arhiva: 30/08/2010


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Clemenţă creştinească
de Valeriu Cercel la: 30/08/2010 23:47:30
/ ferice de acel stejar/ ce pică mândru pe la noi/ Şi-ajunge-n viaţa de apoi,/ ales cu har de Ăl divin,/ până în gât sătul de vin/ În cercuri, doage de butoi,/ Şi cât de binecuvântat/ e dudu’ fără vină, care,/ sub lame de securi, topoare,/ balerci renaşte, fasonat,/ ca el, rachiului curat/ să-i dea arome şi culoare…/ dar eu aş vrea, de când mă ştiu,/ un tei să fiu, că de-oi cădea/ răpus tot de-un topor sadea,/ s-ajung apoi…că-i cu rachiu / sau vin alb, negru, ghiurghiuliu…/ vr’unui butoi baban, canea ;/ de-aceea, cât de blestemat / a fost şi e de-atât popor, / ca bun creştin, consumator / cinstit, declar că  ...continuare .
6 comentarii
modifica
invisible photo
de batranutragator la: 30/08/2010 22:01:58
trăim toți într-o fotografie/ și nimeni nu face nici un gest/ la fel ca stelele care doar strălucesc/ suntem toți aici, ne-am mutat de curînd/ clipele stau să cadă la fel ca o ploaie care așteaptă/ momentul prielnic/ tata nu bea/ și mama zîmbește/ eu mă simt fără păcat chiar dacă mi-am murdărit salopeta cea nouă/ sor-mea e pe punctul de izbucni/ însă hîrtia se îngălbenește fără să ne dea voie/ să facem ceva/ trăim toți într-o fotografie și ceva sfînt/ cade peste noi ca o lumină care acoperă umbrele/ pe fețele noastre/ nu se întîmplă nimic/ ca și cum lumea s-ar petrece într-un flash/ în care ne-am împărți chipurile în bucățele de pîine/  ...continuare .
4 comentarii
modifica
Viziunea 15 - Cancer...
de adynet1 la: 30/08/2010 21:26:15
"cancer".../ soapta de tunet/ a unei dileme rezolvate.../ / <img src='http://lh3.ggpht.com/_byxsm5f65f4/thekkkhpq6i/aaaaaaaait0/qxocud6k5ty/s800/dscf0679.jpg'>/ <embed allowscriptaccess="always" src="http://www.themusichutch.com/mp3player.swf" width="320" height="85" border="0" type="application/x-shockwave-flash" pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" flashvars="file=http://www.themusichutch.com/play.xml.php%3fsongid%3d93238&showdigits=true&autostart=true&showeq=true&displayheight=40&callback=statistics.php&linkfromdisplay=true&backcolor=0xffffcc" />
7 comentarii
modifica
arheologică
de Sancho Panza la: 30/08/2010 19:35:30
li / privea cerul. nori albi / nemişcaţi. / seninul amiezii. / câte o pasăre tăindu-l cu aripa. / nu-i trebuia / nimic altceva./ / aştepta. / / simţea cum îi intră / tăcerea în trup/ ca un praf de cărbune/ în bronhii. / şi li aştepta surâzând / cu privirea ţintită spre cer./ / se-ntomna / ca o moarte uşoară./ / aşa l-au găsit peste sute de ani./ surâzând / sub un strat / de cenuşă albastră./ /
49 comentarii
modifica
La astrul...sau... Odă Păunesciană
de goeteri la: 30/08/2010 18:43:50
auzisem de tânăr- pe alt meleag, nu la noi,/ eu fugit nu de laș, în dorința de bine-/ ce curent-viitură spală o țară cu eroi.../ ode tineri închinând, la străbuni, fără mine./ dar nu ape murdare îs plecate-n dezastru,/ ci-arta pură, poemul, le revarsă-n tumult,/ -peste minți inhibate-n minciuni- un măiastru,/ un gigant al culturii, cea uitată de mult./ oameni, hippies se adună în sute de mii/ pe-un tărâm de manoli și de ane zidite,/ dar nu drog să consume, băuturi sau orgii,/ ci la cântec s-asculte, poartă-n inimi rănite./ să se-ncânte de-ai lor- semănați pentru artă/ de un imens de talent- creatorul de carte,/ cel din bălți ce-i născut, constant  ...continuare .
68 comentarii
modifica
Site de poezie... ???
de goeteri la: 30/08/2010 17:09:59
sunt de foarte puțin timp printre cei ce publică și nu am avut încă până acum în viață ocazia de a fi victima atâtor jigniri. aveam impresia că la maturitatea pe care mi-am câștigato nu mai pot face obiectul unei asemenea lipse de educație... pe un site de poezie, unde te aștepți la comentarii legate pur de creația fiecăruia, așa cum este ea, pentru că nu ne aflăm la uniunea scriitorilor, la academia română, sau la un concurs de excelență și deplâng lipsa de reacție a adminului față de ”clienții” pe care și-i cunoște, sunt sigur, foarte bine./ ”karma” nu trebuie să fie o oglindă a reacțiilor provocate!!! /
4 comentarii
modifica
Mulţumită?
de cosmacpan la: 30/08/2010 14:57:28
poemul care încă n-a fost scris / s-a săturat de-atâta aşteptare/ Şi-ntinde-aripa iară vechiul turn/ se-nalţă şi-l îndeamnă ca să zboare/ astăzi o să vă spui două poveşti pentru că lunea este ziua mea de scărmănat omizile călătoare ca să-şi lase ochete de zare-albastră printre frunzele de-acasă.../ povestea unui prost/ da, chiar aşa, mă gândesc să vă spun povestea lui, a prostului care nu s-a mulţumut să fie doar prost ci a voit să fie prost cu p. dar asta numai dacă o să aveţi timp să o citiţi pentru că povestea lui începe şi se termină pe insula plutitoare ca un plaur ori balaur. dar să nu credeţi că o să vă povestesc despre insula lui  ...continuare .
10 comentarii
modifica
Paradoxul creației
de goeteri la: 30/08/2010 13:47:13
pășeam agale, în iulie de foc/ cu soarele în explozie de atom/ Și mă gândeam; ce mic sunt, deși-s om.../ mai mic, decât un câine, hârjonind de joc. / cu creierul fierbinte de amintiri/ găseam că sunt total în handicap,/ uitat pe aici, de lume, de nu încap.../ n-am loc, nici cum un câine, printre firi./ căci limba nu servește la nimic,/ chiar de vorbești, căci nimeni nu ascultă./ nici nu mai știu, ori lumea-i foarte multă ?/ ori spațiul, ce mi-l cer devine mic ?/ nici nu mai pot să-mi stăpânesc în piept/ dorințele nebune, câștigate,/ ce-am învățat mulți ani, când făceam carte/ Și mulți apoi, gândindu-mă deștept./ Și poate sunt, c-am trecut m  ...continuare .
8 comentarii
modifica
viaţa...
de INSULA ALTUIA la: 30/08/2010 10:42:04
cobor în oraşul morţilor/ port cu mine un mănunchi de crizanteme/ sunt şi biserici cu tămîia aprinsă/ în cădelniţa legănata/ învinge noaptea albă/ văd crucea cu/ braţele desfăcute/ mai vine o femeie cu flori proaspete/ poate iubita... / / viaţa e ca un trotuar strîmb/ ars de soare şi geruri/ putrezit de ploi/ casele sunt pustii/ pe vatra focurilor stinse/ croncănesc ciorile./ / sufletul meu / nu şi-a pierdut elasticitatea/ de minge galbenă/ a copilăriei.
2 comentarii
modifica
black hole
de om la: 30/08/2010 01:15:02
nu o mai repet cu herpesul, doar o adaptez un pic si o las la imaginatia ta cum ar fi fost cu herpesul :))/ inceput si sfarsit de univers/ imi capteaza toate energiile/ sentimente, iubirile si gandurile/ aaa...oare despre ce scriam?/ .................................../ black hole :))))/
12 comentarii
modifica


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...