arhiva: 19/08/2010


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Înțelepciune... de căine
de goeteri la: 19/08/2010 19:49:41
Într-o vară caldă, stând pe-un mal de maidan, / gândul dus către dor, suflet prins de alean,/ evadat dintr-un timp și-un oraș de lumini,/ visul tot mă purta; spre amintiri... despre câini./ nu din cei ce din trup, viață, îți mușcă cu zel; / ci înspre blândul prieten, credinciosul cățel. / figurant din legenda copilului țânc,/ ce juca altădată, rol, prin colbul ce plâng.../ Și uite așa, în mers tiptil, la mirosul de pâine,/ apăru, ce visam lângă mine... un câine./ arătare osoasă, prea lunganul pitic,/ Întreba din sprâncene; ” am să-l bat, sau îi zic/ să mă lase în contemplu, că n-am timp de căței,/ Și că lumea e plină... de rău, fără  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Poezie dada şi nunu dar cu valenţe
de modigliani la: 19/08/2010 19:09:52
am încălecat caii verzi ai apocalipsei/ născuţi din împlintarea crucii-n beton/ lumea strecurată molfăită scuipată-n sînul evei îşi scria-n aurul fin al incubatoarelor ultimul avort./ departe erau marile aglomerări aztece/ şi din coada scurtă a toporiştii vikinge/ curgea / ca din elecrozii primului cyborg/ vinul zvîntat de potop./ pîinea orcilor a fost ruptă./ zăgazul punctului de negură, şerpuind viclean a împreunare, sigilat./ ochii lui isis, arşi de ţigara lui nietzsche./ eram rană închisă în drum spre supernova din care iubirea / din care sexul/ din care surîsul vestalei/ jecmăneau fără milă catedrala goală./ undeva o lacrimă mă spărgea în cubu  ...continuare .
23 comentarii
modifica
Cruce fara lemn
de monte_oro la: 19/08/2010 16:43:04
/ cruce fără lemn / / miroase a carne şi-a oase încinse / a larve de piatră, a hoituri de ochi, / fântânile-s arse, prin ierburi prelinse, / iar ploile sterpe nu dau de deochi. / / se-ntinde lumina cu rumenă faţă / prin frunza pustie părăsită de rost, / nălucă stingheră ce sângele-nhaţă, / o candelă-aprinsă în zi fără post. / / priveşti lunga zare-n beţii de sihastru, / clepsidra întoarsă prin timp ruginit / se scurge prin vene cu gust de-alabastru / pierdută prin palme de hrist răspopit. / / /
27 comentarii
modifica
Iluzionism
de lafemme la: 19/08/2010 14:33:45
Ştii.../ pentru mine totul s-a oprit în acea zi de vară/ tu cumpăraseşi popcorn şi îmi zâmbeai ca dintr-o vitrină/ un clopot de sticlă/ În care stai ascuns de teamă că cerul are să plesnească de-atâta tine/ ne-am întins amândoi pe asfaltul catran/ Şi lumea-ntreagă crescuse-n faţa noastră/ un megalopolis fără sfârşit şi început/ Ţi-am spus că nu mai ai nevoie de haine/ că ai să creşti verde/ Şi că apoi/ am să te-aştern pe hărtie/ că am să curg acolo, alături de tine/ până când lumea mea lichidă, mobilă, / are să îţi pătrundă coapsele, sânii, tâmplele/ - tu eşti un caşalot, mi-ai spus./ Şi am ştiu ca acea zi de vară/ avea s  ...continuare .
33 comentarii
modifica
potpuriu
de Homo Stultus la: 19/08/2010 12:55:35
lumea privita din locul asta, din locul prostului, o dama de consumatie obeza si imbatranita inainte de “plinirea vremii”. / oameni care inconstient se misca pe traiectorii eliptice a electroni nauci. de la primul telefon primit la desteptare mi se scuipa in ochi scopuri, sensuri, motive. “impinge hoitul “in sus”, spre absolut.” ca si cum, spre absolut, indicatorul e o sageata verticala ce inteapa zborul ciorilor in cur./ ____________________________________________________________________________/ cand mi se vorbeste de la “alt nivel”, nu am energie nici macar sa rad a lehamite. nu mai am nici o scapare “vor sa ma faca om”. (phoenix saracii)./ in fapt, acum, nu f  ...continuare .
1 comentariu
modifica
Noaptea căprioarei
de goeteri la: 19/08/2010 12:49:40
pe via sumbră întunecată/ din vechi imperi’ cu iz roman,/ plecată neaoș din țăran,/ era de cart frumoasă fată. / / fugise de noroi și vise,/ crezuse-n vorbe de țigan,/ nici nu știa unde venise,/ muncea și nu avea un ban./ Și nimeni nu știa de dânsa/ căci numele-i fusese luat,/ nu prididea într-un păcat/ să-și recâștige recompensa./ se lumina din când în când/ la far de noapte, fără seamă/ nici fața nu conta, în gând/ doar timp să treacă, acasă-i mamă./ Și dor de casă și bunici/ o frământa fără alean,/ jura mereu dar tot în van,/ să nu mai fie pe aici./ dar nu putea nimic s-adune,/ Și mulți avea de  ...continuare .
6 comentarii
modifica
nu plînge după mine iubito
de batranutragator la: 19/08/2010 11:52:22
nu plînge după mine pentru că am sufletul ca vinul/ uscat și pianul se întoarce-n copacul trosnind a îngheț/ iar eu am cîteva clipe o senzație pulp iubito. apoi / mă simt la fel ca și cum m-aș muta pe o insulă/ ce nu poartă numele tău./ ce nu poartă uneori / numele tău./ nu plînge după mine iubito. eu am sufletul mai însetat/ ca o stîncă-n ocean ce nu vede continentul. sunt / mai dornic decît cerul care și-a băut stelele/ și ochii-i se fac înguști ca firul ștreangului rupt în fiecare zi/ sub greutatea omului și asta e viața./ singur. între ceilalți fără tine/ mă simt într-o situație cu ostatici./ nu plînge iubito. promit că alerg pînă întrec tri  ...continuare .
9 comentarii
modifica
dragoste
de Sancho Panza la: 19/08/2010 05:07:15
atât de aproape încât / uneori/ orice cuvânt/ poate fi spulberare/ atât de departe / încât / abia auzim / cum murim./
10 comentarii
modifica
de-a nimica...
de cosmacpan la: 19/08/2010 04:25:25
hei, bine te-am gasit. ce mai faci?/ mai nimica./ da unde te duci?/ ia colo-n colt...sa cat closca cu puii de aur de oo.../ pai nu stai aici sa descantam?/ as vrea dar ce sa fac eu fara cei zece parametri structurali?.../ hai mai da-i de-a dura, vino si stai aici.../ asa spui tu acum da mie.../ mai io stiu ca pentru o inima curajoasa nimic nu este imposibil.../ oricat as vrea nu gasesc opusul cuvantului initial.../ lasa ca la inceput o fost cuvantul si abia apoi s-o gandit lumea sa faca si initiale.../ da mai dar ziua in care m-am nascut...era de prost gust...mai ceva ca laptele branzit.../ mai parca esti bolund...cine ti-a spus ca neantul nu-i posibil?/ pai daca toata lumea spune ca fiecare  ...continuare .
8 comentarii
modifica


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...