arhiva: 06/05/2011


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Alexandru Petria, Deania sa neagră şi eu
de alexandru petria la: 06/05/2011 20:15:35
de curând am reuşit să citesc ultima carte a lui alexandru petria, deania neagră. vreo două dintre povestiri îmi fuseseră cunoscute anterior, la fel şi "zilele mele cu renata", carte care stârnise atâtea controverse. / ei, bine, după ce am terminat de citit această ultimă apariţie editorială a sa, am avut senzaţia că mai urmează ceva, că încă nu s-a terminat. această senzaţie o lasă petria, cred eu, în mod intenţionat. povestirile sunt succinte, scrise direct, fără explicaţii inutile, fără cuvinte redundante, personajele fiind atât de bine conturate din doar câteva trăsături de pană (sau tastă), încât ai impresia că le cunoşti de când lumea.cufun  ...continuare .
17 comentarii
modifica
Nicolae Breban, propria victimă
de alexandru petria la: 06/05/2011 14:58:01
am convingerea că nicolae breban a devenit propria victimă. victima propriului său areal mental, a obsesiei relaţiilor de putere. că au intrat pe frecvenţă conţinutul unor documente ale securităţii şi o anumită necruţare a confraţilor are ca pornire tot omul breban. ins cu un ego cât un zeppelin, mai convins de valoarea operei sale decât şi papa de atotputernicia lui dumnezeu. nu zic că n-are dreptate, că nu este un scriitor important. dar nu discut opera. doar personajul din spatele ei, acuzat că a fost „agent de influenţă” al securităţii. breban însă neagă cu vehemenţă: “ce-i cu prostia asta, de „agent de influenţă”, expresie lansată ca un zvon de  ...continuare .
8 comentarii
modifica
Nou la Cafenea: banare temporara
de admin la: 06/05/2011 13:52:58
de astazi la cafenea exista notiunea de banare temporara. am adaugat-o pentru ca pana acum nu exista posibilitatea unor sanctiuni graduale pentru abateri care nu justificau stergerea completa a utilizatorului. avertismentele pe care le trimiteam pana acum se pot asorta cu o banare efectiva (temporara)./ un utilizator poate fi banat pentru n zile (pe o plaja de la 2 zile pana la 8 saptamani), informatie care apare pe profilul acestuia de pe sit, impreuna cu motivul banarii./ pe perioada banarii acesta nu va putea crea/modifica/sterge comentarii sau subiecte, si nici nu va putea trimite mesaje altele decat cele catre utilizatorul 'admin'./ deocamdata doar utilizatorul 'admin' poate aplica  ...continuare .
282 comentarii
modifica
Vladimir Sorokin, „Inimile celor patru”
de alexandru petria la: 06/05/2011 12:46:22
lectura romanului „inimile celor patru” de vladimir sorokin (traducere- mihail vakulovski) seamănă cu pierderea voluntară a virginităţii. până la jumătate, jumătatea intrării într-o altă lume, a despărţirii de inocenţă. fiindcă aici nu rămâi cu amintirile clipelor de juisare în care te pierzi şi te regăseşti fericit. În schimb, seamănă perfect cu un viol sordid, cu o minoră făcută poştă de un grup de dobitoci, pe frig, undeva pe un câmp noroios uitat de dumnezeu./ nu sunt un tip uşor de şocat, spăimos în faţa erotismului dus la limita pornografiei, acolo unde numai scriitura salvează textul de naufragiul în non- literatură. romanul „zilele mele c  ...continuare .
6 comentarii
modifica
Levi
de modigliani la: 06/05/2011 10:14:14
tot ce aş putea spune eu despre levi, este că avea doisprezece ani, ochii albaştri, goi, buzele groase şi dinţii sparţi, că-i curgeau tot timpul mucii, că era retardat, că, uneori, venea să-mi ceară cîte un cd, „dai cd domnu' ali”, îmbrăcat în aceeaşi albastră geacă decolorată./ oamenii de la centru ar putea să mai spună şi altceva, cum într-o zi oarecare părinţii l-au adus, împreună cu doi fraţi şi o soră, la comisie, „noi nu mai putem să-i creştem”, şi de atunci nimeni nu i-a mai văzut, cum se juca levi cu ceilalţi copii ai centrului şi cum fugea el, de fiecare dată cînd prindea poarta deschisă, în oraş, la o mătuşă imaginară./ nimen  ...continuare .
6 comentarii
modifica
Absolut de acord...O tampenie...
de monte_oro la: 06/05/2011 08:00:22
unii oameni se trezesc, parca... gandindu-se ce tampenie sa mai faca in ziua respectiva. si cand printre ei sunt si artisti ce parca tin mortis sa nu imbatraneasca frumos... neuronal, macar... iti vine sa zidesti toate usile. si sa-i lasi inauntru... comentariile altora, din interiorul articolului, imi par suficiente, ca sa-l adaug si pe-al meu. / http://www.adevarul.ro/actualitate/politica/o_aberatie-_legea_dublarii_filmelor_la_tv_0_475153060.html
34 comentarii
modifica
Modificari aduse Codului Muncii
de juli la: 06/05/2011 07:52:38
la data de 01.05.2011 au intrat in vigoare modificarile aduse codului muncii prin legea nr. 40/2011. / astfel :/ - se instituie obligatia incheierii contractului individual de munca in forma scrisa ca o cerinta ad validitatem; / - dreptul angajatorului de a stabili obiectivele de performanta individuala si obligatia corelativa a acestuia de a informa salariatul cu privire la criteriile de evaluare a activitatii profesionale;/ - obligatia legala expresa a angajatorului de a informa salariatul cu privire la fisa postului ;/ - perioada de proba va putea avea o durata de maximum 90 de zile calendaristice in cazul functiilor de executie si 120 de zile calendaristice pentru functii de conducere,  ...continuare .
9 comentarii
modifica
Despre lepădături
de alexandru petria la: 06/05/2011 06:29:20
cântările bisericeşti şi rugăciunile aduc un plus în literatură ca ploaia pe un acoperiş de tablă, nu ca pe un câmp semănat. exemplaritatea canoanelor creştine, şi religioase în general, dacă totuşi se transformă în texte literare, cel mai adesea se prăbuşesc în plicticoşenie. credeţi că maica tereza ar fi performat în scris dacă s-ar fi gândit să încerce? am convingerea că nu. mai degrabă scriitorul este perceput drept mai uman, mai veridic dacă trage o înjurătură păstoasă decât dacă nazalizează pasaje din biblie. totul stă în dozaj, până unde poate împinge creatorul limitele, astfel ca semenii să nu-l ocolească. desigur, întotdeauna a existat  ...continuare .
14 comentarii
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: