă în alte situații similare. in febra afacerilor imobiliare proprietarii s-au schimbat unul după altul,stabilizân  ...continuare .
12 comentarii
modifica
accelerație
de batranutragator la: 24/02/2010 17:21:14
totul e ca o chiuvetă uriașă/ în care ne scurgem noi și cîteva sunete/ probabil o echipă de muncitori goi/ care lovesc o țeavă lungă de lumină oțelită/ în monitor/ ascultăm totul ca pe-o povață/ durerea intră în piept împreună cu zgomotul / durerea rămîne/ suntem noi doi goi pe podea cu garourile atîrnînd/ ca niște vene prea lungi/ monstruoase/ punem schulze și ne lăsăm inundați/ e prima dată cînd o facem așa/ și mi-e teamă/ am un sentiment de claustrofonie/ sau de ceva care mă privește/ în ceafă/ de urlet sau de bară de metal înfiptă/ în piept/ ești mică te cuprind cu mîinile și aproape că-mi simt/ degetele pe omoplați/ sînt singur în  ...continuare .
32 comentarii
modifica
orb
de batranutragator la: 24/02/2010 13:00:37
vreau să mă descopăr în cel ce mă privește din oglindă/ și în chipul ei. să mă văd în ochii aceia fără maluri/ de parcă aș face o croazieră. dar barca mea plutește / într-o cafea. iar ochii din ceașcă mă privesc asemenea unei/ halucinații în întuneric./ vreau să mă recunosc în ochii mei, dar dincolo de ei își deschide/ rănile un străin. atunci fug, alerg la ea și vreau să mă pierd/ în respirație, în pielea palmelor, în bărbații pe care-i ține prizonieri./ sînt străini ca și mine, marinari uitați în port. și bate un vînt rece/ care-mi se strînge pielea pe spate./ vreau să mă privesc, să-mi spun că sînt un alt corăbier/ care se salvea  ...continuare .
25 comentarii
modifica
cele mai celebrissime citate din cat se exista vreodata in univers!
de Intruder la: 24/02/2010 12:14:08
femeia e un monument al naturii, barbatul e insasi natura care e. / apa care curge nu pica...si invers. / unde-s doi, puterea creste; unde-s trei castiga al patrulea. / inima are patru camarute asa cum arabu' are patru sotii. / iubirea e un sentiment inaltator cum nu se exista, d-aia sunt utile parasutele. / constiinta de sine subzista inaluntrul eului fiecarui individ si cine o scoate afara e un cremenal. / daca nu era paradisul cu pomu' lui, azi numai dumnezeu ar fi navigat pe internet. / genialitatea e un abis adanc si cine intra nu mai iese de acolo decat ajutat de dusmani. / prefer un prost la locul lui decat un destept pe locu' meu. / mi-e prieten platon dar el cica ca  ...continuare .
70 comentarii
modifica
Concurs de poezie
de simf la: 24/02/2010 09:24:25
concursul de poezie de dragoste/ leoaicĂ tÂnĂrĂ, iubirea…/ ediţia a x-a, 31 martie 2010/ centrul cultural al municipiului piteşti, prin revistele de cultură argeş şi cafeneaua literară, organizează ediţia a x-a a concursului naţional de poezie de dragoste leoaică tânără, iubirea…, plasat sub semnul poetului nichita stănescu şi în cadrul festivalului primăvara poeţilor./ la concurs pot participa creatori cu vârste până la 35 de ani, care nu sunt membri ai u.s.r. şi nu au câştigat un premiu la ediţiile anterioare. concurenţii vor trimite într-un plic mare, închis, pe adresa organizatorului, câte 5 poezii de dragoste, creaţii originale, nepubli  ...continuare .
1 comentariu
modifica
MĂSURI şi GREUTĂŢI…ca la români (epigramă)
de Valeriu Cercel la: 24/02/2010 01:26:07
cum e năravul pe la noi, / mereu avem dificultăţi, / că, luăm “măsuri şi greutăţi”/ Şi nu le-aducem înapoi !/ valeriu cercel/
1 comentariu
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...