arhiva: 24/08/2010


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Cantec de leagan
de lafemme la: 24/08/2010 23:49:21
uneori simti cum moartea te pandeste intr-un colt/ si stii ca n-are sa-ti sara in spinare cu spatele-arcuit/ ca n-ai s-o simti cum te desira os cu os/ e doar tacerea,/ nici tipat nici durere n-o strabate/ / si s-au oprit pescarii si au tras de plasa cu toata puterea lor, dar nu stiau ca sub ei se deschidea un hau, si si-au sters fruntile, s-au opintit si au tras iarasi. atunci tot cerul s-a schimbat la fata. dar ei nu s-au oprit pana cand barca li s-a rasturnat de-atata inversunare. si au tot tras, cu cerul la picioarele lor pana cand au vazut-o stind acolo in plasa lor, ca o fetita care-a plans prea mult si-apoi a obosit. ii astepta cu mainile impreunate si doi banuti pe ochi. si s-au opri  ...continuare .
32 comentarii
modifica
libertatea gindirii
de sami_paris74 la: 24/08/2010 23:27:52
putinà filozofeala si apoi intru la subiect./ morala de obicei seamana uneori cu critica ratiunii./ memoria unor oameni se reduce doar la unele invataturi practice si se transforma uneori in minciunà,atunci cind natura discutiei purtata cu interlocutorul se poate transforma in pseudominciunà ,din pseudominciunà se poate transforma din nou in moralà./ cind omul incepe sa exagereze,morala interlocutorului creste si se dicleste (se vede) mult mai bine.fereasca sfintul sa te abati de la normele vietii de zi cu zi./ fereasca sfintul gral ,sa bei un pahar in plus si sa dilesti(lovesti) partenerul in momentul moralei,pentru ca mintea lui ingusta nu observa si nu simte morala./ eu sunt con  ...continuare .
17 comentarii
modifica
La aprozar
de Homo Stultus la: 24/08/2010 22:05:37
in sfarsit!/ mi-a dat marul./ cu el mi-am fracturat/ doar coasta / si au murit trei invelisuri/ pentru gand./ in spate, printre pene, / imi zambeste/ o sabie de flacari. / vazduhuri incarnate,/ tarana inomenita./ parca prea multe descaltari de trup./ in ultima voi fi tot eu/ sau coasta mea va fi?/ cuvantul. cu vantul!/ de azi el se manifesta/ cucuzelian. / *daca verticala e la moda. /
5 comentarii
modifica
sedinta de terapie
de nyx la: 24/08/2010 22:01:03
- bun. cu ce sa-ncep? as vrea sa nu mai fiu constienta ca ma tampesc odata cu trecerea anilor. de fapt, cred ca nici nu sunt constienta. cand eram tanara memoram convingerile celor de varsta mea. azi imi este rusine de prefabricate. gandesc asa cum cred ca ar trebui sa gandeasca o femeie cu educatia si experienta mea. poate nu credeti, dar e un proces mai anevoios decat gandirea insasi. gandirea mea duce-o viata dubla. si totusi nimic nu-i din mine, nimic nu i-al meu.../ as mai vrea, cred ca ar fi trebuit sa incep asa, as vrea sa nu-mi mai fie frica. mi-as dori ca teama de-a pierde sa nu ma mai stimuleze catre dezastru, ca pana acum. ar fi bine de-as putea privi-n miezul unei flori deschis  ...continuare .
18 comentarii
modifica
Har de părinte
de goeteri la: 24/08/2010 18:33:15
n-am să știu, de vreodată ai dat lacrimă... în gând-/ la amintire din vremi, de altădată- nici când./ de-ai luat timp, să-ți revezi, început de copil/ cu zulufii în vânt, stând desculț, c-un mobil/ cu roți de lemn, luat cadou, de părinți... of, săraci;/ ce-au lăsat de la ei, să-și ia grâne-n desagi.../ ce-ți privesc, cu mult drag, -turuitu-ți din gură/ cum motorul- prin colbul, numit bătătură./ Își iau timp pentru tine- devenitul lor cult-/ ca să-i bucuri de bine; cel pierdut, de demult./ fericiți, ne avuții, de pe ulița în sat.../ ce-au căsuță-n paiantă și servici pe la stat./ film, apoi se derulă. oh... la școală te duci,/ îmbrăcat cu tot n  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Papurica si Popeda
de sami_paris74 la: 24/08/2010 18:27:27
mama a ajuns in romània dupa repatrierea tiganilor ramasi in viata,s-a casatorit cu un tigan intilnit pe cimpul de exterminare de la bug din transnistria ,zis nicu caramidaru , avea o familie foarte numeroasa in care o parte traiau prin sate si orase incepind de la bacau si pina la tg-frumos.parintii lui,adica bunicii mei se numeau adam si lisaveta./ tata nu a avut niciodata o meserie adevarata ! stiti? se ocupa cu furtisagul gainilor din curtile oamenilor./ tin eu minte ca avea o undita de pescuit,da nu se ducea niciodata la pescuit de peste, punea un bob de porumb fiert in acul de pescuit si lansa unditza in mijlocul cirdului de gaini,rate,giste si bibilici de pe cimp si prin curtile v  ...continuare .
9 comentarii
modifica
In atentia userilor confirmati si moderatori
de monte_oro la: 24/08/2010 17:11:00
sigur nu-s singurul care a observat inflatia agresiva de noi useri, ce apar periodic in cafenea, sub diferite forme. cu cateva exceptii, majoritatea se dovedesc a fi - din pacate indiferent de civilitatea sau nu a comentariilor lor initiale - un soi de "clone" mizere ale unui anumit model... ce s-a insinuat aici, de la o vreme. pe scurt, as propune userilor confirmati, ce pot modera, valida, confele si comentariilor ceilalti, sa nu mai modereze deloc astfel de personaje. si sa ramana... aceia... a urla la luna... cat or vrea. si chiar de s-or gasi... 2... 3... dintre userii vechi care sa conteste, sa obiecteze, sa... asa si pe dincolo... cu discursuri deja bine stiute... i-as ruga pe ceilalti  ...continuare .
70 comentarii
modifica
Bărbatul la 40 de ani
de Stefan Doru Dancus la: 24/08/2010 16:30:51
126. nu-i uşor să trăieşti între aceşti iremediabil anihilaţi, odată ce ai 40 de ani, devin plictisitori pentru că nu te cred – unul ca tine nu poate la infinit avertiza şi ei la nesfârşit a-şi boci neputinţele; într-un astfel de furnicar dezolant, unde mic-burghezismul seamănă frecvent cu o sirenă a poliţiei ori spitalului de urgenţă nu există refugiu şi uite cum aici, în chiar cartea aceasta scrisă ca un rezultat firesc al acestor decantări, plăcile tectonice ale societăţii au format, prin încreţire, vârful de lance care lipsea şi care intervine fără a putea fi oprit – femeia la 40 de ani:/ 1. Îmi aduc aminte de noaptea în care trupul meu i s-a oferi  ...continuare .
8 comentarii
modifica
Vis sau aieve
de goeteri la: 24/08/2010 12:07:40
gândul dus... doar tresar ! ce-i privirea sfioasă,/ silueta, pe aleea în penumbră, spre casă ?/ cântec ritmic- de dans de sanda cu toc înalt- / asortat în delir, la ”deux pieces” elegant ?/ totul pare aievea, într-o eră a mașinii,/ incapabilă încă, să străfulgere inimi./ să mă închin, spre suavă, de înger făptură/ ce pășește plutind, se cufundă-natură ?/ corpul, drept ca fuiorul, impecabil, înalt.../ mijloc strâns în taior, totuși larg, tolerant.../ pas de undă, în pendul, dinapoi înainte;/ În avansul eteric, ne oprit... doamne sfinte.../ doar cobor cu privirea... fusta liră, elixir,/ copiind lungă coapsă, acoladă în potir,/ glezne fine, pre  ...continuare .
16 comentarii
modifica
de cealaltă parte. chihlimbar
de Sancho Panza la: 24/08/2010 11:29:45
era aşa străină de ea/ încât se strecura uneori în oglindă/ fără să afle./ / şi de acolo vedea / o femeie prizonieră oglinzii/ încrustată-n fluturele alb/ ce se izbea de o altă oglindă/ până trecea/ de cealaltă parte./
27 comentarii
modifica
Iubire-i ?
de goeteri la: 24/08/2010 10:08:39
Știți voi oare iubirea/ ce pe cord lasă rană/ sau țintiți fericirea.../ În egoism de satană ?/ Știți de-a ei consecință/ cum omoară de vrei/ sau că-i naștere în ființă/ din nectar dat de zei ?/ sau aveți simț fugarnic/ de profit, palmares,/ folosind în fățarnic/ fadul hâd interes ?/ credeți doar bani ce-alegeți,/ aștri, promiteri multe;/ fără gând să purcedeți/ la morala din culte ?/ doar țintiți săgeți minții/ noi amanți să vă fie./ folosiți ispitiții/ pururi slugi la mândrie./ n-aveți timp de reflecții/ doar iubiri cât mai multe;/ caracter de ”dejecții”/ meritorii în insulte !/ nu e vârstă, morală/ de copii profitați./ iarn  ...continuare .
68 comentarii
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: