arhiva: 10/01/2011


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Aceasta este prima gazetă tipărită în Transilvania în întregime cu caractere latine
de Stefan Doru Dancus la: 10/01/2011 23:48:56
/ ei mă priveau furioşi/ bărbaţii aveau bâte şi degete îngălbenite/ deasupra lor strălucea soarele./ ne sfidam – femei gravide începeau să nască/ se stingeau lumânările/ ne cuprindea pe toţi lichidul amniotic/ al trufiei/ ne simţeam chiar bine apărând pe lume/ ca literele pe o pancartă/ ca sunetele într-un spot publicitar/ eram noi toţi, eu – în uşă, ei – duşmănoşi/ cu biberoanele în gură/ gata e ora mesei şedinţa se suspendă/ până la ora 16.00/ acum ştiu că degeaba fac umbră pământului/ ştiu că n-am voie să predau lecţii/ despre termenele de garanţie/ mai precis, ucenicii m-au părăsit/ povestea mea era depăşită/ pretutindeni î  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Geamantan cu pisică
de Guinevere la: 10/01/2011 23:44:01
femeia e plină de mâneci/ ii trebuie mii de ani la plecare / şi stă / într-o cabină de vapor/ bunică-mea-şi ţinea banii în batistă/ doar ea ştia cum lega toate nodurile/ făcea un fel de animale fantastice/ din orice ar fi putut ascunde la piept/ odată / animalele au năvălit toate în casă / i-au mestecat fereastra de iarbă / şi ceainicul de deasupra dulapului / i-au mestecat fustele s-au oprit doar o dată / la cântecul de paie al canarului / ca şi cum ar fi fost dresate vreodată/ s-asculte/ oricum femeia plânge într-o limbă străină / am văzut oameni / punând curse de şoareci / */ m-am aşezat pe geamantan / parcă se-aude o pisică / prin ceştile de porţ  ...continuare .
4 comentarii
modifica
maan,pisky,modigliani,bucu
de sami_paris74 la: 10/01/2011 23:16:25
va stept aici,eu sunt sahist "sa moara mama"sa vedem daca reusim sa avem si noi o conversatie civilizata,fara jigniri si fara rasism./ eu am mutat pionul alb./ tetraes va astept .
46 comentarii
modifica
gata pe ziua de astazi
de om la: 10/01/2011 16:23:48
deschis aceasta confa ca sa mai anunt si eu ceva...nu conteaza ce...asa cum o fac si altii (mai bine zis majoritatea) ?!/ deci jos discriminarea!/ :))
9 comentarii
modifica
one side only
de om la: 10/01/2011 16:21:28
inspirat din confa violentei a lu' paul(a) si din alte confe unde se cere ajutorul prezentandu-se numai o parte a "baricadei"./ nu pare un pic mirositor o astfel de doleanta exprimata pe un forum banal? oare nu exista site-uri ale unor ong-uri specializate in acest tip de "comunicare"?/ trecand este site-urile de specialitate...oare care este placearea/logica oferirii unui sfat/ajutor bazat pe niste data partiale?/ par example, "vai ajutati o femeie prigonita din caminul conjugal"...dar poate se trece sub tacere ca cel care cere ajutorul este chiar amantul femeii (prigonite;) care-si inseala barbatul. ala (nb, barbatul) poate nu are cont pe cafenea si nu poate sa spuna ca nevasta lui este  ...continuare .
83 comentarii
modifica
discriminarea sexelor
de om la: 10/01/2011 16:07:05
in recentele evenimente tragice din arizona si-a pierdut viata si un septuagenar care si-a aparat nevasta punandu-se in fata glontelui. / acest caz mi-a readus in memorie o dilema mai veche de-a mea: oare de ce s-a sacrificat ca sa-si apere femeia? sa fii fost iubire? ...or educatie bine implementata ca un barbat adevarat apara o femeie? ..sau atavisme din vremuri de mult apuse cand femeia era la mare "pret" deoarece asigura perpetuarea speciei?, etc?/ personal, dilema mea dateaza dintr-o perioada cand am sarit/acoperit ca sa protejez cu pretul vietii o fata necunoscuta, dar am reactionat un pic diferit cand doar am impins in afara rafalelor niste barbati prinsi ca din ...oala./ oare de  ...continuare .
30 comentarii
modifica
Evenimentul zilei
de Apoll la: 10/01/2011 15:24:39
bigamele partide/ fac schimb de semnătură,/ platformele hibride/ se prind în cusătură./ portocaliu s-așază,/ în foi, un semn de carte,/ drept lângă bobotează/ spre idele lui marte./
6 comentarii
modifica
Inceput de roman II
de Eu_pseudonim la: 10/01/2011 08:00:34
am iesit din cafenea, pe strada lumea se adunase, zambete si figuri necunoscute se asterneau de-alungul peticului de pamant acoperit cu beton. atat de nepasatori, distrasi si suferinzi cu iluzia fericirii. nu-mi dadeam seama, poate ei erau oameni normali si eu nu; poate eu eram om normal si restul nenorociti de stereotipuri influentati de multitudinea rautatilor oamenilor de la putere. soarele batea cu putere, broboane de sudoare cadeau de pe fata incet, incetisor. semanau cu speranta, apa putea sa iasa din fata mea incruntata care nu exprima decat amaraciune, cum speranta poate iesi din cel mai intunecat suflet si il poate salva./ orisicat...eram pe strada, oare de ce gandeam atat de mult si  ...continuare .
9 comentarii
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: