arhiva: 29/09/2010


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Ghici cine-a pozat! - septembrie 2010
de adina.petre la: 29/09/2010 23:19:13
repede, dupa instinct, cine crezi ca a pozat ce poza din concursul foto septembrie 2010? / haideee, repejor pana nu vine andre cu voturile si ia scufitza urnelor! e cu limita de timp, in momentul in care andre publica lista, all bets are off! / se permit pariuri cu casa, pariuri intre colegi, imprumuturi, dobanzi, legea junglei! / recompense, de la mine pentru voi...hehe..surpriz! ;) intre voi, puteti sa va dati premii si diplome si veverite si pumni in gura./ liber la ghicit, supozitii si daca mai veniti si cu explicatii - de ce crezi tu ca poza aia ie facuta de xulescu si nu de ygrecescu? - ar fi beton. / si ca sa vedeti ca-s cartoforeasa cinstita, puteti sa va uitati pe confa cu  ...continuare .
27 comentarii
modifica
La sânul tău, copilă
de alimpe peptosu la: 29/09/2010 19:14:11
vin la tine la covată / sper că mâine-prima dată / să îţi piaptăn lin doar părul / şi să îţi golesc ulciorul / dacă poţi şi ai răbdare / pune-n traistă şi mâncare / pune multă s-ajunăm / şi prin holdă să jurăm / pune mere pune nuci / să avem guriţe dulci / dar îţi spun un gând, copilă / ia şi lampa şi feştilă / pentru noaptea care vine / s-o legăm mai strâns mai bine / vreau în şa, să mi te pun / să pornim pe asprul drum / să visăm în haiducie / la un fapt... căsătorie!
13 comentarii
modifica
Zvonuri carpatine
de Valeriu Cercel la: 29/09/2010 17:04:17
se aud la detunata, cum humorul are gură,/ babele, bătu-le-ar toaca, trăncănind pe arătură,/ cum se vaită moldoveanu şi neagoiu,-n defileu,/ c-au uitat ce e găina, ori, ce-i ăla…penteleu,/ ajungând ca piatra arsă, făr-un şfanţ în caraiman,/ cu feleacu’, ce e-n casă, ăl mai mare bolovan, / Şi-au strigat la porţi de fier, să-i audă vreun ceahlău,/ de măcin, de trai mizer, cât o duc, ei, de rarău,/ regretând că, la-nceput, nu i-au luat pe făgăraş/ să-i arunce peste prut, unde-au supt din carandaş,/ ori, să-i strângă de gutâi, în vreo grotă la zaplaz,/ Şi să pună cheia-n cui, printre alea din bicaz,/ de-au ajuns la clăbucet, cu parângu’ ce s  ...continuare .
7 comentarii
modifica
..Imaginatie..
de Sphynxe la: 29/09/2010 16:15:47
imaginatia imi aprinzi/ si aprige dorinti/ in mine izbucnesc navalnic/ te imbratisez salbatic/ trupul tau drag/ il sarut si vag/ mai simt realitatea.../ ne contopim singuratatea/ foc ce ne arde/ iubirea ..../ te simt in sange/ si-n pieptul meu cum respiri/ niciodata nu vei mai plange/ in singuratate../ iti apartin/ ca un cer senin../ ca o mare 'n amurg/ ca si apele ce curg/ catre estuare/ totu-i departare.../ univers pierdut/ pe un sarut furat/ ca un crist rastignit/ din iubire m-am intrupat/ pentru tine..corina/ stiu ca mantuirea de pacat/ deja-i un vis spulberat/ am sa cad in iad/ si 'n focul iubirii am sa ard/ amantul nebun si proscris/ ce si-a vandut capatul de paradis/ pentru un sarut  ...continuare .
30 comentarii
modifica
Închinare la copii
de goeteri la: 29/09/2010 15:29:34
dați la copii o pâine/ Și-i îngrijiți un pic.../ nu or crește din nimic,/ din trai de azi pe mâine !/ Încălțați-i pe copii/ căci își tocesc picioare.../ n-au ‚naltul să mai zboare/ Și-s mici, în sângerii./ / copii îmbrăcați, de vânt,/ căci pielea nu le-ajunge/ Și iarna frig îi strânge;/ nu-i faceți din om... sfânt./ dați pe copii la școală/ să nu-i doboare greul,/ măcar să-aibe liceul.../ feriți-i de-osteneală./ dați la copii... vis,/ Întindeți pat, să doarmă.../ faceți vară din iarnă;/ sătui sunt de promis./ luați pe copii de mână,/ pe umeri îi purtați,/ faceți-i învățați.../ dați zbor, din ce-i țărână./ purtați copii.  ...continuare .
9 comentarii
modifica
Delir... insolant
de goeteri la: 29/09/2010 12:09:41
pe plaja vieții mă plimbam,/ mă ardea nisipul la picioare.../ În suflet tot copil eram/ Și mintea-mi caldă, de la soare./ nu era țărm, pentru visare.../ cu ochii în mare mă pierdeam./ zburam cu pescărușii-n zare,/ dorințe în vis întrezăream./ pluteam cu sufletul ușor/ Și mintea mă ducea la înot.../ n-am aripioare, nu-s fuior; / capul mi-e în val și tălpi pilot./ trup nu mai am, e un gol imens,/ doar inima, o cred că bate,/ plămânii-s plini de univers;/ sunt sigur de eternitate./ respir amestec aer-sare,/ broboane de apă, calde-am simț,/ mă înalț mai sus de depărtare,/ mă afund cu pește-spadă, îs zimț./ Și zbor înot, totul e undă,/ cu coborâri  ...continuare .
68 comentarii
modifica
Portret
de irma la: 29/09/2010 09:29:28
cara / / nu ştiu de la ce vine cara. / / am cunoscut-o ieri, când ieşisem la ţigară cu tipa de la contabilitate. mi-a cerut un foc; nu aveam, avea colega. i-am auzit vocea: joasă, liniştită şi moale; orice voce s-ar auzi aşa dacă m-aş afla într-o cutie tapetata cu catifea. după ce şi-a aprins ţigara s-a retras în spatele meu. / / nu apucasem să-i văd de aproape decât părul negru lucios cu reflexe albăstrui, uşor ondulat. n-am putut să mă întorc imediat către ea - colega povestea despre soacră-sa, subiect mereu fierbinte - deşi simţeam că mă răsucesc involuntar. În loc de asta am păşit puţin în lateral, atât cât s-o pot vedea, reflectată, în  ...continuare .
19 comentarii
modifica
Rutină
de modigliani la: 29/09/2010 09:07:58
îmi aprind în fiecare zi ultima ţigară/ în vechiul loc pentru fumat cafeaua / are acelaşi gust/ în jur oamenii vorbesc/ între ei/ sub ochii limpezi/ cuvintele desenează acelaşi contur/ şubred/ mîna tremură urmînd o logică implacabilă/ în urechea stîngă bătrîna durere/ înţeapă/ ţiuie/ semn că sînt copil din nou/ o fată frumoasă mă întreabă/ unde-i marea/ mă ridic încă o dată/ şi mor/ /
13 comentarii
modifica
cea fără nume
de Sancho Panza la: 29/09/2010 08:16:54
toamna o stoarce din mers/ ca pe un strugure / pumnul/ sub tâmple-i albesc întâmplări / un osuar / unde numai umbra coboară/ să aprindă o candelă/ în locul inimii duce/ un ochi larg deschis/ el nu ştie să plângă / nu ştie / el e fântâna unde cel trudnic/ îşi umple carafa de drum/ ciobul în care-şi zăreşte/ oboseala iubirii furişe / / ţi-a putrezit glasul pierduto/ a lăstărit lutul de când te aşteaptă/ iar tu/ te opreşti de-o mirare în poarta luminii / îţi faci cruce cu toamna/ şi tremuri. /
9 comentarii
modifica
Doamna Nuti
de Ana Lavinia la: 29/09/2010 02:15:42
doamna nuti de la 5 se trezi devreme sa unga feliile de paine cu unt, sa puna de ceai, sa impleteasca in codite parul lu’ fie-sa si sa zbiere la fiu-so sa se trezeasca odata, ca intarzie la scoala. / dupa ce plecara copiii si barbatu’ si se facu liniste in casa, doamna nuti isi aprinse o tigara si isi bau cafeaua in tihna stirilor de pe antena 3 care in mare ziceau “jos basescu”. / -fir-ati ai dracu de hoti, zise si doamna nuti, spaland vasele./ pe la 9, doamna nuti isi trase pe ea treningul de firma cumparat de la second hand, isi incalta adidasii asortati si aranjandu-si permanentul facut de doamna coca de la 3 si vopsit de ea insasi, in propria baie, in culoarea visiniei put  ...continuare .
93 comentarii
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: