arhiva: 10/06/2011


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
aurul
de sami_paris74 la: 10/06/2011 17:15:26
aurul reprezintă o parte din sufletul pământului. majoritatea ţiganilor cumpăra aurul şi nu-l mai înstrăinează niciodată , el rămâne moştenire din tată în fiu, aurul pentru ei reprezintă : putere, bogăţie şi onoare. unele căsătorii la ţigani se fac prin plata miresei cu zeci ori cu sute de galbeni din aur. (depinde şi de frumuseţea ţigăncii)/ pentru ţiganii pletoşi (balbăroi) aurul reprezintă materia inteligentă, metal galben cu puteri miraculoase, o armă preţioasă care distruge mizeria şi sărăcia. zlătarii, ţiganii nomazi din tată-n fiu, care meşteresc bijuterii din aur şi argint pe bucăţi de cărbune , suflând printr-o simplă ţeava din cupru or  ...continuare .
6 comentarii
modifica
Utilizatorul 'misterra' a fost confirmat
de admin la: 10/06/2011 16:30:06
luand in considerare activitatea pe cafenea a utilizatorului <a href='/users/show/29535'>misterra</a>, am decis sa il confirm.
2 comentarii
modifica
Utilizatorul 'temiricine' a fost confirmat
de admin la: 10/06/2011 16:29:20
luand in considerare activitatea pe cafenea a utilizatorului <a href='/users/show/29504'>temiricine</a>, am decis sa il confirm.
1 comentariu
modifica
Utilizatorul 'Denisse' a fost confirmat
de admin la: 10/06/2011 16:28:51
luand in considerare activitatea pe cafenea a utilizatorului <a href='/users/show/29587'>denisse</a>, am decis sa il confirm.
8 comentarii
modifica
Utilizatorul 'ionbarb' a fost confirmat
de admin la: 10/06/2011 16:27:56
luand in considerare activitatea pe cafenea a utilizatorului <a href='/users/show/27771'>ionbarb</a>, am decis sa il confirm.
1 comentariu
modifica
Restaurarea centralismului?
de ionbarb la: 10/06/2011 15:41:15
acum câteva minute am ascultat la tv declaraţia lui băsescu cu privire la revizuirea constituţiei şi reorganizarea administrativă a româniei în opt judeţe. el motivează cu reducerea cheltuielilor de stat şi a birocraţiei. legat de desfiinţarea judeţelor nu s-a pronunţat încă ci o lasă în seama guvernului. ce părere aveţi, se restaurează centralismul? Ţin minte că acum zece ani se tot vorbea de descentralizare iar acum ce naiba se întâmplă?
3 comentarii
modifica
Eu, Cititorul
de morgothya la: 10/06/2011 14:29:47
În cea mai recentă carte a sa, patru bărbaţi plus aurelius, prozatoarea doina ruști imaginează, într-o manieră cât se poate de verosimilă, ceea ce s-ar numi “moartea literaturii”. o perspectivă tragică, la prima vedere, dar care, așa cum spune autoarea, nu ar trebui de fapt să ne îngrijoreze. e drept, peste un timp, literatura așa cum o înțelegem acum ar putea să nu mai existe; ea nu va dispărea însă, ci va deveni altceva, se va transforma în ceva cu totul nou, adaptat la o realitate la rândul ei în schimbare./ altceva-ul acesta este legat în primul rând și într-un mod foarte intim de cititor. cititorul este cel care poate decide, la un moment dat, dispariț  ...continuare .
4 comentarii
modifica
Africa va ajunge colonie chineza. Dragonul inghite mamba neagra
de Daniel Racovitan la: 10/06/2011 13:49:42
"in ultimii trei ani, partidul popular chinez si-a intarit prezenta in fost colonie portugheza a mozambicului, in sudul africii. desi relatiile chinei cu acest stat dateaza inca din anii 1960, cand partidul comunist a sprijinit lupta micului stat african pentru independenta, pana de curand china a ramas un jucator secundar, in aceasta parte a lumii. controlul economic si politic era in mainile statelor unite, angliei sau portugaliei. la sfarsitul lunii aprilie, un reprezentant al statului chinez a facut o vizita oficiala in mozambic, pentru a sublinia si intari legaturile intre cele doua tari, potrivit jamestown foundation./ china a investit masiv in infrastructura, minele si agricultura st  ...continuare .
2 comentarii
modifica
Da, Nu..
de ExilulLunii la: 10/06/2011 12:01:54
da, nu../ da, te-aud venind spre mine/ nu, e doar un gand amagitor,/ inima-ti nu ma mai tine/ n-are loc si plina de amor,/ si cu oftul ei, desarta./ si cand dorintele-ti fugeau/ simteam doinele-n tacere,/ dansand slove-n grai puternic./ aveam tot si totusi n-au/ puteri s-arunce focul dornic./ da, apus-au vremi stand amandoi,/ si stand afar` ploua si ne pasa/ doar de stropi de ochi, de langa noi/ si sufletul ni le tesa/ doar p-acelea ce tasneau amar./ nu, e o gradina fara flori,/ cand visu-i vis si tu nu esti/ si tu esti vis si visu-i dus./ geaba-i sus si vant si nori/ cand n-au s-aline-un amarat de fus./ unde sa mai sufle singur cer/ cand crengile picat-au iute,/ lasand urme-n praf  ...continuare .
3 comentarii
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...