arhiva: 04/03/2011


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Domnul Martin, poezia si femeia
de lafemme la: 04/03/2011 21:13:51
domnul martin avusese odată un poem între coaste/ așa cum unii au o pasăre în colivie/ avusese el și-un clop/ să-i țină gândurile/ să nu inunde lumea asta/ și-așa prea mică/ domnului martin îi plăcea să toarne puțină vodkă/ în cafeaua de dimineață/ în minutele pierdute zilnic în așteptarea troleului/ îi mai plăcea și polemica/ vorbele lui sfredeleau aerul/ ca gloanțele în filmele cu urmăriri pe-autostradă/ câteodată se preschimbau în flori de lotus/ atât de frumoase erau/ ai fi putut orbi/ de aceea/ uneori/ domnul martin tăcea/ și universul respira atunci ușurat/ în răgazul vorbelor sale/ și totuși/ era și el om ca tot omul/ cu bune și rele/ ave  ...continuare .
48 comentarii
modifica
la fereastra
de dilema la: 04/03/2011 17:28:13
-sa-ti rup o floare sa-ti dau in dar?/ mai bine o las, sa infloreasca;/ dar nu-mi place cum sta in glastra!/ s-o las acolo sa paleasca?/ mai bine o pun in gradina ta,/ ca s-o privim de la fereastra.....
6 comentarii
modifica
"la rascruce de vanturi"
de dilema la: 04/03/2011 16:39:15
-diavolu's-a repezit la sufletu'lui,striga el,si poate sa-i ia si hoitu',caci mie nu-mi pasa de el!uite-l!ce nemernic,ranjeste si-n fata mortii!(emily)
64 comentarii
modifica
poveste cu pisici
de rumm la: 04/03/2011 16:11:44
odata am dat un decret, ""parintii nu te vor trada niciodata"./ "ha, ha, ha " rase vecina mea carla, o doamna selecta, profesoara. "pe dracu" mai zise. "bate campii" zisei in gand..../ dar sa ne intoarcem la pisici. / pisica asta cu trei pisoiasi dragalasi, era priceputa in ale vanatorii. tot ce vana impartea intre cei trei pisoi. pis1 si pis3 mancau gherutele de la soricei si la sfarsit le ramanea pentru joaca poleiala de la ciocolatile aduse de mama-pisica. celalalt pisoi, care era mai dragastos si mieuna mai mieros, se hulpavea cu bunatati. pisica-mama insa era foarte cumpatata, punea provizii de o parte pentru vremuri grele. era grijulie cu puii ei pisica asta./ si asa crescura u  ...continuare .
4 comentarii
modifica
Închipuita moarte a unui poet - 3
de modigliani la: 04/03/2011 13:27:00
glasul celuilalt pămînt./ cald. trist. singur./ eroarea./ borges. jorge. luis. / numele meu, să nu-l mai rostiţi vreodată./ /
14 comentarii
modifica
vino mai aproape. Colaj urban
de tuxedo la: 04/03/2011 12:34:06
/ pleoapele mele sunt două cuțite alerte de 10 ori/ pe minut te taie răbdător/ în secvențe / buzele tale se desfac și întind cuvinte pe aer,/ pe oameni și/ ei sunt dintr-odată frumoși / simpli/ cumpără cartofi și pâine și merg mai departe / purtându-te în casele lor sigure/ deschizi ușa/ închizi ușa/ în urma ta o căldură albă/ mi se înfige în carne violent emoționant / ca o cățea hăituită/ între noi după-amiaza e un crematoriu lungindu-și umbra / lent,/ cu precizie clipesc / prin întuneric/ pupila mea înghite sacadat bucăți din tine/ în nervul meu optic dansezi bați cu pumnii tandru / ca o inimă/ /
16 comentarii
modifica
Reprofesionalizari. Design
de 1brasovean la: 04/03/2011 11:50:31
cred ca pe la noi – ma refer de buna seama la spatiul carpato-danubiano-pontic -, plecand de la constatarea ca una din expresiile cele mai uzitate este cea a trimiterii la origine, aceasta noua meserie este mai mult decat bernefica (ar putea genera pana si venituri la buget)./ / <img src='http://static.guim.co.uk/sys-images/guardian/pix/gallery_images/2011/2/26/1298758210352/surgical-tools-007.jpg'>/ / cu aplauze, sa introducem in cor(*1) – ‘designerul de vagine’, intre’ designer industrial’ si ‘designer vestimentar’, de ce nu?/ ---//---/ (*1) cor - clasificarea ocupatiilor in romania/ surse: / -<a href='http://www.guardian.co.uk/lifeandstyle/2011/feb/27/labiap  ...continuare .
5 comentarii
modifica
Cafeaua de dimineata !
de JACK-SLO la: 04/03/2011 10:10:07
ce poate fi mai frumos de cat sa-ti servesti cafeaua de dimineata./ facand planuri pt. noua zi ce doar a inceput./ in familie, alaturi de partener(a), alaturi de copii, cat si la servici alaturi de sef si colegi./ servind cu placere o cafea fierbinte, ideile si gandurile bune plutesc in aer deasupra noastra./ "privesc catre soare si-mi spun in soapta, iti multumesc tie bunule d-zeu ca si azi sunt in viata"/ "tie bunule d-zeu iti cer sa-mi dai puterea sa duc la indeplinire misiunile ce mi se vor cere pe tot parcursul zilei"/ randuri personale: o zi din viata mea./ ma trezesc dimineata la o ora potrivita in care sa ma pot incadra in timp sa-mi fac patul de zi, sa ma spal pe fatza si bine'intele  ...continuare .
8 comentarii
modifica
reanimare
de paparuz adrian la: 04/03/2011 07:57:18
să-ţi speli inima/ zise chirurgul obosit/ de trei ori/ în toată ziua/ dimineaţa/ în cuvinte albastre/ flori de orhidee/ şi lumină/ la prânz cu vivaldi/ cu mozart/ iar seara domnule/ seara/ cu dragoste/ cu iubire fierbinte/ fierbinte/ atât/ şi îmi puse inima/ într-o sacoşă/ vaya con dios/ amigo/
1 comentariu
modifica
frunza aceea era între palmele tale
de Lady Allia la: 04/03/2011 01:29:09
nu ştiu dacă a fost o întâmplare sau aşa a trebuit să fie/ în ziua aceea, munţii s-au deschis în două soarele a răsărit direct/ din ochii tăi şi, aşa te-am cunoscut/ într-o zi oarecare aici, pe pământ, în timp ce încercam să-mi dau norii/ de pe ochi în jurul degetului fir de iarbă/ ai ridicat mâna stângă fără să mă vezi şi ai cules o frunză/ cădea încet din părul unei păduri cuibul acela era între palmele tale/ treceau ape şi cocori albi/ degeaba ţi-am rostit numele cu răsuflarea tăiată, vântul bătea în altă parte/ ai ridicat din umeri şoapta mea nopţii/ atunci, s-a întâmplat ceva ciudat luna a început să se învârtească,/ stelele se  ...continuare .
comenteaza!
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: