arhiva: 24/09/2010


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
De ce am intrat pe www.cafeneaua.com
de Ana Lavinia la: 24/09/2010 23:49:23
cred ca trebuie sa imi justific prezenta aici, pentru ca am o vaga senzatie ca noii veniti nu sunt primiti cu drag. poate este doar o senzatie./ citesc de multa vreme posturile de pe acest site si am si cativa preferati. nu dau nume./ nu ma consider scriitoare, am inceput sa scriu acum cateva saptamani, dintr-o gluma. mi-a placut sa scriu si as vrea sa invat sa fac asta mai bine.ceea ce am scris in aceste cateva saptamani, le consider incercari, nu au pretentii literare. acesta este motivul pentru care postez aici, ca sa primesc sfaturi si critici de la cei care binevoiesc sa ma sfatuiasca si sa ma critice. daca doream elogii, citeam textele prietenilor si rudelor. m-am bucurat cand cele doua  ...continuare .
12 comentarii
modifica
Poveste de dragoste cu Maria
de Ana Lavinia la: 24/09/2010 23:16:42
diminetile mele sunt infricosatoare si innegrite de gandurile suicidale care imi ingheata sufletul ca un crivat nemilos. nu, nu sunt un barbat nebun. sunt doar un barbat nefericit. sunt ca o conserva goala, inutil si inert. nefericirea ma doare pana la ultima celula si o simt cum imi alearga cu cruzime in vine cautand drumul spre inima, sa o axfixieze, sa o opreasca din ticaitul ei vital./ / din cand in cand, imi amintesc cum o iubesc pe maria. cum am pierdut-o. cum nu pot s-o uit. si atunci totul doare mai tare si dorinta de a ma sfarsi atunci, pe loc, devine cea mai puternica simtire ce mi-a izvorat vreodata din suflet. se spune ca iubirea ne face mai buni, mai senini, mai impacati cu  ...continuare .
20 comentarii
modifica
Jocuri de culise...
de cosmacpan la: 24/09/2010 21:10:34
si-opaitul sa isi aroge drepturi/ la rampa ies doar frunze ratacite/ iar crengile uscate-s puse sa recite.../ trag cortina, scena goala/ sting lumina ea se scoala/ si mai umbla-o vorba beata/ tot racnind: mi-e sila bre/ cine-i fara de pacat sa arunce primul piatra/ coruri de marionete leaganand duioase stanci/ sa i-o dau, sa il mai las: zic in capetele seci/ maci ce-si zoraie samanta in umflate teci/ <object width="480" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/nr3ah0-paag?fs=1&amp;hl=en_us"></param><param name="allowfullscreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/nr3ah0-paag?fs=1&amp;hl=  ...continuare .
10 comentarii
modifica
Muzica pentru ingeri
de andre_ la: 24/09/2010 15:57:34
eric withacre este un compozitor si dirijor american. unul din proiectele lui este corul virtual, cantareti din toate colturile lumii s-au inregistrat cantand dupa directiile lui withacre, au upload-at videoclipurile pe youtube si vocile au fost apoi puse impreuna de catre acesta. / aveti un link aici cum a fost realizat proiectul. / http://ericwhitacre.com/blog/the-virtual-choir-how-we-did-it/ rezultatul - lux arumque (light and gold):/ <object width="640" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/d7o7brlbads?fs=1&amp;hl=en_gb"></param><param name="allowfullscreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.yo  ...continuare .
14 comentarii
modifica
Ana
de modigliani la: 24/09/2010 13:48:04
ana are patruzeci şi ceva de ani, două fete, ochi căprui, un bărbat şi o moarte care o aşteaptă deja. ana se încăpăţînează să nu recunoască, dar asta nu are nicio importanţă. ana visează că viaţa ei mai poate fi o viaţă./ la optişpe ani a făcut sex prima dată, era singura virgină din clasă. la douăş’unu s-a măritat, a fost prima care a făcut-o. fetele i s-au născut, din iubire, prima, din disperare, a doua. ca toţi copiii sînt cei mai frumoşi copii şi scuza perfectă pentru toate eşecurile. dar ana nu are nevoie de vreo scuză. ana nici măcar nu ştie că aşa este./ după cinşpe ani de căsnicie, şi-a luat primul amant, după şaptişpe s-a înt  ...continuare .
54 comentarii
modifica
Brainstormingul şi vânătoarea de "lebede negre"
de Astoniu la: 24/09/2010 12:51:00
mulţi dintre voi ştiu ce este conceptul de "brain-storming", ce e suficient de bine practicat şi pe cafenea. cei care nu ştiu, pot să se gândească la o discuţie colectivă în care se caută soluţii, chiar şi din cele mai trăznite sau ieşite din comun, pentru a ieşi dintr-un impas economic, organizaţional, politic etc. e clasic deja exemplul inventării unui sistem de apărare anti-torpile, de către americani, în al doilea război mondial, după exasperarea creată de submarinele germane (ba chiar cu mai multe variante haioase). / citind cartea lui nassim taleb despre impactul "foarte puţin probabilului" ("lebăda neagră" - nassim n. taleb, ed. curtea veche), n  ...continuare .
21 comentarii
modifica
Eliade despre clasa politica-1937
de monte_oro la: 24/09/2010 12:33:03
fara alte comentarii....articol mircea eliade in 1937. din pacate, depasind 10.000 de semne, nu-l pot posta aici integral, iar "pe bucati" nu-i acelasi lucru. asa ca-l puteti citi aici...../ http://www.agentia.org/opinii/pilotii-orbi-6254.html/ bonus: / cioran, in 1940/ http://laportileorientului.wordpress.com/2007/11/30/profilul-interior-al-capitanului-de-emil-cioran// plesu - sept. 2010/ http://www.dilemaveche.ro/sectiune/situatiunea/articol/lehamitea-entuziasmul/
50 comentarii
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: