arhiva: 08/06/2011


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Sunt, dar nici noi n-am murit!
de Stefan Doru Dancus la: 08/06/2011 17:03:20
/ sunt unul mai bogat ca altul. par a fi într-o competiţie pe viaţă şi pe moarte cu noi, poporul român. plin de baba eba şi boşu becali prin europa. plin de 25% luaţi de la intelectuali (că doar ei sunt „bugetari”) . plin de 24% tva la micii întreprinzători privaţi care au rezistat cum au putut sub celebrele guverne anterioare. plină ţara de controale, începând cu garda financiară şi terminând cu oficiul pentru protecţia consumatorului care se scuză: „ Ştiţi, la dumneavoastră n-am fost de multă vreme, trebuie să vă dăm amendă, că aşa am primit directiva”. am ajuns în ţara mea să fac pact cu „autorităţile statului”, cărora „statul” le-a lua  ...continuare .
13 comentarii
modifica
"Fericiți cei săraci cu duhul" - explicatii, interpretari?
de Daniel Racovitan la: 08/06/2011 15:56:06
pornind de la discutia de la http://www.cafeneaua.com/nodes/show/27823/cumpene-in-viata/1 lansez o confa separata./ "fericiți cei săraci cu duhul" a fost interpretata in fel si chip, in special ca argument contra creștinismului./ din cate stiu traducerea corecta ar fi "fericiți cei săraci în duh" / si ca sensul expresiei ar fi fie: / 1. "cineva atat de sărac incat nu poseda decat duhul" / 2. "cineva neatașat de posesiunile materiale, care chiar dacă poseda lucruri, in duhul (sinea) sau se considera sărac, ca si cum nu ar fi in proprietatea lui si acționează ca atare" -- sau cu alte cuvinte "fericiți cei săraci în sinea lor" "/ asadar, voi cum interpretati?
39 comentarii
modifica
cunoasterea totala
de om la: 08/06/2011 14:07:16
-avantaje, dezavantaje/ -v-ar face mai umani/emotionali sau mai insensibili?/ -ati prefera-o? daca da, de ce? daca nu, de?/ (dati cateva ex pt fiecare alternativa)
51 comentarii
modifica
Am învăţat să mor...
de Denisse la: 08/06/2011 09:10:25
dacă pleci/ pune-mi o perfuzie cu morfină/ câte un strop pentru fiecare ceas/ moartea nu vine/ în plic recomandat/ fumul ţigării/ s-a speriat de tine/ sfidând vidul/ otrăveşte-mă/ timpul nu mai are răbdare/ viaţa e singura dorinţă/ pe care n-am ştiut s-o trăiesc/ am învăţat/ să mor în fiecare zi/ iubindu-te...
comenteaza!
modifica
Inerţie...
de Denisse la: 08/06/2011 09:05:49
mă lovesc/ de încăpăţânarea/ ta/ ca de o uşă/ trântită/ în faţă/ ştiu/ eşti raţional/ şi/ nu am voie/ să-mi îndoi/ genunchii/ pentru că/ atunci/ aş gândi/ cu inima/ mă sprijin/ şi sper/ că-ţi las/ impresia/ falsă/ de verticalitate/ când/ de fapt/ m-aş prăbuşi/ brusc/ în sufletul/ tău...
comenteaza!
modifica
Doina Ruşti prezintă Sânge satanic (Cristina Nemerovschi, Herg Benet, 2010)
de morgothya la: 08/06/2011 00:55:02
ne aflăm în fața unui eveniment important cu acest roman, intitulat sânge satanic; acest roman se înscrie într-o direcție pe care eu am observat-o încă de acum câțiva ani, lansată în jurul revistei egophobia, al cărei mentor – aș îndrăzni să spun – este Ștefan bolea. pe o idee de-a lui cred că se naște o nouă literatură și aș vrea să încerc să înscriu acest roman în tendința egophobiștilor care, după cum spune și numele, vorbesc despre o plăcere a scrisului coordonată cu plăcerea trăirii – merg pe o idee oarecum hedonistă, de care apoi se prevalează pentru a face distincția dintre cel care scrie și cel care trăiește. asta cred că a încercat  ...continuare .
3 comentarii
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...