arhiva: 25/08/2010


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Porumbei
de Knulp_2 la: 25/08/2010 23:04:44
stai undeva pe o banca in parc sau in ceva piata pietruita si te uiti aiurea inspre porumbei si copiii se fugaresc cu umbrelele aproape ploua aerul parca cenusiu si se intuneca brusc dar cu toate astea nimic nu pare sa se miste si totusi aerul parca scartaie si miroase a tamaie iasomie plante sacre un batran se opreste si se uita inspre tine distrat sau poate cu repros sau poate se gadneste la nepoti poate la boli la batranete la tineretea lui ce pare acum un vis la fetele pe care le-a iubit le-a fugarit acum asteapta sa moara sa vina pensia si sa moara din nou si batranul cugeta in continuare are pielea zbarcita si precis il dor picioarele sau spatele sau mainile si pare sa te mustre din pri  ...continuare .
12 comentarii
modifica
pergola de viţă sălbatică
de Sancho Panza la: 25/08/2010 20:38:52
dormisem mult, dormisem/ până când braţele-au prins să mă doară,/ greierele-ncepuse, ca-n fiece seară, să cânte/ şi asfinţitul îşi răsturnase culorile,/ grei de singurătate, umerii mei/ abia-şi făceau loc pe sub toate acestea./ treptat treptat, se dezmorţea gândul,/ se înfăşura lenevos peste umbre şi lucruri,/ ochii atingeau depărtarea/ şi ea susura a răspuns, / eram un vas unde cineva nevăzut/ turna fericirea cu grijă,/ ca pe un vin licoros./ şi mirarea, / mirarea că, iată,/ sub tot orizontul acesta înţesat de fiinţe,/ doar tu/ ai putea înţelege, fără multe-ntrebări,/ cum poţi înflori neştiut,/ ca o pergolă de viţă sălbatică,/ chiar de ne  ...continuare .
25 comentarii
modifica
În nourați...” volcanici”
de goeteri la: 25/08/2010 19:50:44
la premar... zarvă-n comună !/ toți veniți în gură cască/ stau și-așteptă să să-adună;/ ...nici dă vite nu le...pas(c)ă./ că i-a claxonat din luncă/ mic cu mare toți să vină./ pă părinți copii să-aducă;/ În căruți... că n-au mașină./ unii cu căciuli belite,/ alții fesuri fila, naiche,/ stau holbați cu ochi dă vite/ așteptând; ca să să vaiche./ numai că în loc dă pungă/ cu foină sau molai,/ cu orez, olei sau șuncă;/ Îl văzu pă... polițai./ nu doar singur și premarul,/ dereftorul dă la școală,/ popa, dascăl,... cu paharul;/ să-i anunțe dă vreo... boală ?/ pentru că mai la o parte/ o cocoană dă provință/ Îmbrăcată-n alb  ...continuare .
74 comentarii
modifica
Sonet
de Apoll la: 25/08/2010 17:47:04
e luna când păianjeni țes/ covoarele în colț de gard/ din fir de borangic ales/ ce-n vânt se leagănă,stindard,/ iar muștele cu trompa lor/ albine cred că-ntrec în ac/ când chinuiesc vreun ierbivor/ și-n special câte-un malac./ in serile cu greieri mulți/ concertele te cuceresc/ și-o viață-ai sta să le asculți!/ o veste dau cămările/ că oaspeți vor păși desculți/ în ape „dulci” ca mările!/
7 comentarii
modifica
Psihoza clonelor
de admin la: 25/08/2010 15:38:16
in ultimele luni cafeneaua a avut probabil cele mai putine clone din cate a avut vreodata. fenomenul clonelor a deveni marginal, iar majoritatea noilor veniti sunt utilizatori legitimi, dintre care unii, din pacate, sunt supusi nejustificat unei psihoze a clonelor. acestia sfarsesc prin a parasi cafeneaua ca urmare acuzatiilor nefondate (in majoritatea cazurilor)./ de acum inainte, daca aveti banuieli ca un utilizator ar fi clona, trimiteti-mi un mesaj privat -- urmand sa va confirm daca am sau nu motive sa cred ca e vorba despre o clona.
