arhiva: 15/03/2010


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Trantirea pe-o ureche
de trestiafatala la: 15/03/2010 23:23:42
de ceva vreme incoace/ imi promit in fiecare zi/ ca ma mut printre dobitoace/ sa scutesc lumea de-un chin./ ma cred genial sa scap de plictiseala/ ma joc cu strumfii de nebun/ fac parada in discutii turmentate/ si cred ca ar trebui sa tac din cand in cand./ ma paste primavara nostalgia/ si comentez din pom cu megafonul/ cand mi se zbate aiurea neuronul/ tip cat ma tin plamanii/ la luna, dar mai des la lume/ sunt palid, ma construiesc doar cand ma afirm./ nu sunt un om vesel, ma cred un razvratit/ depind de altii, se-ntelege,/ am crescut cu ei de mic./ eu cred, ei cred povesti fara cap si coada/ incerc sa ma impusc cu cate-o vorba goala/ daca ravneam o alta soarta/ ma clatesc cu apa  ...continuare .
12 comentarii
modifica
trebe sa impartasesc
de zaraza la: 15/03/2010 22:27:45
trebuie sa ma laud putin, altfel fac implozie. de cateva luni fac un curs de bijuterie/metalsmithing, si tocmai am terminat primul meu obiect finit, de care sunt extrem de incantata. nu m-am mai simtit asa incantata de ceva facut de mine de o eternitate. asa ca vi-l arat si voua: e un inel, e din argint masiv si il cheama "lacey"/ <img src=http://farm3.static.flickr.com/2701/4435927773_46255cbe05.jpg>/ <img src=http://farm5.static.flickr.com/4052/4436539796_e22d26b33d.jpg>
74 comentarii
modifica
oraşul fără părinţi
de INSULA ALTUIA la: 15/03/2010 19:31:25
/ în oraşul fără părinţi/ îmi port amintirile/ pe străzi pavate/ cu muşchi/ prin cimitir/ unde fiorii dragostei/ morţii/ se împletesc/ îmbrăcaţi lut/ ars/ apoi le aşez/ de-a valma/ în dulapul vechi./ mă aşteaptă copacul/ bătrîn/ răguşit/ ochi/ lăcrimaţi/ fără ochelari/ doar urme/ săpate pe/ nas./ / cu o pijama/ mov/ de mătase/ cu revere din catifea/ gata să scape din ultima gaică/ cu şoşoni din postav/ mă aşez în buzunar./ cîteva stele/ îmbrăcate/ în fuste/ tirolez/ un policandru/ învăluit paie de fum/ luminează rece./ vîntul îl ia de subţiori/ şoşonii cad/ pe frunzişul/ umed./ / păsările/ se pregătesc/ să-l asedieze/ o dată  ...continuare .
8 comentarii
modifica
Datul ceasului înainte (epigrama)
de Valeriu Cercel la: 15/03/2010 19:10:09
unii, mai uşori de minte,/ ceasul, cică, l-ar fi dat/ cu trei ore înainte.../ Şi tot nu s-au deşteptat !/ valeriu cercel/
4 comentarii
modifica
Anonimitatea si calitatea discutiilor, invers proportionale?
de Daniel Racovitan la: 15/03/2010 18:39:08
articolul de la / http://37signals.com/svn/posts/2205-there-is-an-inverse-relationship-between-level-of-anonymity-and-quality-of-conversation / zice ca da/ pareri?/ update: o alta parere http://www.kk.org/thetechnium/archives/2006/01/on_the_option_o.php
36 comentarii
modifica
Scrum (16)/ Cendre (16)
de Stefan Doru Dancus la: 15/03/2010 16:39:02
acum, nu mai târziu/ acum, nu peste câteva ore/ acum, nu mâine, iubirea mea/ acum vin la tine fără genunchii de pe când aveam 17 ani/ acum, nu peste câteva ceasuri vin la tine, literatură română/ acum, nu peste câţiva prieteni, mă voi întâlni cu tine/ dragostea mea mare – poezia mea/ acum, nu peste câteva momente te voi lua de gât / omule din spatele biroului/ acum şi numai acum voi fi dat în urmărire generală/ că te-am ameninţat cu ţigara / pe tine omul ce-ţi iei salariul lunar pentru a mă urmări/ acum e clar cine cu cine se împreună pe-aici/ care pe care îl pune pe cruce/ omul căror oameni merge să aresteze/ merge să execute forţat/ merge să fraier  ...continuare .
comenteaza!
modifica
The babies
de TeodoraPA la: 15/03/2010 16:11:20
http://www.youtube.com/watch?v=1vupepnjcuy/ este trailerul pentru documentarul "the babies" care urmareste primul an din viata a patru bebelusi din populatii cu culturi si obiceiuri diferite: mongolia, namibia, san francisco si tokyo./ ps: poate ma ajuta cineva sa pun filmuletul, ca nu am reusit.
6 comentarii
modifica
contravene
de batranutragator la: 15/03/2010 15:33:15
azi țin un curs despre vorbitul murdar, să te învăț cum se excită femeile/ doar cu șoapte. azi te învăț despre puterea cuvintelor,/ despre cum se descarcă în sînge o altfel de adrenalină, să simți/ roiuri de viespi și haite nesfîrșite de fiare care te aleargă prin vene. / nu întoarce capul, uită-te în lumină, răsfiră degetele / și lasă cuvîntul soare să intre în tine, să circule asemenea neonului / din reclama de noapte a unui sexy club. eu zdrobesc lumina în pumni,/ așa că nu-ți lăsa iubita singură, o să-mi asmut dulăii cu dinți de oțel/ ce mușcă de inimă și un falus gigantic va umple golul rămas./ să-ți fie frică de fiecare dată cînd merge  ...continuare .
12 comentarii
modifica
Despre educatia economica
de Honey in the Sunshine la: 15/03/2010 15:24:42
[..]ii sfatuiesc pe toti cei care inca nu au habar ce e pib-ul, datoria publica, datoria externa, deficitul, conceptul de leverage etc. sa-si faca un minim de cultura, indiferent de domeniul in care lucreaza./ va va aduce doar beneficii. .../ ...zic eu pe confa asta:/ http://www.cafeneaua.com/nodes/show/24278/incotro/1/ mi se raspunde in felul urmator.../ rumm, foarte galant, imi sugereaza ca eu as invata in bransa hotilor, care abia apuca sa-si umple buzunarele./ ma tem ca mao zice bine, jaful e predat in scoala si apoi practicat cu nonsalanta.../ probabil nu-si da seama ca daca intr-adevar e convins de ceea ce spune, sfatul meu e cu atat mai util./ lascar observa c  ...continuare .
55 comentarii
modifica
Pensia de moarte ( 14 )
de Tot Areal la: 15/03/2010 14:35:58
uşa/ „voi muri, voi trăi?” se întreba iar. / e atât de banal! ?/ trebuie să ceară demiterea doctorei - nedoctorei. dumnezeu obligă. le-a acceptat pe cele bune. trebuie să accepte cealaltă faţă. a fost mereu vocea. chiar şi când n-a voit. purtată printr-un labirint după un fir luminos pe care dumnezeu i l-a dat lui adam în rai, în urmă cu 7500 de ani. un labirint cu tot felul de uşi. unele se închid, altele se deschid... nu pentru ea, nu era important să câştige. ci, să strige! ea e vocea, glasul ce strigă-n pustiu.../ lumea e un malaxor ce amestecă mereu viaţa şi moartea, ţărâna şi apa, trupul şi sufletul./ viaţa şi ne- viaţa, omul şi ne-omul  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Pensia de moarte ( 13 )
de Tot Areal la: 15/03/2010 14:27:30
secţia pensii/ (13/1)/ ajunse cu greu la cabinetul de expertiză. câteva persoane se aflau pe scări iar holul dintre cele două cabinete era plin. cei mai mulţi stăteau în picioare. deşi programul începea cu două ore înainte, consultaţiile nu erau începute. cineva i-a spus să ducă dosarul. intră în cabinet:/ - am venit pentru un certificat de incapacitate de muncă. sunt în curs de investigaţii pentru pensionare./ - aveţi internare recentă?/ - da, din octombrie./ - nu e bună. trebuie mai recentă!/ vorbele asistentei o şocau./ - cum să nu fie bună, doamnă?! zise ea simţind că-i vin lacrimile. o internare la o clinică universitară nu e valabilă nici trei lu  ...continuare .
4 comentarii
modifica
Pensia de moarte ( 12 )
de Tot Areal la: 15/03/2010 14:19:16
malaxorul/ (12/1)/ Şoferul îi era cunoscut. s-a întâmplat să meargă de mai multe ori cu el pentru problemele medicale. mergea la serviciu. mai erau două femei şi un bărbat./ - unde vreţi să ajungeţi doamnelor? / - eu la spital. dacă nu ajung până la şapte, nu prind bon. am mai păţit asta. mă trimeteau la privat. m-a programat la consultaţie peste două luni./ - Şi eu vreau la spitalul de recuperare, să prind bon, zice mona./ - da doamnă; spune pe un ton curtenitor, de om care ştie şi a văzut multe. pare să aibă vreo şaizeci de ani. continuă:/ - acum numai la spital şi la casa de pensii mai merge lumea. nu sunt deloc clienţi... / - destul de rău! suntem  ...continuare .
5 comentarii
modifica
Oala cu lapte
de Sancho Panza la: 15/03/2010 14:04:06
când eram copil mă ghemuiam pe marginea apei/ (un fir curgător care după două trei ploi se umfla/ cât o guşă de curcan furios)/ alegeam o piatră din val şi o ţintuiam cu privirea/ până ce mă lua zborul pe ape în sus/ mă căutau ai mei şi nu mă găseau / îi auzeam cum răstoarnă grădina cu furca/ cum scutură merii şi prunii/ eu zburam tot mai verde pe sub crengi de arin/ ajungeam abia seara acasă cu picioarele grele de frig/ şi cu-atâta lumină sub gene că întotdeauna îmi scăpau firmituri/ în oala cu lapte./ din pârâul acela a rămas doar un fir de nămol/ arinii şi-au dat vegetalul sfârşit/ ai mei / şi-au dus oala cu lapte sub cruce/ şi-o păzesc să  ...continuare .
16 comentarii
modifica
Gand 2
de monte_oro la: 15/03/2010 13:14:49
incaleca pe-o sa si spune-mi o poveste/ e timp o viata doar sa ascultam tacerea/ cand firu-i se destrama, ma scoala, da-mi de veste/ din auru-amintirii sa ii sorbim, bland, mierea.
9 comentarii
modifica
Gand 1
de monte_oro la: 15/03/2010 10:52:36
e viata toata-albastra asteptare/ in cercuri tot mai largi ne adunam/ cand mistuiti de dorul ce da-n floare/ petale de magnolii cautam.../ / /
5 comentarii
modifica
obtuzul
de lyus la: 15/03/2010 07:13:54
ha ha ha / era pe fata ta un nesuras/ erai neinsurat izgonit din ceruri/ cu timpu-ti mergand in galopuri/ si te iubeam/ si erai salbatic in ochiul fiinta/ si rosu rosu rosu/ ha ha ha/ si eu te uram si te iubeam/ pe fata-ti nesuraderii/ pe timp pe cer / pe dansul care se legana intre noi/ atat de aspru/
1 comentariu
modifica
cercul
de lyus la: 15/03/2010 07:13:26
cu mainile reci prinse-n coapse/ a cerc respirare / cel ce era in dans se dansa/ ratacindu-si pasii in chip / de masca/
2 comentarii
modifica
arca
de lyus la: 15/03/2010 07:13:06
ma invatase tot ce stiam/ si buza ei ma indeparta de mal/ ca un leu de propria-i jungla/ nu cunosteam semnele/ atat imi mai ramasese de trait/ si genunchii pe care ma sprijineam/ devenisera mai umani decat erau/ devenisera mai scurti mai ascultatori/ atat de calzi/ om sau dansator/ ma invatasem sa fiu / eu insumi cunoscut de ea fecioara/
1 comentariu
modifica
Pensia de moarte ( 11 )
de Tot Areal la: 15/03/2010 05:49:03
service pentru jucării stricate/ ( 11/1 )/ - Ştii ceva, pe mine iar mă dor picioarele şi spatele, spuse măriuca agăţându-şi braţele de gâtul ei./ „jucării stricate” îşi amintea mona strângând-o în braţe. scrisese un articol la începutu carierei în presă, „dureri, minuni, nelinişti la păclişa”. era un spital de recuperare pentru copii. directorul spitalului zicea că copiii care vin acolo sunt ca jucăriile stricate. / - o, fetiţa mea, lasă că mergem noi la un nene doctor şi la o tanti doctoriţă să ne facă bine. dar să nu plângi, că ne facem de ruşine!/ - Şi să mănânci ce zice mătuşa că de-aia te doare, că nu mănânci./ măriuca era u  ...continuare .
9 comentarii
modifica
Maimuta, pichetarea si uratul
de trestiafatala la: 15/03/2010 00:10:37
/ dupa un timp asteptarea / si sticla nu se mai impacau/ isi curata coada la dublu/ marca cu privirea-n lung si lat/ numaratoarea pietrelor prin cumul./ 'deh, as fi mancat banane pana acum/ la pret de patru trabucuri'/ gandi maimuta plictisita,/ 'la ce bun sa astept sa culeg rugina/ cand acasa am atata apa oparita?/ ce trai e asta sa astepti/ ce ai si care nu mai vrea sa vina?'
3 comentarii
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...