arhiva: 14/01/2011


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Despre Eminescu, altfel
de wwwhttps la: 14/01/2011 23:04:59
acum vreo doua decenii eram director la grupul scolar industrial din orasul x. era prin mai-iunie, perioada tezelor, cand am primit un telefon de la profesoara de romana care ma ruga sa caut pe cineva sa mearga la teza in locul ei fiindca a pierdut autobuzul cu care facea naveta./ cum n-am gasit pe nimeni disponibil m-am dus chiar eu. / clasa respectiva era una de ucenici, majoritatea elevilor fiind de pe la orfelinate. de-abia stiau sa scrie si sa citeasca, saracii, asa ca profesoara mi-a spus sa ii las sa se inspire putin, cat sa ia un 5, acolo./ si subiectul, unic, era destul de generos: "mihai eminescu: omul, artistul, cetateanul."/ dupa ce am scris subiectul pe tabla, am constatat ca maj  ...continuare .
86 comentarii
modifica
despre cum si daca
de Homo Stultus la: 14/01/2011 22:22:04
nu sunt multe clipele în care ţi se permite un oarecare răgaz “întru” reaşezare. nu vă speriaţi. nu am intenţia să filosofez. superficialitatea mă defineşte într-o măsură semnificativă, prea semnificativă pentru a avea o astfel de îndeletnicire. / reaşezarea se petrece întâmplător -sau cel puţin asta e impresia pe care o am eu- în interiorul fiecărui om preocupat să posede o cale de acces la starea de viu. când spun întâmplător, am în vedere (într-adevăr) dimensiunea accidentală, dimensiune care, dincolo de preocupare, eludează tentativele noastre de a controla demersul. de fapt, orice proces care se preocupă, fie şi indirect, de adâncul (iertare pen  ...continuare .
8 comentarii
modifica
Uitarea
de Eu_pseudonim la: 14/01/2011 19:35:16
/ stau si ma gandesc,/ an de an eu infloresc,/ problema e ca intr-o zi/ inflorirea si ea se va opri.../ / "vei inchide ochii intr-o clipa"/ asa sufletul imi tipa./ am stat atatia ani sa fac istorie/ dintr-o viata provizorie,/ am uitat sa vad si frumusetea/ intr-o lume asa urata./
comenteaza!
modifica
Manipularea
de Eu_pseudonim la: 14/01/2011 18:50:35
prin absurd sa presupunem ca luam luna si o bagam intr-un pachet de chibrite./ voi putea sa bag si sa scot pachetul de chibrite din buzunar de cate ori voi vrea?
20 comentarii
modifica
Din ciclul: Curiozitati din America - 2
de wwwhttps la: 14/01/2011 18:01:56
sau "cine are carte are parte"... si de unele necazuri./ stiati ca biblioteca universitatii din indiana se scufunda in fiecare an cu circa 2,5 centimetri? in ritmul acesta, cladirea se va scufunda cu un metru in 40 de ani./ acest fenomen se datoreaza unei erori a constructorilor care au omis sa calculeze si greutatea cartilor care vor fi depozitate in uriasa cladire./ solutia pentru evitarea acestui neajuns este gazduirea unor carti usoare cum ar fi nuvelele sandrei brown ori catrenele sau aforismele lui eu-pseudonim.
9 comentarii
modifica
Rugaminte
de Intruder la: 14/01/2011 14:16:50
nu cer marea cu sarea, nici luna de pe cer, nici cerul de pe luna.../ ci / vreau ca, de-acum inainte, cand cineva ma blocheaza - sa stiu motivele (in public sau in privat, nu conteaza) / cer prea mult? / am stat si-am cugetat si-am ajuns la concluzia ca e un lucru de minimum bun-simt. / multumex.../ ps: nu e ciudat sa moderez textul unui user care m-a blocat nustiupentruce??? / lol, bre! / precizare: / cand am fost blocat de om, cand eu am blocat pe baby sau cand m-a blocat ea sau cand am/s-a apasat din greseala pe-un buton - am inteles si s-a inteles din context. / acum m-a blocat cineva fara sa stiu motivele si-o sa raman cu dilema asta pan' la adanci batranete pentru ca persoana resp  ...continuare .
130 comentarii
modifica
Neizbăvire
de monte_oro la: 14/01/2011 11:43:06
neizbăvire / / nu am mai dat de-o vreme / nume norilor, / nici zmeul timpului / nu l-am mai înălţat, / nu am sărutat de mult / tâmpla zorilor / cotropindu-ne cu buzele / în lung şi în lat. / / nu am mai dat cireşe / către luna nouă, / nici descântare palmelor / prin ploaie, / nici lumea / n-am mai împărţit-o-n două / de-o parte doar noi, / de-o alta, lumea suvoaie. / / dar nu ce-i sub vremi / se umbreşte-n privire, / ci norii şi ploaia / ce n-au izbăvire. / / /
67 comentarii
modifica
Eminescu -cel mai mare poet?
de Eu_pseudonim la: 14/01/2011 09:45:14
deschid aceasta discutie pentru a vedea alte pareri despre ceea ce inseamna sa porti titlul de cel mai mare poet al romaniei./ recunosc el nu a fost nici cel mai prost, dar cum poti categorisi poetii? fiecare are ideile lui, mai marete mai josnice, dar toate exprima ceva adevarat./ da, ca avut un stil aparte, recunosc./ dar si paunescu a avut si a fost dat uitarii dupa vreo doua luni de la moarte.../ va place eminescu, credeti ca scrierile lui reflecta adevarul?
17 comentarii
modifica
DUALITATE
de Tot Areal la: 14/01/2011 08:52:34
fiecare dintre noi traieste doua vieti: viata noastra reala si viata secreta./ in viata reala suntem ceea ce pretindem ca suntem.ne iubim familia, ne crestem copiii, ne ducem la serviciu, facem ce trebuie sa facem ca sa ne ducem mai departe existenta. insa nu putem scapa de sentimentul infiorator ca am ratat ceva, ca trebuie sa mai existe si altceva in viata noastra decat ceea ce avem./ in viata noastra reala – ancorata de aceste doua greutati egale: datoria si responsabilitatea, cu marginile indoite destul de mult, ca sa se potriveasca cat mai bine pe umerii nostri – avem si noi micile noastre placeri pentru care suntem peste masura de recunoscatori./ si in intuneric, cand cele doua viet  ...continuare .
56 comentarii
modifica
Ce va face sa mancati carne
de Eu_pseudonim la: 14/01/2011 07:45:10
credeti ca (,) carnea este indispensabila vietii? argumente./ daca nu, iarasi argumente ^_^/ eu cred ca nu./ ce apetisanta pare o felie de praga, dar cand te gandesti ca e la fel cu o felie de parizel. amandoua vin de la niste animale moarte.
83 comentarii
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...