64 comentarii
modifica
:)
de adynet1 la: 25/08/2010 15:19:56
an atheist in the woods : / an atheist was walking through the woods. / 'what majestic trees! / 'what powerful rivers! / 'what beautiful animals! / he said to himself. / suddenly, he heard a rustling in the bushes behind him. / he turned to look and saw a 7-foot grizzly bear charging towards him. / / / / he ran as fast as he could along the path. / he looked over his shoulder & saw that / the bear was closing on him. / he looked over his shoulder again, / and the bear was even closer, / and then, he tripped and fell. / rolling over to pick himself up, he found the bear was right on top of him reaching towards him with its left paw and raising the right paw to str  ...continuare .
14 comentarii
modifica
9dragons (recenzie)
de Homo Stultus la: 25/08/2010 13:03:18
mi-a fost solicitata un fel de privire generala (recenzie) asupra mmorpg-ului 9dragons. pentru ca nu am (si nici nu voi avea) blog sau site postez aici si imi cer scuze fata de ceilalti useri ai cafenelei pentru care subiectul e absolut neinteresant. / 9dragons / produs de indy21, publicat in europa si america de nord de acclaim. de obicei, cand dezvoltatorul este diferit de publisher, timpul de reactie la diversele probleme si actualizari de continut este mare. acesta fiind primul minus./ actiunea jocului se petrece in china medievala. din acest motiv jucatorului european ii poate fi greu sa se obisnuiasca cu diversele nume de npc si regiuni. (de exemplu: hefei, jinan, hangzou, n  ...continuare .
3 comentarii
modifica
Dialoguri Borges - Sabato, o carte plină de frumuseţe
de TeodoraPA la: 25/08/2010 12:36:09
nu cred că sunt capabilă să fac o cronică de carte în adevăratul sens al cuvântului, însă cartea aceasta mi-a plăcut atât de mult încât nu mă pot abţine să nu îi dedic câteva nevrednice rânduri. am citit dialogurile dintre cei doi cu o sete nespusă şi am regretat că au fost atât de puţine şi atât de scurte. aşteptam mai mult atunci când am început-o, şi nu în sens calitativ, ci strict cantitativ./ schimbul lor de idei – adesea ironic – cu privire la dumnezeu şi religie e lucid şi amuzant, abordările literare şi discuţiile despre don quijote, poezie şi artă – „ce frumoasă-i literatura!”, spunea borges – sunt provocatoare şi incitante, iar tem  ...continuare .
1 comentariu
modifica
Cand ni se face gura punga
de 1brasovean la: 25/08/2010 11:32:45
vaz si auz tot mai des –de, metehne!- diverse persoane publice cari se roaga sa vie fondurile evropenesti la noi in tara, absorbtie, proiecte, contracte, alea-alea./ cand baietii vorbesc de fondurile europoene o fac cu o anume religiozitate, asa, cum ar fi invocarea moastele financiar-sfinte de salvarea natiunei si boborului. dansii vorbesc despre toate acestea cu evlavie si speranta, li se face gura punga./ cum stam?/ uite-asa:/ <img src='http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/781/10386/6107205/1/12-main.jpg?width=320'>/ la zi <a href='http://www.fonduri-ue.ro/upload/anexa%201%2031%20iulie%202010.pdf'> spune ministeriul trebilor banesti in ce cacat suntem</a>. a se  ...continuare .
5 comentarii
modifica
alesul
de alex andra la: 25/08/2010 00:32:42
când te vei duce/ nu uita să mă iei cu tine îmi spunea/ de dincolo de iubire/ de adevăr/ de ierburi și pietre/ nu i-am promis nimic/ dusă printre ale mele/ cu toamna la gard/ și fluierul piciorului îngânând a plecare/ a luat-o înainte încet/ spre apus/ lăsând urme de pași în soare/ pentru cea care-l va alege/ / / / /
24 comentarii
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...