arhiva: 12/03/2010


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Evoluţia limbii române (epigramă)
de Valeriu Cercel la: 12/03/2010 19:42:26
azi, latina ce-o vorbea/ orişicare dac în ţară,/ a evoluat şi ea/ ajungând şi mai vulgară./ valeriu cercel/
3 comentarii
modifica
Definition of LOVE [povestea mea]
de DarkAngel la: 12/03/2010 18:08:13
[bucuresti,22 septembrie 2008, inceputul clasei a-8-a]/ o zi calduroasa de toamna , orasul invaluit in monotonia aceluiasi anotimp./ asteptam impreuna cu o colega autobuzul care ar fi trebuit sa ne duca acasa.eram foarte obosite si plictisite dupa o zi de scoala.nu dupa prea mult timp, isi fac simtita prezenta doua persoane.erau doi baieti cam de clasa a-10-a, imbracati in uniforme[de aici ne-am dat seama ca sunt din acelasi liceu cu noi]. au inceput sa ne zambeasca, dar noi nu le-am dat prea mare importanta...[cine ar fi crezut ca in timp va deveni ceva atat de serios?]./ nu am asteptat decat 10 minute pana ce autobuzul a sosit, dar acele 10 minute mi-au fost de ajuns cat sa devin interesata  ...continuare .
41 comentarii
modifica
nisip alb
de INSULA ALTUIA la: 12/03/2010 17:05:45
visele sunt hirtie/ creponata/ ard/ in tristetea / jerpelita / nepieptanata/ incilcita./ sarpele din / suflet musca/ plin de/ venin/ de ce mi-ai ucide/ carnea?/ cind lutul te / asteapta./ inima iese / din scoica/ are urme de perle/ se aseaza / spre soare/ naste o singura/ lacrima/ fara durere/ se roaga/ topind ispita/ orgoliul/ ceata/ nisipul alb./ <img src=http://i40.tinypic.com/qzhfno.jpg>
2 comentarii
modifica
Ai un blog Wordpress? Intaleaza-ti un plugin pentru submit catre Cafenea, Ghidoo si alte situri de social media romanesti
de admin la: 12/03/2010 16:09:19
pluginul wordpress <a href="http://wordpress.org/extend/plugins/wp-ro-social/" taget='_blank'>wp rosocial</a> iti permite sa trimiti articole catre cafeneaua.com, ghidoo si alte situri de romanesti./ instalare: / <a href="http://wordpress.org/extend/plugins/wp-ro-social/installation/" taget='_blank'>http://wordpress.org/extend/plugins/wp-ro-social/installation/</a>/ un exemplu de utilizare si detalii suplimentare gasiti aici:/ <a href="http://ursut.ro/12/18/plugin-wordpress-wp-rosocial.html" taget='_blank'>http://ursut.ro/12/18/plugin-wordpress-wp-rosocial.html</a>
3 comentarii
modifica
Odă Femeii "Urîte"
de philo la: 12/03/2010 15:37:34
@/ odă femeii "urîte"/ după cum se ştie sunt care cred că doamnele sunt de două categorii:/ frumoase şi urîte./ dar eu cred că toate sunt frumoase. unele la chip, altele la suflet sau amîndouă./ cele considerate frumoase, pe drept sau pe nedrept, primesc anumite priviri şi se comportă ca atare./ În primul rînd ele au mereu nevoie de asigurări că mai sunt cum mai erau sau nu erau./ În acest scop ele dezvoltă simţul văzului şi cred că pot controla fără ca noi, bărbatii, să băgăm de seamă. bineînţeles ele gresesc. dacă văd o doamnă asa mai trecută, dar cu fustiţă scurtuţă, caut să-mi lipesc pe mutră un zîmbet de apreciere. chestie de umanism, sau de pol  ...continuare .
32 comentarii
modifica
poem cu ceas
de batranutragator la: 12/03/2010 15:06:44
acesta este ultimul avertisment, fiecare vers reprezintă o cifră a numărătorii inverse / și nu mai ai răgaz / după ce termini de citit trage aer în piept și așteaptă/ gîndește la propria viață, la ce-ai iubit mai mult, la greșelile făcute/ ești un om bun sau rău, nu e cazul să te mai minți/ știm amîndoi de cîte ori ți-ai înșelat iubita, de cîte ori ai furat din sufletul mamei / ticluind adevăruri care te fac și acum să rîzi de naivitatea ei,/ de cîte ori ți-ai înșelat prietenii și nu ți-a păsat că au încurcat-o/ de cîte ori n-ai spus adevărul în fața propriei conștiințe/ amăgindu-te că se va rezolva la un moment dat,/ nu meriți altceva/ ești  ...continuare .
1 comentariu
modifica
Pensia de moarte ( 6 )
de Tot Areal la: 12/03/2010 14:20:11
axa/ ( 6/1 )/ când începea un desen, medita asupra liniei imaginare în jurul căreia se adunau rând pe rând tot felul de figuri geometrice, şi cum cucerind încet cu creionul fiecare milimetru ajungea să poată desena un motor sau o maşină. liniile o fascinau din primii ani de gimnaziu, când vestea despre talentul ei matematic, avea să străbată ani la rând meleagurile natale. parcă vedea cum fiecare punct se dilată, explodând în alte mii şi mii de alte puncte până cuprindea tot universul./ s-a măritat în cele din urmă cu un coleg, dar tot fără multă tragere de inimă. l-a acceptat de prieten numai să scape de altul , cu toate că era dintre cei mai frumoşi  ...continuare .
3 comentarii
modifica
la final de .. program:)
de lyus la: 12/03/2010 14:11:08
/ intind mana in dreapta-/ pachetul gol de tigari./ ma judec./ nu vad nici o jucarie./ nu vad nici un ceas / nimic/ cred ca sunt cazut in / marea egee./ imi fac bagajele si demisionez/
1 comentariu
modifica
inceputul
de lyus la: 12/03/2010 14:06:36
sunt cateva zile de cand vecinul nu mi-a mai trimis carti./ sunt cateva zile de cand nu am mai ras./ la amiaza de azi m-am trezit cu gulerul ridicat , cu fata trasa, cu gust de plictis./ nu am pe nimeni dar nici ei nu ma au. inca./ sunt cateva zile de cand , calatorul din mine, nu a mai mers, nu a mai ridicat nimic de jos nici macar o piatra filosofala.vecinul meu probali se lafaie-n cuvinte scumpe, in pasaje emotionante , in rasete de copii, in prelegeri. eu casc si mor neinchinat la ingeri , neimpartasit la oaspeti./ sunt cateva zile de cand incerc sa-l iert./ incerc sa ma renasc si de aceea i-au tocul vechi al bunicului meu plecat in cautare si incep a scrie litere verzi, cuvinte v  ...continuare .
1 comentariu
modifica
Vrei sa realizezi ceva? episodul 2: critica
de Daniel Racovitan la: 12/03/2010 12:48:24
"daca faci ceva cat de cat interesant, iti vei atrage critici. daca incerci sa realizezi ceva interesant si de dimensiuni insemnate iti vei atrage cohorte de sabotori si detractori. asta e ok, atata vreme cat esti dispus sa te bati" (timothy ferriss)/ original: "doing anything remotely interesting will bring criticism. attempting to do anything large-scale and interesting will bring armies of detractors and saboteurs. this is fine – if you are willing to take the heat"/ / (ca o continuare pentru subiectul http://www.cafeneaua.com/nodes/show/24269/vrei-sa-realizezi-ceva/1 )
8 comentarii
modifica
creierul pe silent
de batranutragator la: 12/03/2010 10:48:20
știu că se poate muri. un adevăr sec, mă trezesc dimineața doar ca să trăiesc/ încă o zi ca o altă minciună. înșel moartea/ pe tăcute,/ un fel de mahmureală a trăirii. mi-am pus alarma, consum o zi după altă zi, o zeamă de varză care mă drege și mă face puternic în fața paharului uitat pe masă/ 24 de ore. îmi place să rămîn în viață, o iau în fiecare dimineață. mă urc în tramvai – numai de la capăt – cu speranța că voi ajunge altundeva./ reset./ așa se spune cînd vreau să cobor/ în vene la fel ca în peșteri, doar pentru a desena harta. propria geografie pictată cu piciorul./ n-am ajuns la tropice, îmi place alaska. sau groenlanda/ pe care o  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Pensia de moarte ( 5 )
de Tot Areal la: 12/03/2010 08:45:32
douăzeci de ani/ ( 5/1 )/ În fiecare zi la radio şi televizor se transmit emisiuni ce au ca generic un titlu consacrat al lui dumas – „după douăzeci de ani”. generaţia ei. generaţia revoluţiei. studenţii revoluţiei./ a fost ofiţer de serviciu pe fabrică. a ajuns cu greu printre gloanţe. primea telefoane de la judeţ că apa e otrăvită şi alte bazaconii. băiatul de serviciu la pompieri, de vreo douăzeci de ani înjura zdravăn!/ - lua-i-ar naiba de ticăloşi şi ordinari! de când eram în liceu mă chemau să le dau informaţii. trăiam cu frica-n sân că mă împuşcă într-o bună zi. / când a fost primul miting, mona bănuia că nu e altceva decât o dive  ...continuare .
6 comentarii
modifica
Năluca
de paparuz adrian la: 12/03/2010 08:20:23
/ / miroşi a mosc şi eşti nebună/ să vii mereu în patul meu/ nălucă eşti ori zână bună/ sau nadă de la dumnezeu/ eu te alint şi te doresc/ în mine pe de-a-ntregul/ îţi povestesc şi te iubesc/ tu râzi hai-hui c-aşa ţi-e felul/ miroşi a mosc miroşi a viaţă/ atât de caldă ca un drog/ în toiul nopţii tu eşti dimineaţă/ şi rai şi iad cu toate la un loc/ tu vii mereu să mă blestemi/ cu sfânta-ţi binecuvântare/ eu nu mai ştiu cum să te chem/ năluca mea pierdută-n soare/ /
comenteaza!
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...