arhiva: 30/06/2011


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
P.S. Prea devreme, prea târziu (fragment)
de Stefan Doru Dancus la: 30/06/2011 20:07:10
/ singur într-un bar, în apropierea muntelui căruia norii i-au acoperit crucea. de fapt, în ultima vreme nici nu prea mai are lumea parte de cruce, atât de adesea se ascunde. În astfel de zile mă întristez, intru într-un bar şi cer să mi se facă un ceai de măceşe pe care le culeg chiar eu, dimineaţa. ceaiul e roşu ca muntele. realizez că nu mai am întrebări (nici măcar existenţiale) pe tema cărora să meditez, atât de departe am ajuns în virtutea lăcomiei mele de a şti totul. creierul mi-e gol şi abia articulez cuvintele pe care le scriu. În dimineţi ca aceasta, planeta îmi pare o sărmană cioară vopsită pe care puţini cunosc cine umblă s-o vândă drept pap  ...continuare .
2 comentarii
modifica
Teiul si Malaiul Negru
de Hagiu1 la: 30/06/2011 19:16:20
si parca-s vii si par ca nu-s/ o simpla foaie spre apus./ si par ca-s vocea unui tei/ ce-si plange anii din alei./ pe poteca mohorata,/ unde cade frunza rupta,/ pe pamantul tot mai sterp,/ randunici il mai astepta./ toamna-si nu mai sufla neaua,/ cuvintele-s golite toate,/ geaba mai citesc o carte,/ stand pe banca ruginita.../ capu-mi umbra n-are parte,/ toamna sufera in soapta,/ pasari inca se mai cearta,/ iar din carti rasuna moarte/ boabele malaiului cel negru.
6 comentarii
modifica
insomnii
de temiricine la: 30/06/2011 17:13:59
m-am prins cu orele noptii de mana/ si ne rotim in cercul vicios/ al gandurilor de fum/ pe tampla-mi joaca-n umbre / dansul ielelor/ si mainile-mi absorb / din linistea din jur nectarul./ pe jos, / s-a risipit un glas strain - / e ochiul deschis al ideii./ / si maine / dansul ielelor / se va opri. / / /
2 comentarii
modifica
Banii si diamantele
de sami_paris74 la: 30/06/2011 16:29:15
banii şi diamantele/ banii, banii, banii, cu ei ne naştem şi cu gândul la ei murim, fără ei nu putem trăi, fără ei nu reuşim să supravieţuim, fără ei purtam mereu o durere în profunzimea sufletului nostru. din cauza mizeriei şi al speranţei, banii ne atrag ca un magnet şi pentru bani suntem capabili să facem uneori lucruri nejustificate./ din copilăria mea şi până acum am văzut oameni care se bat şi se omoară pentru câţiva bănuţi, oameni care la început n-au fost nici brute şi nici monştri. oameni care se bat şi se omoară, ca să supravieţuiască pe o planetă plină de neajunsuri şi suferinţe. cred că banii ne separă chiar şi de familie, ne separă de  ...continuare .
comenteaza!
modifica
ARLECHIN
de sylva la: 30/06/2011 08:49:08
sunt istovită de-atâta tăcere ce-mi ţipă-n fereastră... mă simt de cer agăţată, de-o aţă, ca o prefaţă, legănată haotic de aspru destin; către mine corăbii mai vin cu ancore reci de cuvinte, voluptoase alinte, mincinoase şi hâde... mi-s braţele goale şi-atunci le cuprind, râuri curgând alene prin mine, pe-a anilor şine. nu vezi nici ţipenie de surâs, nici frântură de vis, nici patină de gând împietrit. au murit!/ n-am timp să fiu tristă, n-am timp să le plâng... doar mâinile-mi frâng când rugă inund în potir răsturnat. nu mai ştiu în zmei coloraţi să mă-nalt, nici conduri de prinţesă să-ncalt, nu mai ştiu zâmbet să-ţi anin de genunchi  ...continuare .
6 comentarii
modifica
ÎNCĂ PLOUĂ!?
de sylva la: 30/06/2011 07:55:06
timpul / Îşi înfăşoară tălpile / În bruma gândurilor / păşind egal, imparţial, / prin izvorul / ce captează/ În undele-i clare / umbra nefirească a lumii / doar ploaia / se mai războieşte / cu dorinţi necuminţi / scăpate/ din carcera întunecată/ a iraţiunii... / / Încă plouă!?
2 comentarii
modifica
BI (S)
de sylva la: 30/06/2011 07:48:51
şut zorilor/ poarta tăcerii/ închisă încă/ îmi arată limba de foc/ îi fac un semn obscen/ îmi aprind chiştocul din file/ câte-au mai rămas/ şi trag cu nesaţ fumul/ pe banca din faţă/ o bătrânică/ îşi numără orţii/ sting restul/ şi-l ascund în nişa/ dintre două destine/ / mă voi intorce
2 comentarii
modifica
Elan
de sylva la: 30/06/2011 07:46:38
m-ai zărit/ pe marginea prăpastiei/ şi mi-ai făcut vânt/ instinctiv/ aripile s-au întins/ purtându-mă/ pe cea mai înaltă creastă/ inutil/ pentru că în mine/ zilele se sparg toate/ în acelaşi sens/ curgând râuri/ mereu în amonte
comenteaza!
modifica
Py (2)
de sylva la: 30/06/2011 07:42:48
joc fără reguli/ viaţa/ apus indiscret/ hlizeşte paiaţă/ în mine/ moare răpus/ un py raportat/ perimetru închis
comenteaza!
modifica


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...