arhiva: 19/09/2011


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Oameni, îngeri şi animale
de Molloy la: 19/09/2011 20:05:40
o să spuneţi probabil că ce scriu acum e depăşit (cam), misogin (n-aţi citit bine), că m-au apucat filozofări de doi lei cu iz camilpetrescian, că nu am absolvit l'ecole des femmes. veţi conchide că sunt un bou frustrat, că-mi urăsc mama, am fantezii a la râmaru sau, dimpotrivă, că-s prea legat de cea care mi-a dat viaţă, că nu ştiu ce complex al castrării nu-mi dă pace, speculaţii de-astea psihanalitice care mă lasă rece. dar înainte de a mă invita pe canapea, vă rog să citiţi cu atenţie!/ georg simmel propune în eseul "despre filozofia sexelor", apărut la humanitas, în volumul "cultura filozofică" (1998), o comparaţie a modalităţilor prin care se cri  ...continuare .
63 comentarii
modifica
Inai.Inceputul
de anticena la: 19/09/2011 17:15:43
praf apucat de umeri si asezat in partea opusa a camerei.inai, alba - verde, fara de puteri culcata. sub albastrul trecut, murdar din camera prea veche, ridata de betii si nopti de nelinisti, se gandeste la viata ei fara dorinta, fara sentiment.da, dintr-un timp viata a mers singura inainte, a trecut pe langa ea, a tras-o dupa ea si ea fuge./ ultimele vesti au fost de la tatal lui doru, departe in prima tinerete./ - inai, aceasta vaza ti-a adus-o anto cadou, draga mea…ai putea sa ii multumesti sau, cum e obicieul, sa ii daruiesti si tu ceva../ vocea mamei.asupritoare, critica, fara nuante.inai se afunda in asternutul rece si se stradui sa nu planga.nu ca lacrimile n-ar fi bune dar nu dorea  ...continuare .
4 comentarii
modifica
...
de Molloy la: 19/09/2011 14:59:09
el scoate din buzunar/ cuţitul cu care şi-a scris/ precum toţi poeţii nebuni/ autobiografia./ îl arată soarelui, valurilor şi ceţii./ apoi îl bagă la loc./ fumează întins pe burtă./ prin rotocoalele de haşiş/ înserarea anunţă/ orele lupului./ o, poet talentat!/ peisaje de-abia întrezărite/ ţi-au zgâriat trupul,/ în timp ce toată lumea aştepta / de la tine/ poemul de dragoste promis.
65 comentarii
modifica
Adolescenţă
de Molloy la: 19/09/2011 13:39:52
învăţam să număr/ şi să citesc nume./ consumam în delir/ timpul abstract al nordului/ spre care mă îndrepta / busola nemuririi./ gândul mi-l aşezam în palme/ şi adunam mistere cum alţii/ strâng pietricele, jucării şi poveşti./ iubita mi-era cu sărutul în nori/ şi sufeream că dimineaţa/ îi voi frânge / timpanul şi glezna./ nici nu-i de mirare că acum/ mă înţeleg atât de bine cu păsările./ doar ele rar mă mai caută,/ curioase să afle/ de ce mi-am măcelărit umbra.
5 comentarii
modifica
A murit Johnny Raducanu
de amari la: 19/09/2011 11:07:47
la 79 de ani a incetat din viata, in urma cu putin mai mult de o ora,avind probleme cardiace si fiind insulino-dependent.mai multe <a href="http://ro.wikipedia.org/wiki/johnny_r%c4%83ducanu">aici</a>./ <img src="http://metropotam.ro/la-zi/2006/12/interviu-johnny-raducanu-art4309911675/johnny%20carte%20.jpg">/ dumnezeu sa-l odihneasca-n pace iar muritorii sa si-l aduca aminte./
8 comentarii
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...