arhiva: 19/01/2011


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Zeci de capete, sute de chipuri
de botteugen74 la: 19/01/2011 23:12:47
au ieșit în noaptea dintre ani/ în fața gloatei adunate-n piață,/ eu – numai până la balcon,/ să le „contemplu”/ preț de o țigară/ focurile de-artificii./ m-a întristat o clipă/ strălucirea lor/ care/ n-a dezghețat nici o inimă arsă,/ n-a îmbogățit cu o umbră nici un gând …/ după aceea nimic. nici un sentiment./ doar o senzație de mâncărime în palme./ dar ce mai contează?!/ viața merge înainte :/ uneori – într-un picior de lemn,/ alteori – în mâini,/ adesea-n patru labe,/ atâta timp cât eu/ mă las înfometat,/ băi, porcilor,/ de cei ca voi, ajunși să fie/ sătui până și de ei înșiși,/ în loc să mușc cu sete,/ adânc până la os/ di  ...continuare .
10 comentarii
modifica
Se dedica carcotasilor de meserie
de wwwhttps la: 19/01/2011 22:45:36
http://www.proz.com/kudoz/romanian_to_german/education_pedagogy/3945950-invatamant_complementar_si_de_ucenici_%3d_.html/
6 comentarii
modifica
Şapte şoapte
de adina.petre la: 19/01/2011 21:58:01
vântul se joacă / fluturând zăpada/ ea se rupe in mâinile lui/ oglindindu-i câte un colţ de zâmbet/ cu fiecare alunecare/ şoapte portocalii aninate cercei/ şi timpul / scurgându-se ca mierea/ pe umăr / pe spate/ ca o eşarfă/ leneşă/ în casă / miroase a bleumarin şi scortişoară/ iar luminiţele / mi le-am imprimat in palmele/ pe care ţi-le-am oferit drept probă de obiectiv/ din şemineu / focul priveşte curios/ cum în seara asta / tâmplele ne vor mângâia palmele / şi vom visa/ pastel/
51 comentarii
modifica
Din ciclul: Curiozitati din Romania
de wwwhttps la: 19/01/2011 18:47:03
pe doinita am cunoscut-o pe cand avea 14-15 ani. era pe la mijlocul lui octombrie si venise in biroul meu cu o cerere de inscriere la scoala de ucenici. scoala incepuse de mai bine de o luna, iar la clasa de ucenici ii inscriam pe toti absolventii de scoala generala ramasi pe drumuri. adica pe cei care nu intrasera nici la liceu, nici la scoala profesionala./ inca de la inceput, doinita mi s-a parut a fi foarte destupata la minte. apoi, pe parcurs, dupa un an de scoala in care am avut mai multe contacte cu clasa ei am realizat ca se potriveste acolo ca nuca in perete. era extrem de inteligenta, de citita si de sensibila si imi parea a fi ca o alba-ca-zapada printre pitici in clasa aceea de co  ...continuare .
85 comentarii
modifica
coltul cafenelei din trecut 2
de om la: 19/01/2011 15:45:31
in contextul globallizarii din ce in ce mai accentuate, care este rolul traditiei socio-culturale? / m-am decis sa inaugurez rubrica "(tri)unghiul conspirational" pt cei care vad conspiratii peste tot!/ (tri)unghiul conspirational: oare globalizarea aceasta nu este o asimilare mascata numai a unei traditii socio-culturale castigatoare/dominante?/ de ex: in plina globalizarea, in teorie, as fi expus si traditiilor socio-culturale a celor din ulan bator , dar in realitate sunt masiv expus numai celor venite din londra si a altor metropole afiliate ;)/ am scris confa asta 4u ca sa fiu cool si because nu aveam un loc de parking :)))))))/ cegherap si bye vorba lui eminem ;)
17 comentarii
modifica
Fără neapărat vreo idee, neapărat fără
de modigliani la: 19/01/2011 11:45:22
/ m-ai întrebat dacă am scris o poezie/ în timpul ăsta mă gîndeam la morţii care pluteau pe rîu / perfecţi şi ironici / aveam în minte o idee genială secretă şi viabilă despre cum/ poezia va salva lumea de la dispariţie delfinii de la împerecherea cu straniile păsări borg/ (să spun totuşi că delfinii sînt violaţi de numitele păsări şi hidoasele corcituri cu pene sînt primul semn al apocalipsei după ra)/ şi oamenii de ei înşişi/ îmi cer iertare că nu ţi-am răspuns/ sau dacă ţi-am răspuns evaziv ori laconic/ priveam spre cer dar morţii pluteau perfecţi şi ironici pe unda albastră/ delfinii aveau ciocul tăios / şi oamenii mestecau laolaltă cu ap  ...continuare .
12 comentarii
modifica
Cine cauta si ce cauta in cafenea?
de Floare de colti la: 19/01/2011 10:23:42
ma uit la cautari recente si dau de cautari de sex. intrebarea mea este cine cauta si de ce? si mai ales daca cine cauta si gaseste. is mai multe intrebari defapt. cine imi raspunde? cafeneaua pe vremuri era mai mult literatura dar ce a devenit?
11 comentarii
modifica
Ce s-a mai intamplat deosebit in cafenea?
de Floare de colti la: 19/01/2011 10:17:44
iubiri, scandaluri, barfa. noutati si poeti. ce ati mai scris? nu am rabdare sa citesc arhiva si nici timp.
28 comentarii
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: