arhiva: 08/01/2011


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Furie
de Richelle la: 08/01/2011 22:55:04
in inima marii,/ viata cuprinde moartea,/ dar moartea nu cuprinde nimic altceva/ decat propriul vis./ valurile vin si pleaca,/ sarea topeste gheata adunata/ iar timpul va forma/ superbe sculpturi/ din alegorie./ un suflu…/ si totul ingheata./ imping valurile departe,/ iar marea ma duce…/ in departare, nu mai zaresc / nici gheata,/ nici sare…/ vad doar un neant neputincios/ care asteapta sa cada/ in lipsa valurilor…/
comenteaza!
modifica
Şi totuşi, e poet!
de Stefan Doru Dancus la: 08/01/2011 21:31:53
prima dată am privit ironic volumul „revolta îngerilor” (ed. vinea, bucureşti, 2009, autor: sorin lucaci). nu se înscria în siajul zbânţuit al cărţilor de poezie actuale, al tineretului versificator ce calcă peste convenienţă. Şi cum să nu reacţionez aşa când citesc: „cuvânt înainte: Şerban foarţă, postfaţă: mihail gălăţanu”? În ziua de azi, cu toată imensitatea site-urilor literare de pe internet, nu mai slugărniceşti pe la autori cu renume, te duci de unul singur, nu contează că la capăt e un drum de aur sau un zid pe care nu-l mai poţi trece./ sorin lucaci a riscat dar a câştigat, şi nu datorită recomandărilor, ci datorită poeziilor sale c  ...continuare .
13 comentarii
modifica
Iarna
de Eu_pseudonim la: 08/01/2011 18:48:11
iarna dulce iarna, eu zaresc in zarma, pe podoaba ta, fulgul ce-ngheta pe geamul senguratec./ si admir in taina, cum se-nbraca-n haina, tot ce are suflet, si fara nici un fosnet, casele./ dar ma-ntrist zarind, frica ce-i pandeste, pe oameni trosnind, cu graba orbeste, pasii./ frumoasa plecare, cu sunet de nai, a zbarcitei iernare, ca floarea de mai, bis!/ gandirea ce trece, bolnava in pace, atarna de-o ata, creeaza greata, frumusetii,/ care plange-n larg, in largul tristetii.../ unde iarna-si are/ un cufar mare,/ ce se umplea pe an/ cu ignorare, un gram.../ si cu alungare../ si cu infruntare!/ prin fulgul de nea, ea-mi varsa o lacrima, c-o durere falnica, un bulgare-si facea./ si-l rotea,  ...continuare .
9 comentarii
modifica
Miros de nostalgie prin vertiginos, Vastul desert cuprins de minte...?
de Eu_pseudonim la: 08/01/2011 15:00:14
nu stiu ce-i cu aceasta graba ce-i domina pe toti. poate frica? poate scurgerea timpului, sau poate (oare cu siguranta?) sunt eu stricat./ e iarna, prea frig./ e vara, prea cald./ e toamna, prea deprimant./ e primavara, prea nostalgic./ ne grabim sa nu fim luati de prosti sau mai cu seama sa fim luati de destepti, ca pana la urma nu cred ca cineva s-ar lupta cu asa prostii. sa nu fi luat de prost, cand tu te crezi centrul universului si inchipuindu-ti ca lumea cealalta te vede la fel incepi sa te degradezi.e la fel ca un balon cu aer: cel aflat acolo vede toti oamenii mici, dar la fel si ceilati oameni il vad mai mic decat e el in realitate. nu mai acorzi importanta detaliilor, o dai in bara  ...continuare .
27 comentarii
modifica
Gandul evadarii.
de httbogdan la: 08/01/2011 13:10:43
infaptuit din placerea unui zeu flamand, pentru a experimenta comportamentul individului prin limitarea imaginatiei...granite plasate fara scrupule cu tenta de misoginism pe care putini le vad chiar de se izbesc de ele. poate este mai usor de controlat / observat ascensiunea intr-un cadru delimitat... granitele ne permit sa savuram propria imaginatie. chiar si asa, de multe ori gandul, legat bine de piciorus cu funie de speranta trece departe de acel gard inalt ticsit cu sarma ghimpata, incarcat, mult prea greu sa poata fi adus inapoi, ramane in urma lui doar funia ce l-a legat./ neputinta creatorului sfasie trupul blestemat de prea mult rationament.
15 comentarii
modifica
tractoare
de Homo Stultus la: 08/01/2011 12:28:20
au venit la uşă să mă salveze. ca să fiu sincer, nu ştiam că am nevoie (iar) să fiu salvat. acum, că mi-au spus, trebuie să fac ceva în privinţa asta. / ei sunt doi. probabil că salvarea trebuie făcută după o formulă matematică, formulă ce include salvatorii pereche. / Îi poftesc în casă. le ofer o cafea şi îmi aprind o ţigară. văd că ţigara îi deranjează, sunt destul de manieraţi şi de isteţi să nu îmi reproşeze./ când mă întreabă de ocupaţie, le răspund din obişnuinţă că sunt tractorist. am obiceiul ăsta de când eram mic. dacă nu vreau să spun ce profesie am, o arunc pe asta cu tractoristul./ văd cum înfloreşte pe faţa lor un z  ...continuare .
11 comentarii
modifica
Reverie Prin Feerie
de Raizen la: 08/01/2011 03:39:19
sorb din zeama stelelor,/ manc din carnea soarelui,/ ma imbat din briza oceanului,/ dormind in coroana de aur a copacilor./ plutesc in deriva pe plute de nori,/ pe cerul viselor din laguna de lumina./ ma scald in bazine de lava sfanta,/ respirand vapaia unduioasa a focului./ vara sunt regele de rubin;/ iarna sunt printul de diamant./ ziua sunt in umbra luminii/ si noaptea...ma imbrac in scantei.
comenteaza!
modifica
Idol de Crom
de Raizen la: 08/01/2011 03:38:47
astept consternat/ un luciu alternat/ in orizont atarnat/ cochet ornat/ plec incet fara vreo destinatie/ inzestrat cu o modesta divinatie/ acompaniat de o halucinatie/ supradozata cu psihedelica imaginatie/ fug...fug de toate/ si poate...poate/ nu trebuie sa dau din coate/ cand drumul ma scoate/ in rascruce de decizie/ daca aleg cu imprecizie/ fac o eronata incizie/ acoperita de ipocrizie/ pe harta unei calatorii/ cu scopuri aleatorii/ ma ascund de soare/ de lumina amagitoare/ stoluri de amintiri ma cauta/ cu ardoare dar nu ma mai lauda/ ma cauta sa ma gaseasca/ singur ca sa-mi desluseasca/ o invatatura ce sa-mi foloseasca/ dar n-o sa reuseasca/ simt in spatele meu o adiere/ o  ...continuare .
comenteaza!
modifica
In Profunzime
de Raizen la: 08/01/2011 03:38:08
sinele este...universul/ el nu exista separat/ aceasta este starea dinainte de/ caderea in propria constiinta/ un individ e chiar nimic/ in schimb lumea e totul/ s-a gasit ca o entitate separata/ un sambure egotic incepe a exista/ oriunde exista altul/ exista si teama/ e o calatorie celesta/ care fie te cufunda/ in piscine de nectar divin/ fie te stropeste-n ochi/ cu lichidul fierband al penitentei/ deschizand ferestre de speranta/ insufland scanteia nemuritoare/ a vointei laolalta cu/ aerul extazului
comenteaza!
modifica
Universal
de Raizen la: 08/01/2011 03:37:37
muntii sunt mai inalti decat/ poate mintea sa zboare peste/ oceane mai adanci ca jalea/ o distanta de vise furioase/ campuri aleatoare de tensiune/ eterica-mprastiata/ acolo unde vine soarele orbitor/ cand merge luna sa se ascunda/ am vazut haosul in fiecare curs/ urmarind curgerea dimensiunilor timpului/ am vazut toate fluviile in flux/ da...inapoi la capatul cercului/ fluvii mai lungi decat poate sangele urmari/ orizonturi mai late ca-ntreaga-ntelepciune/ un peisaj milenar mai departe ca stelele/ izolat intr-o miscare convulsiva/ campuri aleatoare de tensiune/ eterica-mprastiata/ acolo unde vine luna licarind/ cand soarele pleaca murind/ pot mirosi aerul/ pot sa gust pamantul/ pot  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Zapada Cazand II
de Raizen la: 08/01/2011 03:37:06
zacand deprimat/ de fericire privat/ privind neanimat/ sunt nemotivat/ sa privesc mai atent/ cum ninge abundent/ cu firimituri dantelate de cristal/ de un luciu reflex aproape digital/ trasand o pelicula diamantata/ pe viziunea mea patata/ de un arctic zvast/ zvapaiat si zvelt zvarlit
comenteaza!
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: