arhiva: 12/09/2010


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Ocean de nori...
de Dl. Goe la: 12/09/2010 22:40:16
...si lumina/
39 comentarii
modifica
Esti binevenit la Elsinore
de Dl. Goe la: 12/09/2010 21:50:15
between us and words, without a sound,/ the hands and walls of elsinore/ mário cesariny de vasconcelos/
1 comentariu
modifica
Abraxas
de Homo Stultus la: 12/09/2010 20:46:02
o traducere (imperfectă) a versurilor unui cântec de la therion: abraxas. cred că au pornit de la cartea lui hesse (demian) când au compus versurile. / / eros şi thanatos sunt ramuri pe acelaşi copac bătrân/ Înrădăcinat în ţărâna de umbră şi lumină/ dacă dumnezeu a fost despărţit de geamănul întunecat, diavolul/ ar putea şti el vreodată sufletul neamului omenesc?/ ne dorim un nou zeu numit abraxas!/ intră în pleroma (plinătatea puterilor divine din gr.) şi vezi că totul e deşertăciune./ Şi tu trebuie să distrugi o lume ca să iei fiinţă/ alpha şi omega sunt începutul şi sfârşitul/ unite în chip de abraxas./ Întuneric şi lumina/ sermones ad m  ...continuare .
3 comentarii
modifica
Nelămurire
de Apoll la: 12/09/2010 19:57:08
/ chiar de-i dură,legea-i lege,/ spune-un vechi dicton latin,/ de la cel de jos la rege/ se aplică ne-calin./ / insă nu pot ȋnţelege,/ nu că aş avea o toană,/ de ce se propune-o lege/ ce-o s-o cheme-… a lui prigoană ./
18 comentarii
modifica
duminica scriu poezie
de modigliani la: 12/09/2010 18:39:49
/ duminica / te smulg de pe unde te-ai ascuns/ e un fel de-a spune/ tu rămîi acolo / ca-n toate poeziile de le scriu poeţii/ şi-n care iubita-i tot una cu poezia/ şi-n care poezia este iubita secretă a poetului/ eu te-am rugat să rămîi acasă/ în glodul uliţei ori pe a37/ planeta aia unde te-ai întîlnit / despuiată ca o curvă/ şi la fel de obraznică / ai spus că nu că de ce că nu se poate/ şi nu ştiu tot ce ai mai spus/ sigur este că trebuie să-mi încep din nou poezia/ pentru că-i duminică/ şi duminica te smulg de pe unde te-ai ascuns/ îmi aprind o ţigară/ (înainte de asta mă uit în oglindă să văd dacă mai ai am faţa aia de poet)/ înjur sfinţii care  ...continuare .
49 comentarii
modifica
Prigoana si prostituatele(pardon, am facut un pleonasm:)) )
de amoruscat la: 12/09/2010 18:26:53
daca proiectul pentru legalizarea prostitutiei va fi acceptat, in scurt timp romania va deveni, cel putin teoretic, o tara cu un profit urias(la cate prostituate avem... din romania pleaca cele mai multe in europa)/ o persoana "inteligenta" dupa cum si numele o spune- prigoana- om prigonit de inteligenta... afirma ca "in orice tara unde exista apa calda permanenta, e legalizata prostitutia" ok... a vazut cineva in romania apa calda permanenta? sarim peste asta, el are rezerva lui de apa. / oare asta era solutia sa scapam de criza... oare prostituatele vor deveni eroinele patriei ca ne salveaza de la faliment? peste vreo 10 ani copiii vor invata la istorie despre "prostituata erou national"?/  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Viața ca o flacără...
de goeteri la: 12/09/2010 16:57:26
nu-i materie viața, este pură energie.../ nașterea-i e amnar, vâlvătaia-i făclie./ Începutu-i fragil, întețitu-i cu suflul,/ roșu-i este sclipirea, rug îi e începutul./ vântul nu o doboară, îi dă înalt, o iuțește,/ apa îi este ardoarea, în înec o sfârșește./ emanația-i suflet, cum fuiorul de fum,/ rece-și are sfârșitul, prin cărbune înspre scrum./ focul viu, e de tânăr... trosnet dă în scântei,/ zgomotul îl înalță, exploziv în idei./ mistuirea-i în plin, tot distruge în cale.../ creatoare-i de crimă, topitor de metale./ calmu-i este final; din făclie vioaie/ alb-cernitul e spuza, crudul lemn îl îndoaie./ Înțeleptul emană pulsu-i intermi  ...continuare .
13 comentarii
modifica
Uneori
de Omerta la: 12/09/2010 16:35:51
pustiu.../ Şi încercam să reculeg gânduri risipite şi să îngrop morţi rămaşi afară.../ mâna frântă, abia reuşind să ţină ţigara fumegandă, atârna deasupra celor câteva pietre ciobite din drum. fumul se risipea singuratic în aerul rece de ianuarie. cerul dezolat se contopea rupestru cu zarea pământului, nelăsând vreun loc pentru o altă culoare. / cenuşiu cer îmbrăţişat de cenuşiu pământ. Şi-atât./ bătrânul istovit de vremi îşi ridică privirea către ccea ce obişnuia odată să fie văzduhul. iar soarele se ascundea după o pâclă mată de ceaţă. / apusul atârna greu în depărtări necuprinse. răsăritul se chinuia şi el să iasă din morm  ...continuare .
