arhiva: 08/02/2011


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
tu nu ma mai iubesti
de cosmacpan la: 08/02/2011 22:33:30
mi-ai spus / si ai lasat sa cada apa cuvintelor printre randurile insetate / aiurand in plina febra / lasasem harletul pe buza fantanii si ma gandeam la izvoarele ce-asteapta / sa le decojesc de-ntuneric / iubeste-ma incet / atat de incet incat sa nu te aud cum cresti / si ma ridicam viscol din pustie tarand toate ingenuncherile si caderile / printre musuroaiele ce se dau / reavene / imi pipai ochii de-ntuneric si palmele intunecate... / ultimul gand, / gaura neagra curband spatiul / ma-nchide bob de nisip/ intr-o ranire de sidef/ printre aurolaci cresc capace de canal / rupte in aburi ca painea scoasa din cuptor / si acolo jos visele sapa fantani orizontale / aruncand toate clipele i  ...continuare .
12 comentarii
modifica
Invitatie la vals
de bunny girl la: 08/02/2011 21:51:34
"voiam să-ţi vorbesc,să-mi deschid pentru ultima dată inima inaintea ta, dar mi-a fost greu, foarte greu. de aceea am ales calea scrisului, mult mai lesnicioasă, cind poţi spune tot ce te doare, fără să te intrerupă nimeni. trebuie să-ţi mărturisesc din capul locului că mă simt vinovată faţă de tine... imi recunosc deschis greşeala care a făcut să ni se despartă drumurile pentru totdeauna. / nu incerc sa ma dezvinovatesc. la ce bun? in fata faptului implinit omul se leapada de masca ce o poarta, de minciuna si de ipocrizie si simte nevoia unei impacari sufletesti pe care nu ti-o da decat marturia sincera. e ceea ce se intampla cu mine acum./ nu, nu pot incepe mai inai  ...continuare .
36 comentarii
modifica
Ziua mea cea de toate zilele
de Baby Mititelu la: 08/02/2011 20:37:12
imi incep ziua, ficare zi, toate zilele,/ hotarata sa aflu cine sunt si ce vreau,/ cu adevarat./ pe la zece ma intreb daca aflarea aceasta este importanta./ iar la pranz deja stiu ca nu./ pe la trei dupa-amiaza simt asa, ca o durere, si aud asa, ca un strigat de groaza, ma uit asa...in gol...o vreme./ seara ma gaseste mereu foarte obosita./ si adorm./ pe la trei noaptea un ciocanit in ochi, in cel drept, ma trezeste./ il deschid si incep sa fac planuri de viitor, sa iau hotarari importante./ vorbesc elocvent si ma ascult cu atentie, am dreptate./ pana se lumineaza de ziua totul e clar./
75 comentarii
modifica
Avancronică... amicală
de pescadorul la: 08/02/2011 19:22:48
din când în când ne mai aducem aminte că avem o echipă de fotbal ce ne reprezintă şi din păcate o face foarte fidel, aşa cum suntem sau mai exact aşa cum am ajuns. păi cum am putea noi, de pe ultimile locuri din europa la mai toate capitolele “pozitive” să fim “fruncea” la fotbal, că vorba aceea “cum e turcu şi pistolul” numai că acum este vorba de ciprioţi./ românia va participa cu reprezentativa de fotbal sau mai exact, cu ce a mai rămas din ea, căci vom ajunge şi acolo, la un miniturneu “amical” de fotbal în cipru adică oficial vorbind, a 13-a ediţie a cyprus cup. la această “miuţă” vor mai fi prezente suedia, ucraina şi nelipsita ţară gazd  ...continuare .
6 comentarii
modifica
Lectia despre ura
de Homo Stultus la: 08/02/2011 15:56:51
pentru că atunci când am fost mic am luat lecţii de traforaj şi, mai apoi, de sculptură în lemn, am reuşit fără mare dificultate să îmi construiesc un foişor. l-am plasat într-o livadă. această livadă are un aer sălbatic. m-am chinuit mult să-i dau un aspect neîngrijit. cel mai dificil a fost să fac buruienile să răsară ici şi colo prin gazon. e greu să faci să pară că au răsărit natural, atunci când şi picăturile de sânge îţi mărşăluiesc în pas de defilare. / acest foişor e sfânta sfintelor din templul meu. vin aici doar atunci când vreau să reînvăţ cum să urăsc lumea. azi vă las să aruncaţi o privire, deşi cred că o să mă apuce regre  ...continuare .
3 comentarii
modifica
Ea a murit - 15
de modigliani la: 08/02/2011 13:09:20
/ / / fluşturatica asistentă a unui colonel mort se plimbă singură şi tristă, pe strada pustie. când spunem pustie, trebuie avut în vedere sensul absolut al cuvântului, iar decorul, indiferent care ar putea să fie acesta, cel în care am putea să observăm conturul ferm al locuinţelor, umbra copacilor pe asfaltul străzii, urma paşilor în praf, sau dezolantul peisaj lunar, ei bine, decorul nu există decît în măsura în care nu putem plasa asistenta, fără preaviz, în neant. acolo ar fi prea puţin probabil să poată executa chiar şi o simplă operaţie locomotorie. o să facem acest compromis din considerente logice./ ar fi exagerat să credem c  ...continuare .
8 comentarii
modifica
darjeeling
de tuxedo la: 08/02/2011 10:34:15
/ tu îți lași zâmbetul să coboare/ în mine lent aromat/ imprecis / în mine se dizolvă zâmbetul tău se desface / ca frunzele într-o cană de ceai / răcoros / în liniște/ buzele tale colonizează discret planeta/ aerul care-o înfășoară/ aerul/ întrerupt de oameni / oamenii / capătă culoarea textura buzelor tale / respir/ îndârjit fidel violent respir / de/ parcă/ aș / mușca/
9 comentarii
modifica
Biografie
de modigliani la: 08/02/2011 09:24:16
după fiecare oră alocată meditaţiei / ajung la aceeaşi dezasperantă concluzie / sînt cel mai mare poet în viaţă/ lumea se poate sfîrşi aici./ / /
19 comentarii
modifica
Pereți-stetoscoape
de botteugen74 la: 08/02/2011 04:25:08
varianta 2/ / casă suspendată în aer/ cu ziduri care foșnesc noaptea din aripi/ împietrite în zbor vertical .../ echidistant față de pietre și față de păsări,/ cu scaun la cap,/ în capul oaselor pe un scaun,/ îmi închid ochii și derulez/ cu încetinitorul imagini alb-negru/ din filmul developat/ în obscuritatea albelor nopți./ pe măsură ce imaginile se succed,/ începe să cadă tencuiala/ de pe un perete fragil/ în fragilitatea unui altfel de perete./ devin conștient de existența lui/ și el - tot mai plin de sine, tot mai greu -/ se rostogolește încet ca o bilă metalică/ dinspre o tâmplă către cealaltă,/ în timp ce chipul meu se oglindește,/ tre  ...continuare .
1 comentariu
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: