arhiva: 20/08/2010


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Căpătîi orfan de leagăn
de latu la: 20/08/2010 21:27:37
cît de mult ţi-aş spune 'vino,/ vino-n braţe să te strîng!'/ ai plecat, n-ai spus adio,/ lacrimi curg, mă dor, ma frîng.../ ieri după amiază s-a născut un ingeraş.../ naşterea n-a fost grea. a durat doar cîteva minute. pielea s-a albit şi respiraţia a incetat./ ingerii n-au nevoie sa respire.../ leagăn gol, pustiu de gînduri,/ suflet singur printre stînci.../ cît pot fi de goale chipuri?/ chinuri – oare - cît de-adînci...?/ a rămas mama. impietrită. cu întrebările, cu nedumerirea şi mai ales cu lacrimile ei. intr-o nemărginita singurătate. / au rămas şi doi fraţi. unul dintre ei, cel mai mare, n-a inţeles ce se intîmplă, doar că e ceva  ...continuare .
53 comentarii
modifica
orice cuvînt ascunde în sine o tăcere mare
de batranutragator la: 20/08/2010 19:43:02
vorbeam despre ce-o să urmeze și / cuvintele alunecau pe tăceri lungi/ ce spun o poveste ce nu se poate povesti/ și vedeam un vultur mut care iese/ din radio și mă duce în gheare și-aș fi spart/ o bancă pentru trei ierni așezate într-o clipă una / peste alta/ sub pielea mea/ să-mi ascundă venele de tine/ acum din radio se aude întunericul de sus/ lumina vorbește ca întotdeauna/ limba ei neauzită iar eu mă apropii de cuvinte/ și tac/ iau fiecare cuvînt și-l tac cum se cuvine/ să pot apoi să-mi tac fiecare bătaie de inimă/ iar peștii din liniștea mea/ îngroapă ce-o să fie în ochii lor de granit
4 comentarii
modifica
vise
de INSULA ALTUIA la: 20/08/2010 15:47:13
mi-am împachetat viaţa / zilele îngălbenesc în fiecare toamnă / ca şi amănuntele / i-am smuls ramurile răutăţii / nu a avut nici un os fracturat / ea s-a hrănit cu pîinea vorbei / şi flori presate. / / am lipit-o cu fum / am pus-o în cutia cu vise / dinspre geamul tău.
32 comentarii
modifica
Car...ciumă
de goeteri la: 20/08/2010 15:30:27
pe marea stradă comunală/ ce nu-i a lor, e de județ/ cu stâlpi purtaci de bec în oală,/ e-un negru beznă... pădureț./ așa a hotărât premarul/ cel nou ales, cel mai isteț.../ să nu aprindă luminarul,/ că nu e bani... motiv de preț./ Și umbre iată, se preumblă/ arar și numai câte doi,/ nu știi rezon ce îi perturbă/ să meargă stând... dând înapoi./ plecând din nou uitându-și calul,/ lovind cu fesul de asfalt/ de numai găuri e drumeagul,/ iar el în baltă... mai înalt.../ În țanțoș, dă un bici sau două/ În calul care o ia lungă,/ dar cu răzgând, că nu mai plouă/ Îi bagă iară fieru-n strungă./ opri la mica crâșmă plină/ de toți pri  ...continuare .
comenteaza!
modifica
fabricantul de dimineți
de batranutragator la: 20/08/2010 15:02:52
cea mai mare plăcere din ultima vreme a fost să rulez/ jointuri pe dactilografa de noapte/ și să fumez în tăcere lăsînd fumul să spună/ tot ce s-a strîns în mine/ tăcerile sunt poezii spuse de poeți muți care nu știu să scrie/ mă priveam cu ochii celui din oglindă/ o grămadă osoasă maculată de carne și nici un gînd/ doar o tăcere continuă în care mintea era un submersibil/ coborît în groapa marianelor din carnea mea/ și de acolo venea o liniște rece îmi ieșea prin piele/ o rulam peste pălăria norei/ și fumul se așeza în straturi la fel ca pămîntul/ uneori fac un răsărit de soare dintr-o batistă albastră/ o portocală și un pahar cu apă vărsat  ...continuare .
2 comentarii
modifica
marele bulibasa
de sami_paris74 la: 20/08/2010 12:37:45
<object width="640" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/tiju3w42xmy?fs=1&amp;hl=fr_fr"></param><param name="allowfullscreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/tiju3w42xmy?fs=1&amp;hl=fr_fr" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="640" height="385"></embed></object>
8 comentarii
modifica
Pe meleaguri străine...în țară natală
de goeteri la: 20/08/2010 10:14:35
să-mi fi furat of țara, să-mi fi furat trecutul ?/ să plâng pământ, pe buni jucând abil pe hâtrul ?/ să am mândrii, dispreț spre ce-l stabil rămas e ? / să fiu îndoctrinatul unei pretinse rase ? / să neg tot ce-am avut și tot ce-am refuzat,/ să fiu deșertăciunea unui alienat ?/ să nu-mi găsesc o vină de neputință pură/ să mint copii, prieteni ? am fost ”lepădătură” ?/ să nu-mi port judecată de slab și nestatornic/ să fie numai joc credința mea de dornic/ să-mi cumpăr libertatea cea sfântă ne avută ?/ să fiu sortit s-o cer în țară neștiută ?/ să zac cu psihic cancer umblând de țară gol,/ să-mi iau un atestat muncind din greu pe un pol ?/  ...continuare .
2 comentarii
modifica


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...