2 comentarii
modifica
Dialog inexistent
de goeteri la: 12/09/2010 16:15:39
Întâmplător treceam pe strada vieții.../ tânăr ducea pe un bătrân de mână./ amurg era, din cursa tinereții/ Și altă zi, trecuse de nebună./ veneau unul din altul, din copil/ Și aveau traseu deja prestabilit./ nici nu știau cât va dura exil,/ că-aleea nesfârșită, se înfunda-n sfârșit./ n-aveau, de fel, prea multe de vorbit,/ pășeau fără o țintă, în ritm la fel./ doar gând îi depărta, nestăpânit.../ inimi fugare, suflet băiețel./ bătrânul, ce-și făcuse experiență / Și rațiuni din sute de trăiri,/ Știa că acuplarea-i impotență/ Și nu asigură multiple omeniri./ norocul pur, e gaj de existență/ din ”n” de încerc  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Ce inseamna de fapt expresia "Io Cutarica Voievod...""
de Daniel Racovitan la: 12/09/2010 14:13:08
va sunt probabil arhicunoscute expresiile invatate pe la orele de istorie din generala:/ "io stefan voievod, domn prin mila lui dumnezeu"/ "io mihai voievod, domn al tarii romanesti, modovei si a ugro-valahiei"/ "io mircea voivod", etc. etc./ nu stiu voi, insa cel putin eu am citit acel "io" cu sensul de "eu, stefan voievod", ca in "eu sunt, tu esti" sau versiunea populara "io sunt, tu esti"./ se pare ca de fapt n-are nici o legatura cu "eu" si este pur si simplu un titlu./ originea lui vine de la numele "ioan" care in greceste inseamna "unsul/alesul lui dumnezeu". era folosit deci pentru a sublinia faptul ca domnia avea caracter divin./ titlul domnesc "io" a fost folosit pentru prima  ...continuare .
7 comentarii
modifica
Eliberarea
de Stefan Doru Dancus la: 12/09/2010 12:56:18
partea i/ condamnaţi să fim ca el/ pagina zero/ ceea ce ţii în mână nu este doar o bucată de hârtie tipărită. te-ai dezobişnuit să fii om, ai cedat în faţa trupului tău malformat de arginţii lumii acesteia care, după ce au fost folosiţi pentru a-l vinde pe isus, fac obiectul celei mai murdare tranzacţii contemporane: trupul pentru suflet şi viceversa. ai ajuns în punctul în care valorile unanim acceptate sunt tot mai greu de atins dar, încăpăţânat, alergi în continuare după ele, când mai nimerit ar fi să te întorci înapoi, să faci primul pas către cele adevărate./ pentru tine, fiinţă dezorientată, au fost ordonate cuvintele lucrării de faţă, pen  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Lacomie
de Dl. Goe la: 12/09/2010 12:01:30
<img border="0" height="472" src="http://1.bp.blogspot.com/_3g7jwrn7cxs/tiygtvnvpci/aaaaaaaaaju/_9gzjsvqtyw/s640/img_2141m.jpg" width="640" />
6 comentarii
modifica
Si se jura ca nu fura...
de Dl. Goe la: 12/09/2010 12:00:15
...dar l-am prins cu floarea-n gura :)/
2 comentarii
modifica
fapt divers
de Homo Stultus la: 12/09/2010 11:55:00
“hai bă deşteptarea, tre' să ne cărăbănim la şcoală!” / “gura mă! te muşcă sârguinţa aşa cu noaptea în cap? lasă-mă să mai soilesc un pic. merg la ora a doua.”/ “treaba ta, dar o să o cheme aştia pe mă-ta şi o să primeşti iar descântece.” / uşa se închide. “al dracului ăsta, îmi strică bunătate de somn. acu' aş face bine să mă ridic, oricum nu pot să adorm la loc.” / “prima oră am universală. a doua la fel. zicea profa că azi facem “roşu si negru”. ei să facă asta, eu o sa fac pe “omul invizibil”. / mă îmbrac în grabă, îmi iau rucsacul şi o tai spre birt. mă aşez la o masă. Împrumutasem “etica” lui spin  ...continuare .
10 comentarii
modifica
ca o brumă arămie...
de cosmacpan la: 12/09/2010 11:21:24
stau şi mă întreb ce oglindă să deschid astăzi...în apele cui să mă răsfăţ? cerul şi-a tras feregeaua pe ochi lăsându-mă să orbecăi în căutarea unui ochi luminos.../ la camera 419 vizorul scânceşte şi lăcrimează ca o coardă pe care arcuşul a trecut razant.../ poate că ar trebui să deschid ochii pe tine, să te privesc până în străfundul canalelor lacrimale acolo unde pleoapele se întretaie cu bătăile inimi sau poate că.../ asemeni frunzelor, mă alătur convoiului ştergând bordurile cu trena zilelor ce-au apucat ca să tăiască...şi a fost vara asta plină de chinuri, fierbinte şi uscată ca o febră totemică.../ bătălia vocalelor cu morganatice co  ...continuare .
7 comentarii
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: