arhiva: 08/05/2011


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Puterea
de L_V_Sabina la: 08/05/2011 20:14:46
toţi muritorii vorbesc de aur şi safire,/ vor strălucirea lor în pietre nestemate,/ simbolul păcii îl pierd în nesimţire,/ chemate-n întuneric, suflete pătate./ căci prea măreţi se cred, adeseori visând/ că-s zeii nemuritori pe-acest pământ,/ ce vor să facă printre oamenii de rând/ o nouă ordine, ascunsă-n zăcământ./ c-o piatră poleită, ce pare-o nestemată,/ gândirea noastră vor să schimbe-ndată/ Şi din dorinţa vagă, aprig controlată,/ acea putere vor să fie a lor, privată./ orbiţi se-ndreaptă-ncet către infern/ Şi singuri drumul şi-l croiesc către sfârşit,/ aspiră spre olimp, că acolo zeul e etern,/ Şi cu dorinţele macabre, se duc la as  ...continuare .
3 comentarii
modifica
Femeia
de L_V_Sabina la: 08/05/2011 20:01:18
femeiai dă strălucirea-n viaţă, / pe pământ se zbate în tăcere / şi nimeni nu poate să asculte / sau nu vrea să înţeleagă / că iubirea pură şi divină / doar prin ea vine pe lume. / timpul curge / şi nimeni nu-l opreşte / o clipă, / privirea să îşi arunce / asupra acelei fiinţe, / blânde / cu sufletul curat / ce astăzi a creat / un lucru minunat. / fiinţa pentru care / orice bărbat / trăieşte cu speranţa / că îşi va putea îndeplini / dorinţa de a trăi / veşnica iubire. / atâta frumuseţe curge / prin ploaia deasă / de zâmbete senine / şi-n jur se simte / parfum de iasomie./ violeta sabina lazar
9 comentarii
modifica
Deania Neagră, volum de proză semnat Alexandru Petria, a ieșit din tipar
de alexandru petria la: 08/05/2011 17:09:08
editura herg benet este încântată să vă anunţe apariția volumului de proză deania neagră, semnat de alexandru petria./ de-a lungul celor 155 de pagini, autorul care în 2010 a surprins cititorii cu un micro-roman îndrăzneț, dezinhibat dincolo de orice limite și inedit, zilele mele cu renata, revine cu această colecție de povestiri, ce pot fi citite atât independent cât și ca părți ale unui întreg savuros, divers și nemilos, care este deania neagră, o localitate imaginară populată de figuri pe care n-ai nicio șansă să le uiți cu ușurință, odată ce te lași pătruns de atmosfera cărții./ “personajele sunt captive într-un univers dominat parcă de o meca  ...continuare .
3 comentarii
modifica
Reumatism
de Valeriu Cercel la: 08/05/2011 14:39:14
Şeful meu, domnul georgică, / om integru, respectat / la birou, la una mică, / de tot natu-i salutat (!) / la frizer, la lăptărie,/ prin talcioc şi când mai iese/ cu tănţica lui nurlie, / de şoferi şi florărese,/ chiar şi-afar’, în deplasare, / fi’nd a’ lui subordonat,/ n-am văzut vreunul care / pe el nu l-a salutat,/ până luni, la eforie, / când făcurăm un ocol,/ delegaţi la cisnădie, / după colţ, la techirghiol,/ să ne ungem cu noroi, / că din iarnă, din bucegi,/ reumatici amândoi, / leac mai bun nu-i să te dregi,/ numai că, unşi cu noroi / de la tălpi pân’ la chelie,/ dezbrăcaţi, ca dracii goi, / cin’, pe şefu’, să-l mai ştie (?!  ...continuare .
5 comentarii
modifica
Utilizatorul 'alexandru petria' a fost confirmat
de admin la: 08/05/2011 12:27:47
luand in considerare activitatea pe cafenea a utilizatorului <a href='/users/show/29517'>alexandru petria</a>, am decis sa il confirm.
15 comentarii
modifica
Utilizatorul 'sarsilovici' a fost confirmat
de admin la: 08/05/2011 12:27:25
luand in considerare activitatea pe cafenea a utilizatorului <a href='/users/show/15081'>sarsilovici</a>, am decis sa il confirm.
2 comentarii
modifica
Nicolae Steinhardt despre judecarea aproapelui
de juli la: 08/05/2011 07:43:59
despre judecarea aproapelui :ceea ce reuşim ne poate spurca mai ceva decît păcatul însuşi/ cînd un om reuşeşte să facă ceva ce i-a “solicitat mult efort”, în el începe să lucreze “trufia”. cel ce slăbeşte se uită cu “dispreţ” la graşi, iar cel ce s-a lăsat de fumat răsuceşte nasul dispreţuitor cînd altul se bălăceşte, încă, în viciul său. dacă unul îşi reprimă cu sîrg sexualitatea, se uită cu dispreţ şi cu trufie către păcătosul care se căzneşte să scape de păcat, dar “instinctual” i-o ia înainte!” / / ceea ce reuşim ne poate spurca mai ceva decît păcatul însuşi. ceea ce obţinem se poate să ne dea peste cap reper  ...continuare .
40 comentarii
modifica
DE CE?!!!...
de Paianjenul la: 08/05/2011 06:52:02
1. "alina lucaci avea 9 ani când a fost ucisă cu bestialitate. au trecut 22 de ani de atunci. criminalul se află şi astăzi în libertate. nu va putea fi pedepsit niciodată, chiar dacă organizează mâine o conferinţă de presă şi-şi recunoaşte vină. orice crimă se prescrie în românia după 15 ani de la data comiterii." / 2. "În curs de prescriere sunt şi faptele unui criminal în serie din zona vaslui-bîrlad. el a ucis în anul 2000, trei femei pe care le-a luat la autostop, iar în 2004 a comis şi cea de-a patra crimă. numai în ultimii 4 ani, s-au prescris în românia 526 de omoruri. asta înseamnă că cel puţin 526 de criminali nu vor f  ...continuare .
65 comentarii
modifica
Nick Cave, pantalonaşii aurii ai lui Kylie Minogue şi coţopeneala care dăunează grav sănătăţii
de alexandru petria la: 08/05/2011 06:08:11
dacă aveţi chef de-o carte ieşită din norme, demenţială, „moartea lui bunny munro” de nick cave este o alegere potrivită. cave, născut în 1959 în australia, s-a afirmat iniţial ca un cântăreţ şi compozitor original. locuieşte la brighton and hove, în anglia. a cântat cu kylie minogue şi cu alte celebrităţi ale muzicii. „moartea lui bunny munro” este al doilea roman pe care l-a publicat, în 2009. a fost tradus rapid la noi de polirom, în acelaşi an./ bunny munro, personajul principal al romanului, ar fi rizibil dacă ar fi transpus într-o altă naraţiune. aici însă, cu penibilitatea şi autosuficienţa lui, nu face decât să adâncească ca un hău tragi  ...continuare .
13 comentarii
modifica
similitudini...
de temiricine la: 08/05/2011 01:01:06
/ e greu să găseşti o oglindă potrivită, adică una care să te satisfacă fără niciun „dar...”. unele sunt prea mari. altele prea mici. unele deformează sau aşa vor femeile să creadă. unele îţi arată o faţă pe care n-o placi deloc, dar habar n-ai de ce. prea e rânjită faţa de acolo, când poate tu chiar n-ai deloc chef să râzi. altă dată, dimpotrivă. parcă şi-a propus oglinda să te înece în apele ei melancolice, când tu ai zbura de fericire, că tocmai ai găsit un loc bun de parcare, ori ţi-ai făcut rost de un joc pe computer la care visai de ceva vreme.../ oglinzile sunt obiecte de care ne ferim, chiar dacă nu suntem dispuşi să recunoaştem. ele au ac  ...continuare .
21 comentarii
modifica
tot si nimic
de alecsandra_jona la: 08/05/2011 00:47:05
mi-e frica de tot ce in aer pluteste,/ mi-e frica de anii ce trec peste noi, / mi-e frica de dragoste, caci totul paleste,/ mi-e frica de porcii manjiti de noroi./ mi-e frica de oameni caci nu sunt leali/ mi-e frica de ura ce-n trupuri se-ascunde/ mi-e frica de vantul ce spulbera vise/ mi-e frica de frigul ce adanc ne patrunde./ mi-e frica de moarte caci ea e in noi/ mi-e frica de viata ca-i doar o clipire,/ mi-e frica de vise cand zbor spre eter/ mi-e frica de tot si totu'-i nimic./ mi-e frica de cea ce ne fura parintii,/ mi-e frica de-aceia ce nu stiu ce sunt,/ mi-e frica de cei ce urasc cu insetare,/ mi-e frica de mine, ca si eu-i urasc./ mi-e frica de frica ce-ades ma patrunde/ m  ...continuare .
5 comentarii
modifica
Cersetorul
de Lexis la: 08/05/2011 00:20:57
[fragment]/ hai sa vorbim in randuri/ stafie a trecutului meu moale/ mai stii cine sunt?/ imi mai cunosti fiinta vie/ pustie/ pulsand/ agatata de conturul tau?/ suntem fum pe o carare/ luminata/ de vise/ ramase vise./ clipeste o data/ daca m-ai vazut/ vreodata./ clipeste de doua ori/ si scrie o data cu mine/ striga o data cu mine/ canta o data cu mine/ razi o data cu mine/ atinge-ma o data cu mine/ sufla o data cu mine/ un zbor,/ un fulg/ o nea./ cazi.../ o data cu mine./ pe pamant./ loveste-mi ochii/ ce viseaza/ la berze pe stalpi de ceara/ la copaci mutilati de viteza masinii/ la cantecul tau de vioara/ la cerul privit in ochi/ cu atata obraznicie,/ de mine,/ un copil./ ar  ...continuare .
1 comentariu
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: