Pentru a accesa aceasta pagina trebuie sa fii conectat

arhiva: 18/08/2010


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Noi... vrem copii ?
de goeteri la: 18/08/2010 22:06:16
faceți rugă la stat pentru bani de copii,/ nu mai știți nici ce înseamnă pe lume să vii,/ calculați matematic nevoi de valori,/ nu mai știți care-i rostul să naști, sau omori./ stați pe-o bandă rulantă în pornire nebună/ Înspre o lume ce-și vrea averi și pe lună./ nu contează dorința, nevoia, plăcerea/ ați ajuns doar să credeți că mică-i averea./ vindeți case, pământuri, trăiți cât mai bine,/ nici nu știți ce dorință are cel care vine./ faceți credite multe, vreți salarii mai mari,/ nu le știți datoria, nu creați cărturari./ aveți bani să plătiți, cumpărați aparate/ nu gândiți viitor ce de prunc vă desparte./ mame sunt doar femei, nu mai  ...continuare .
74 comentarii
modifica
Camera Verde (3)
de diana vlase la: 18/08/2010 21:17:54
lupu: acum cred ca trebuie sa ne sarutam./ betty: pentru ca stim cum ne cheama?/ lupu: nu, pentru ca avem o legatura speciala. crezi ca eu nu simt? intre mine si tine e o caldura, un culoar de caldura. chiar asa! daca stau in camera asta cu spatele la voi, toti, stiu unde esti tu, pentru ca din partea ta vine o caldura…/ betty: poate pentru ca nu te pierd niciodata din ochi, de frica sa nu ratez vreo vorba spirituala. esti atat de spiritual!/ lupu: acum sunt sigur ca trebuie sa ne sarutam./ betty: nu. as vrea sa fie intr-un moment special./ lupu: (o ia de mana) hai sa-ti spun ceva, momentele nu sunt special, oamenii le fac./ betty: atunci programeaza-ti momentul special dupa concurs, cand n  ...continuare .
2 comentarii
modifica
Camera Verde (2)
de diana vlase la: 18/08/2010 21:16:02
eminovici: “sunt un om nefericit. (pauza) voua nu vi se pare amuzant? de ce, ati vrea sa intrebati, sa ni se para amuzant? pentru ca v-o spun in fata. sunt nefericit! si, spunandu-v-o in fata, va responsabilizez. deveniti, fara sa constientizati, responsabili de nefericirea mea si raspunzatori de fericirea mea, cum este firesc. iar din clipa in care v-am spus, pentru a treia oara, “sunt nefericit!!!”, s-a zis cu voi! asa ca, va mai intreb inca o data. nu vi se pare amuzant? mie da. parca déjà incep sa ma simt mai bine. (pauza) ce loterie cu prognostic nefavorabil. pe cine incerc sa pacalesc? nu in voi - nu va flatati aiurea – ci in mine sta alegerea de a fi sau nu fericit. alegerea,  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Camera Verde (1)
de diana vlase la: 18/08/2010 21:14:55
camera verde/ coordonatorul - petru/ secretara – alina b./ katty – alina/ betty – antonia/ gargarita – raluca/ lupu – nache/ eminovici - adi/ ada – dana/ coordonatorul: ok, toata lumea este pregatita? / secretara: este toata lumea pregatita??/ coordonatorul: in cateva minute incepe cel mai vizionat concurs de televiziune de pe planeta!/ secretara: am putea spune “din univers”, pentru ca nu avem dovezi palpabile care ar putea sa ateste existenta altor specii, pe alte planete./ coordonatorul: nu stiu daca realizati cat de important este acest moment, in vietile voastre./ secretara: traiti ceva ce nu veti uita niciodata. nicioodaata! / coordonatorul: sunteti pregatiti? / sec  ...continuare .
comenteaza!
modifica
o piatra Andradite(grenat)
de sami_paris74 la: 18/08/2010 17:57:36
andradita.../ o piatra care contine foarte mult calcium si fier ,face parte din familia « grenat »,se numeste andradite,unele andradite sunt foarte scumpe ,doar cele care contin crom si care au o culoare asemanatoare cu smaraldul./ se gaseseste prin muntii ural,prin nisipurile aurifere,zair,italia in partea de nord./ marea diferenta intre grenatul de culoare rosie si andradita de culoare verde se face datorita compozitiei excesive de crom,se mai gaseste in franta si germania./ unele pietre andradite,slefuite in forma de cabuson,se pot confunda usor cu ochiul de lynx./ uneori prin ochiul de lynx poti sa-ti vezi rudele indepartate,bunicii,unchii ,veriisorii si aproape toate persoanele pe c  ...continuare .
13 comentarii
modifica
the carnival is over
de batranutragator la: 18/08/2010 16:13:20
multe căsuțe gri/ în care ca niște foetuși oamenii și-așteaptă iar nașterea/ stau chirciți cu pămîntul în gură și flori le cresc / printre dinți asemenea unui cîntec/ în fiecare notă necîntată se-ntorc în mine / vagoanele carnavalului goale / ca niște amintiri deja uitate/ și-n fiecare notă necîntată mă fac tot mai mic/ pînă văd numai monștri în jur/ și-o pasăre mare și rea aduce pe aripi șoaptele unui anunț/ carnavalul s-a sfîrșit/ doar mirosul plutește pe străzile pietruite și goale ale orașului/ ca și cum ar spune că-n curînd se va construi peste el/ o metropolă/ atunci cresc și depășesc în înălțime/ ființele ciudate care mi-au  ...continuare .
14 comentarii
modifica
Ia milcsheicu neamule
de lafemme la: 18/08/2010 14:06:44
recent, m-a apucat un chef nebun de milkshake. asa ca afacerea reprezinta o noutate pentru mine. am navigat eu, pe ici pe colo. unele retete sunt delicioase, altele nu chiar pe gustul meu./ acum... ce vreu eu de la lume? pai sa-mi dea si mie cate o sugestie, cate o impresie, sa ma specializez, sa nu ma mai ienervez.
40 comentarii
modifica
Fara leac
de latu la: 18/08/2010 13:07:17
la adică e o clică/ tagma nepoeţilor./ Ţi se urcă-n cap, dar pică,/ la examenul de dor./
38 comentarii
modifica
Dorință fără temei
de goeteri la: 18/08/2010 11:57:07
ai mai fost la mormânt de părinți să-i adori,/ să-ți iei timpul să crești și să împrăștii cu flori/ un tărâm cruciat, osuar de pământ ?/ să stai curb și să plângi și să nu vrei veștmânt/ să-ți acopere trup, ca al celor din cruci/ că le semeni... și știi că acolo te duci./ / Și că nimeni la rându-i n- are timp decât rar/ să mai vină ... o, pururi, la stins felinar,/ Și să pună copii să-și ia timp de neant, / să nu uite vreodată că prezentul pedant / n-are pic de valoare-n sfârșitul de ieri.../ la speranța de mâine înspre noi învieri./ fiindcă a cere întruna, nu-i deajuns fără har/ când nu pui la bătaie o credință măcar./ că la rând  ...continuare .
51 comentarii
modifica
Ganduri intr-un punct fix
de lafemme la: 18/08/2010 11:55:57
nu am stiut niciodata cum sa scriu o poezie/ nici cum s-o visez cu ochiul mintii/ e greu de crezut ca aripa poate sfasia vazduhul/ fara sa aiba vreun punct de sprijin/ e greu sa crezi ca fluturii sunt numai aripi/ ca oamenii sunt aripi/ ca poti pescui fiinta dintr-o mare de ganduri/ ca acea vietate trezita din somnul ei subacvatic/ sangereaza dorinta/ sangereaza a “tu”/ sangereaza lumina/ nu am stiut niciodata cum/ oamenii reusesc sa se stranga in jurul ei/ sa o culeaga pe brate/ sa o recompuna cu mintea lor/ sa ii dea aripi/ si apoi sa o faca a lor/ / posibile/ probabile/ mai mult ca sigure greseli de tot felul
20 comentarii
modifica
scolareste
de Homo Stultus la: 18/08/2010 11:09:43
zorile se ingramadeau a sarbatoare. un camion tusea aritmic asemenea fumatorilor cu cerul argasit (cerul gurii). in penarul de lemn stateau aliniate noua creioane chinezesti si un stilou, primele arme dobandite vreodata pentru lupta cu balaurul cunoasterii. / “ce-ci, che-chi, ghe-ghi, ge-gi. ghita avea ghete noi si mergea pe gheata cu gherghina sora lui intr-o dimineata. gheata s-a topit iute spre padure. ghita a cules ghiocei buchet pentru sora lui...” / alaturi de ghita si gherghina mergea (spre scoala insa) si un pusti blond, tuns la zero a pedeapsa. “cand 'oi fi mare ma fac ispravnic. si asa zice mama ca s-a saturat de ispravile mele. macar o sa castig bani si scap si de frizer  ...continuare .
8 comentarii
modifica
nu are niciunul
de cosmacpan la: 18/08/2010 05:15:15
nici macar lumina nu era/ cand am iesit pe prispa sa-mi iau toate visele puse la uscat/ om orbecait, cu toate ca le stiam la fiecare locul/ degeaba/ nimicul chiar si cu majuscule/ tot nimic ramane/ si eu/ inca mai sper/ sa nu spun: aducatorului buna recompensa...
2 comentarii
modifica
numarul fiarei sau...
de cosmacpan la: 18/08/2010 04:42:03
a trecut o lună de atunci. mă învârtesc zilnic pe lângă micul calculator de birou cu cifrele tot mai palide şi câteodată am impresia că sunt eva, în cumpănă lângă pomul vieţii şi al cunoaşterii. poate că pomul nu dădea roade tot anul, aşa cum se spune, şi poate în eden toamna era pe sfârşite, ultimul măr stătea gata să cadă, iar eva, la fel ca mine lângă calculatorul cu bateriile pe terminate, trebuia să ia repede o hotărâre. cine ştie dacă în alt anotimp creatorul nu avea să îşi dea seama de greşeala făcută şi să distrugă teribila tentaţie cu poame roşii din mijlocul raiului…/ niciodată, după cum am mai spus, nu am crezut că voi fi pusă  ...continuare .
1 comentariu
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: