arhiva: 26/08/2011


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Zurba lui Zurbalan, zmaul din Quatr'a
de alebaba la: 26/08/2011 22:06:51
aceasta este o continuare a poeziei lui mircea cartarescu, "zurba lui zurbalan, zmaul din quatr'a", din volumul "enciclopedia zmeilor"./ "acolo, in quatr'a sfanta, se nascu printr-un miracul/ un pruncut de zmau ce chipul il avea ca insusi dracul,/ ochii rai, urechi ciulite, coltii ii ieseau prin buze.../ va inchipuiti mandria norocoasei de lehuze./ cand il duse sa-l inchine la matrak, fara de preget/ mititelul pe cel preot il musca adanc de-un deget,/ semn ca, iata, in cetate se nascuse un erou!/ cand vru iar sa il inchine, pruncul il musca din nou./ atunci popa-i dadu nume, inaltandu-l pana-n nori,/ zurbalan, ce insemneaza: "m-a muscat de doua ori"./ si i-a profetit: "mai tata, nu te mai z  ...continuare .
4 comentarii
modifica
Salutare tuturor!!!
de alebaba la: 26/08/2011 19:36:37
buna! sunt noua aici si sper sa ne intelegem bine cu totii, sa invatam unii de la altii. sper sa va placa scrierile mele si va urez mult succes la ale voastre!
13 comentarii
modifica
Circul...
de alebaba la: 26/08/2011 19:22:20
ha! iata, au venit circarii,/ "artistii", clovnii si pamfletarii!/ cu ale lor minciuni si formule/ pentru demonstratii minuscule./ / ha! vanzatori de iluzii obscure,/ ce iar vor sa fure, sa fure, sa fure!/ sa fure sufletele ascultatorilor hipnotizati/ fara macar sa fie un pic jenati!/ / de ce? de ce sa stam sa ascultam/ ce debiteaza circarii cu mainile-n san?/ de ce? de ce noi doar sa dansam/ cand cei care canta au suflet pagan?/ / hai, fratilor, sa-i dovedim/ pe cei ce ne supun la asemenea chin!/ de ce sa stam sa ne uitam?/ haideti, dragilor, sa ripostam!/ / dar ma gandesc : oare are vreun rost?/ are vreo noima sau sunt doar un biet prost?/ un  ...continuare .
23 comentarii
modifica
Joc: a 5-a fraza de pe pagina 56
de Daniel Racovitan la: 26/08/2011 16:16:26
va propun un joc:/ luati cartea care se gaseste la distanta cea mai mica de voi in acest moment, mergeti la pagina 56 si copiati aici fraza a 5-a. nu precizati titlul cartii si nici autorul, puneti doar fraza. :)
31 comentarii
modifica
Utilizatorul 'sandtrout' a fost confirmat
de admin la: 26/08/2011 14:42:13
luand in considerare activitatea pe cafenea a utilizatorului <a href='/users/show/29691'>sandtrout</a>, am decis sa il confirm.
4 comentarii
modifica
Caldura mare
de sandtrout la: 26/08/2011 14:25:21
termometrul spune la umbră 33 de grade celsius... de-afară, pe sub jaluzeaua înnegrită de fum, valuri de căldură dau şarjă după şarjă şi-aud deja strigătele unor ieniceri imaginari, pe când îmi aprind a opta ţigară. sunt de-abia orele nouă; aşa-mi trebuie dacă m-am lăsat trezit de huruitul metalic al maşinii de la salubritate. mai aveam şi geamul deschis - e-o nebunie să dormi cu el închis, nu pe arşiţa asta – aşa că olfactivul s-a trezit primul, şi iac-aşa, de la înjurăturile pline de coloare ale mogâldeţelor învesmântate-n roz, mirosul rânced-jilav-acru ce mi s-a revărsat pe fereastră, prin nări spre cerebel şi până la a te trezi plin de draci l  ...continuare .
20 comentarii
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...