arhiva: 05/05/2011


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Românul la 40 de ani. După Dăncuş
de alexandru petria la: 05/05/2011 19:53:42
Ştefan doru dăncuş aduce mai mult a scriitor american. a făcut de toate ca să trăiască, nu s-a umplut numai de praful bibliotecii şi al cercurilor literare, precum majoritatea literaţilor de pe aici. a publicat poezie şi proză, are propria sa revistă literară, « singur », o editură şi, dacă nu mă înşel, o afacere cu flori la târgovişte. n-am schimbat nici două vorbe cu el, nici măcar la telefon, însă am ajuns să ne cunoaştem din mediul virtual. pe lângă că are talent, mi-e simpatic şi pentru nonconformismul său, şi pentru francheţea pe care o împinge spre zone unde poezia melancolică se îngemănează cu cinismul. Însă un cinism atent temperat. recent,  ...continuare .
5 comentarii
modifica
Cântec de plecare-acasă
de Stefan Doru Dancus la: 05/05/2011 19:16:26
rana mea de pe tot corpul rana mea universală/ cum te-aş bandaja cu sfere şi clepsidrei m-aş preda/ anul invitat pe terra împotrivă-şi se răscoală/ precum eu săpând în mine spre-a vedea făptura ta/ rana mea de maramureş rana mea de altă ţară/ cum mă laşi de unul singur cum mă uiţi - cum te-oi uita/ într-un fotograf la roma moartea s-a retras să moară/ s-au smintit de tot poeţii - eu nu văd făptura ta/ plouă fals în lumea asta plouă crunt în altă viaţă/ doctori mă extrag din înger plouă pentru tot poporul/ nu-mi pot da fiinţa care între frontiere-ngheaţă/ rana mea de azi pe mâine - rana mea de ştefan doru/
4 comentarii
modifica
akedia
de Homo Stultus la: 05/05/2011 15:40:50
o lună roşie apunea. asta dacă e să acceptăm că şi luna apune. ca un murmur înăbuşit, traficul începea pe străzile perfect drepte. oraşul care nu doarme niciodată îşi permite să aibă nişte tabieturi groaznice la deşteptare./ detectorul de fum se stricase. de fapt, de dragul sincerităţii, trebuie spus că primise un oarecare ajutor în această privinţă. pe vremuri, dacă erai criminal, puteai să găseşti refugiu în anumite catedrale sau mânăstiri. azi, dacă se întâmplă să ai prostul obicei al fumatului, trebuie să te pricepi la detectoare de fum şi la folosirea semnului cu “vă rog nu deranjaţi” atârnat pe clanţa din exterior a uşii./ ziua, care  ...continuare .
3 comentarii
modifica
Un exemplu pentru lumea literară
de alexandru petria la: 05/05/2011 14:58:17
mărturisirea colaborării cu securitatea a marelui poet ioan es pop, pe cât a fost de surprinzătoare, pe atât este de apreciat. dacă nimeni nu se aştepta ca scriitorul să fi fost turnător, recunoaşterea pactului cu instituţia opresivă comunistă, din proprie iniţiativă, neşantajat, este albul aruncat peste negrul scos la suprafaţă din hârtoapele trecutului. desigur, pop a greşit, a fost laş, însă a reuşit să-şi înfrângă laşitatea şi să se elibereze. „sentimente de vinovăţie am avut de când mă ştiu, pentru greşeli reale sau imaginare. slăbiciuni pe care comunitatea din satul meu nu le privea cu ochi buni, inadaptări pe care aceeaşi comunitate le sancţi  ...continuare .
31 comentarii
modifica
ZIUA BARBATULUI
de Tot Areal la: 05/05/2011 09:03:46
de ce nu ar fi azi si ziua noastra?/ pentru ca femeile le onoram de 1 si 8 martie si nu le uitam nici cu alte ocazii!/ asa ca urez celor care inca se mai simt barbati de pe acest site : la multi ani!/ de le doamne si domnisoare astept un ppc!
22 comentarii
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: