arhiva: 08/09/2010


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
ultima cafea inainte de libertate
de Homo Stultus la: 08/09/2010 19:05:23
amurgise. / lângă drum, pe o bancă, doi bătrâni stăteau de vorbă. primul îşi răsucea o ţigară folosind o bucată din scânteia. celălalt frământa a nerăbdare o bască nu tocmai nouă./ un copil trece în fugă aruncând un: “să trăiţi uncheşilor.” bătrânii mormăie ceva ce ar trebui să fie un răspuns. “În cxr pe mă-sa... n-am trecut pe la bunică-sa să-mi zică mie uncheş”- se revoltă împotriva vârstei cel cu bască. / la viaţa lui fusese om fudul şi nimeni nu se putea lăuda că l-ar fi văzut vreodată ieşind din casă fără sacou. (sacou e un cuvânt pentru muieri. bărbaţii îi zic haină.) Şi acu' un boţ de copil îi zice uncheş.../  ...continuare .
19 comentarii
modifica
"Acele persoane care sunt nepoliticoase, urâcioase sau nesuferite cu tine sunt aşa nu pentru că ar vrea să te faca să suferi, ci pentru că ele suferă."
de cosmacpan la: 08/09/2010 18:51:00
când nu ai de spus nimic, pui întrebări prosteşti la care nici măcar tu nu răspunzi.../ deci această confă a fost deschisă cu scopul de a nu spune nimic dar de a întreba prosteşte...(a la carte)/ - cum aţi ajuns să...?/ - din ce zonă a...?/ - ce pasiuni...?/ - ce parere aveti despre...?/ / - ce va atrage cel mai mult in...?/ - ce realizari...?/ - care sunt...?/ - provocare...?/ cuvintele cheie...zâmbiţi vă rog.../ (ps: nu nu-i oracol...e doar un mod invidios de a petrece seara...)
24 comentarii
modifica
Am fost azi-noapte…Dumnezeu
de Valeriu Cercel la: 08/09/2010 18:44:35
s-au întrebat creştinii cei mai buni/ precum şi ăi de-s numai botezaţi,/ de ce după atâtea rugăciuni/ de tată nicidecum nu-s ascultaţi (?!)/ s-au încercat mătănii, acatiste,/ Şi lumânări s-au ars la infinit,/ dar n-am găsit pe unul să existe/ ce imediat dorinţa i-a-mplinit,/ fi’n’că, “precum în cer şi pe pământ”/ Şi-acolo-i, cum să-i zic…democraţie,/ Ştampile, aprobări, într-un cuvânt/ Şi sfinţii au a’ lor birocraţie,/ că nu ia el decizii în fugă / chiar de-i la chip şi-a noastră-asemănare,/ cu îngerii dezbate orice rugă/ Şi-apoi din plen, prin vot, ia aprobare,/ …………………………………………/ asear’, doar c  ...continuare .
19 comentarii
modifica
Nume pre... nedestinat
de goeteri la: 08/09/2010 16:37:05
trăim captivi de sine,/ nici chip n-am comandat.../ suntem pasaj predestinat!/ alegem doar ce-i rău... de ce e bine./ ne naștem în alți ani,/ nu cei voiți de noi.../ contemporani de viitor, sau de apoi,/ nu noi decidem nici oraș, nici de vom fi țărani./ nu suntem întrebați/ să fim băiat sau fată?!/ ieșim, nepregătiți, deodată.../ putem fi unul, câte doi, nenumărați./ iubim, apoi albastru,/ dar nu ne-alegem ochi./ ursita-i simplu un deochi.../ putem cădea, sau să zburăm măiastru./ la piele avem culoare,/ n-am stabilit-o noi!/ așa ne vom întoarce-n lumea de apoi;/ doar suflet, negrul alb alege... din perfid, onoare!/ iq-u-avem genomic,/ adn-eu unicat.../ e  ...continuare .
7 comentarii
modifica
De toamnă, desigur
de modigliani la: 08/09/2010 16:09:17
ieri am caftit vreo trei poeţi/ nu era mare lucru de capu’ lor/ murmurau ceva de toamnă dar ochii/ ochii le erau înlăcrimaţi dinainte/ poetesele au rămas mai pe urmă/ mai pe urmă/ tot despre toamnă şi frumuseţe/ îmi şopteau/ nu s-au mişcat nu mă mişcau prea tare/ / zoli era acar la ceva regională cefere/ în timpul liber îi plăcea votca/ după rugăciune-l căutam pe zoli/ dar toamna asta/ s-a umplut de lacrimi/ şi zoli-i tot o metaforă / azi nu bat poeţi/ nu scriu despre toamnă/ cît despre poetese/ le prefer subit/ amar-poetic şi hîde/ mîine-i o altă zi prieteni/ zise poetul/ de mîine e toamnă iar/ /
19 comentarii
modifica
timpul
de sami_paris74 la: 08/09/2010 15:01:08
timpul trece golit de orice sens/ sunt plin de neliniste si de sentimente nedefinite./ putin mai tirziu aud zgomotul ploii cum bate in ritm de jazz,in fatza mea oglinda parca minte./ fara prea multa speranta,imi caut in ochi tineretea./ pistolul meu e incarcat,l-am pus pe genunchi si-astept sa vad ce-mi zice ultimul gind!/ brusc usa se deschise si femeia in alb imi zise:/ -te iubesc tiganule/ am luat-o in brate si-am asezat-o pe patul nostru din camera./ m-a intrebat posomorindu-se deodata:/ -de ce vrei sa mori sami?/ femeia in alb s-a zbatut mult in bratele mele,gindul meu las a fugit fricos o data cu timpul./ -de ce vrei sa mori sami? / mà intreaba pentru a doua oara./ -ai visat urit?/ pen  ...continuare .
5 comentarii
modifica
strigoii
de Sancho Panza la: 08/09/2010 13:40:28
aceeaşi senzaţie/ ca atunci când veneai de pe câmp / cu braţele pline de flori/ şi ei te certau că n-ai avut grijă / de tenişii noi/ ca şi cum un zid se dărâmă/ peste un vas chinezesc/ am palmele reci/ îmi prind fruntea în ele şi strâng / cum storci un furuncul/ apasă! / sunt morţi ce nu vor să iasă din tine/ au prins rădăcină şi sug/ lumina prin vasele tale de sânge/
4 comentarii
modifica
"Da' pana cand sa ma tot sacrific pentru voi?"
de latu la: 08/09/2010 13:03:25
utilizatorul "thegodra", m-a banat./ este dreptul sau, i-l respect si am mentionat faptul in sine, doar pentru a justifica publicarea prezentei conferinte, al carei rost este in principal acela de a oferi o platforma eventualilor co-banati. in cazul in care doar eu m-am dovedit a fi fost neinteresant pentru "thegodra", confa sta la dispozitia oricui are chef sa se joace inteligibil.
57 comentarii
modifica
Homo videns; video-copilul
de TeodoraPA la: 08/09/2010 11:53:21
zilele trecute am terminat de citit "homo videns. imbecilizarea prin televiziune şi postgândirea" lui giovanni sartori. cartea nu e noua, a apărut in 1997 prima oara. / incerc să vă redau pe scurt, foarte pe scurt, aspectele cele mai interesante pentru mine:/ „lumea în care trăim se sprijină deja pe umerii firavi ai video-copilului: un exemplar foarte recent de fiinţă umană educată de tele-vedere – în faţa unui televizor – înainte chiar să înveţe să scrie şi să citească.” (pg. 11). / pe scurt, lucrurile stau aşa: homo sapiens este omul produs de cultura scrisă capabil să opereze cu simboluri (animal symbolicum) şi concepte complexe, pe când homo videns e  ...continuare .
41 comentarii
modifica
(1)A gandi e lucru mare a privi e o intamplare, sa citesti numai ce-ti place e ca sarea pe os crud
de thegodra la: 08/09/2010 11:51:38
sufletele mari sunt puse in corpuri mici!/ pentru ca totzi ceilalti sa accepte adevarul orice forma ar avea el./ nu are importantza daca adevarul e spus de cineva care si arata ca un adevar sau daca e spus din gura unuia care arata ca o minciuna// acest adevar poate avea forme mincinoase dar adevarate/ alt adevar poate arata ca unul adevarat/ toate adevarurile de fapt au forme nedefinite pentru ca adevarul este o forma nedefinita a cunoasterii./ ceea ce deja cunoastem este ceea ce numim adevar, ceea ce nu cunoastem este o minciuna./ dar ce minciuna poate devenii adevar? o minciuna demonstrata ca e minciuna devine un adevar. deci si minciuna este o parte a adevarului. adevarul nu poate exista  ...continuare .
13 comentarii
modifica
Bucuria necajita la necazu bucuros
de thegodra la: 08/09/2010 11:42:16
*de mic copil am vrut sa fiu mai bun ca altii si dupa ce descopar tot sa le impartasesc stiinta mea nu pentru a primi laude ci pentru ai face mai buni cu ei insisi pentru că merita. poate eu chiar am un dar desi inca nu mi-a spus-o nimeni dar nici nu mi-o doresc, nu vreau sa par mai bun ca filosofii si nici sa ii sfidez, dar cred ca aşa cum ei eu putut sa dezlege firele gandirii si sa lase în urma lor ceva dc si eu la randul meu sa nu fac asta? eu nu cred în reincarnare si nu imbratisez moartea ca pe o evadare din cercul ce nu ma intelege, lumea e mare si plina de vointe care ar trebuii macar sa ia aminte si nu sa faca ce spun eu. eu nu sunt nici pe departe pastorul sau propovaduitorul sa  ...continuare .
1 comentariu
modifica
Filozofia Manelelor
de thegodra la: 08/09/2010 11:37:08
de acolo de unde vin eu este un obicei ca peste tot de altfel sa se arunce cu bani pe lautari (pentru mine e o sfidare faţã de acei lautari care accepta acest gest urat la fel cum pentru altii ar insemna aceasta un fel de vanzare adica , cam atata face acel om un scuipat pe post de adeziv care sta drept marturie si care il poarta drept coroana dupa acea bancnota lipita de fruntea sa plina de sudoare ape care o daruieste spre desfatarea ascultatorilor sai, adica isi castiga existenta nimic de zis dar i se ofera existenta într-un mod batjocoritor, eu unu nu asi accepta aşa ceva, dar se pare ca pentru ei acest gest de dispret total este egal cu un fel de faima).presupunem ca o persoana care  ...continuare .
2 comentarii
modifica
Antologiile Revistei SINGUR (4)
de Stefan Doru Dancus la: 08/09/2010 11:31:07
antologiile revistei singur (4)/ informare: săptămâna 30 august-5 septembrie 2010/ vom reveni la sfârşitul fiecărei săptămâni cu alte ştiri privind derularea acestui proiect./ 1.grupul consultativ care va selecta şi va aproba materialele pentru tipărire are următoarea componenţă:/ ioan groşan – prozator/ ioan es pop – poet/ felix nicolau – critic literar/ 2.până la această oră, s-au realizat parteneriate media cu:/ lithera.ro (site), fdl.ro-fabrica de literatură (site), romanianvip (site), bocancul literar (site), proiectul cititor de proză (site), necenzurat (site), Ştiri mm (site), institutul blecher (site), ziarul „glasul maramureşului” (maramureş)  ...continuare .
2 comentarii
modifica
Idei filozofice si un strop de dorintza
de thegodra la: 08/09/2010 09:03:30
*orice creatură are dreptul la viaţă atât timp cat viaţa ei este justă/ *muză există în orice poate fi interpretat într-un mod folositor tuturor./ *ca orice alt gânditor singura mea potenţa este gândirea, oricine poate sa gandeasca pentru sine insasi dar nu toti gandim pentru ceilalţi/ *orice fiinţă inteligentă merită atenţia celorlalţi convieţuitori să se poată exprima liberă în cuget si simţiri pentru a se putea exprima liber pentru că noi ceilalţi să culegem roadele de pe urma ei si să nu facem imprudenţa sa facem un rau nouă inşine "omorând" prematur poate un geniu neinţeles sau poate ceva ce ar putea fi analizat de cei care pricep ce nu vor sa pri  ...continuare .
8 comentarii
modifica
FELICITARI
de Roman Haduch la: 08/09/2010 08:10:27
bucurati-va intrucat dumnezeu a trimis pe rascumparatorul sufletelor noastre , iisus hristos . acesta a venit in lumea noastra, prin taina dumnezeiasca, fiind nascut de către de-a pururi fecioara maria./ astazi doresc la multi ani ! in credinta in iisus hristos, tuturor crestinilor si in mod deosebit celor ce poarta numele de maria, marin , marian, mariana./ dumnezeu sa va binecuvanteze, personal , pe fiecare in parte si sa va lumineze gandurile . cu drag rh
2 comentarii
modifica
Epistola de toamna
de Astoniu la: 08/09/2010 07:54:37
epistolă de toamnă/ / erai dincoace de toamnă, / îmi recitai lângă steaua care-a răsărit / eram dincolo de apus/ şi te duceam de mână pe puntea îngustă/ a poeţilor dispăruţi./ m-ai întrebat de ştiu ce-nseamnă "infailibil" şi încercam să-ţi suspin, desigur, / ar fi ca atunci când te uiţi în oglindă şi te vezi aşa cum nu poţi fi,/ ci doar gândurile ţi se uită în altă parte,/ aşa cum eu mi le vedeam pe strania ta retină/ sorbită cu nesaţ în sufletul meu codaş / la porţile raiului tău/ voiai să fac "diligenţele necesare", oficial,/ ca astrul nopţii să meargă... natural, la culcare,/ vedeam cum îţi cresc arcuite aripi îngemănate-n n  ...continuare .
5 comentarii
modifica
băi bulangiule
de batranutragator la: 08/09/2010 02:16:54
trupul meu este o pasăre congelată/ cu tot sîngele scurs sub cuțitul uriaș ce-a coborît pe gît și s-a întipărit/ mai adînc decît o amintire mai pregnant ca o vină/ camera se mișcă prin pieptul meu zăpada carbonică scîrțîie ca sub greutatea/ unui pas/ pe care n-am avut curajul să-l fac/ înspre carotidă se strîng negre cheagurile/ și atîrnă ca niște ancore în aer/ n-am să mai pot zbura să zgîrii aerul cu aripile cu pieptul să lovesc/ pînă într-o sîngerare abundentă/ să primesc îmbrățișările precum niște bandaje/ chipul speriat prin aerul tumefiat devine o flacără tremurîndă/ și nu voi ști ce vîrstă are lumina/ la fel ca un bec ars înainte de  ...continuare .
3 comentarii
modifica
bijuterii filigranate
de PROUDFRECKLED la: 08/09/2010 00:07:09
<img src=http://i495.photobucket.com/albums/rr318/sheri_sheri/monarch.jpg >/ <img src=http://i495.photobucket.com/albums/rr318/sheri_sheri/monarh1.jpg >
84 comentarii
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: