arhiva: 20/09/2011


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
TORRENT de SGB - fragment
de morgothya la: 20/09/2011 23:25:20
un fragment din controversatul si (inca) misteriosul torrent, superpoem-ul lui sgb:/ / "ca o geană fără capăt/ făcută ghem / mă rostogolesc în cuvinte și mă opresc în imaginația ta &/ cu cât mă gândesc mai mult la tine/ cu-atât liniile din palme ţi se modifică/ de parcă lumea ta ar fi în subconştientul meu/ şi din piele îţi încolţeţeşte un oraş/ prin care calc cu o pereche de tenişi mişto/ îmbrăcat la mişto în paşi de tango-/ lan psihopat beat drogat mort pus pe şotii/ şi/ las barbutul să-mi halească lovelele,  ...continuare .
7 comentarii
modifica
Jurnalul Raului de Lucian Mares - fragmente
de morgothya la: 20/09/2011 23:18:53
cateva fragmente din "jurnalul raului" de lucian mares (herg benet, 2011) - o carte care poate schimba mentalitati si care taie adanc in carne vie. un roman ce ar trebui ocolit de cei slabi de inger si conformisti!/ "toată viaţa învăţăm să purtăm măşti până când măştile încep să ne poarte pe noi. / simt că redevin un imbecil cu pretenţii false şi speranţe împrumutate, un paria cu tichie de bufon./ */ de când se nasc, oamenii sunt învăţaţi să se supună, sunt dresaţi să accepte ordinea mincinoasă dinainte impusă prin înşelătorii, vânzări, crime şi masacre – cunoscute în istorie sub numele de “revoluţii”. dacă privim atent istoria, de la co  ...continuare .
29 comentarii
modifica
De adio
de Molloy la: 20/09/2011 20:36:42
Întunericul s-a mutat într-o piatră,/ beţivul şi-a aşezat-o în buzunar,/ după care a sărbătorit a doua venire / a lui hristos într-o bodegă oarecare./ se spune că acolo, în trecut,/ un profesor trist se străduia/ să predea mişcarea de rotaţie/ pe înţelesul copacilor.
34 comentarii
modifica
Inai.(II)
de anticena la: 20/09/2011 18:11:06
tatal lui doru veni personal de data aceasta.inalt.palid.tata./ inai, vazandu-l in fata usii, blestema din nou ziua in care mama descoperise cercul gospodinelor din oras.doar socializa.i-ar fi prins bine mama care gasea mereu de spus lucruri potrivite pentru astfel de suflete, chiar daca apoi comenta ironic.inai o gasea falsa si ignoranta./ - buna ziua, d-le nelu…. / timpul ii invelise furia din ochii albastri in paturi de lana si il transformase intr-un fluture fara aripi.un om fara ganduri./ - buna ziua, domnita…../ ochii fluturelui nu o priveau. familia lui o chema in fiecare an. inai nu stia de ce. uneori si-a propus sa plece din oras, insa devenise o apasatoare obisnuinta.un sacrif  ...continuare .
8 comentarii
modifica
draga Molloy
de zaraza la: 20/09/2011 17:22:32
draga molloy, intrucat m-ai blocat, nu-ti pot raspunde la gratioasele si neavenitele mesaje de pe mp, asa ca o voi face aici. / sunt suficient de beat incat sa-ti spun ce cred despre tine: esti o tanti cu o inteligenta medie, cu ceva lecturi, incoerenta si uneori chiar proasta. te-am blocat pentru simplul motiv ca dialogul cu tine imi provoca o scarba enorma./ si mai trag o dusca si-ti spun: mai fetita, da, le cunosc pe toate! si stii de ce? fiindca eu kiar am poposit in locuri pe care tu nici nu le-ai mirosit... k in afara de dex, oglinda din baie unde iti savurezi giumbuslucurile si net nimic altceva nu stii! n-am eu sticle in preajma cate exemplare ca maria ta, puiul padurii, am fum  ...continuare .
85 comentarii
modifica
amar arămiu
de alex andra la: 20/09/2011 16:28:22
frunze cad în calea regală/ ochii mi-s de aramă și inima-mi se zbate galben amărui/ animal preistoric cu solzi și aripi întinse apusul/ veniți de luați lumină / veniți de mai luați lumină/ mai apucă să spună/ apoi se stinse/ făcând loc întunericului/ în calea regală mai cad frunze/
29 comentarii
modifica
...
de Molloy la: 20/09/2011 15:15:06
pesemne că pământul a obosit/ să vremuiască paşii oamenilor cuminţi/ căci pe la amiază i-am auzit oftatul./ în copilărie, mă lăsam întunericului/ şi-acelaşi suspin invada/ porii deschişi ai nesomnului./ orbii se întunecă pe margini de stânci./ doar pentru ei lutul vorbeşte.
54 comentarii
modifica
Cântec
de Molloy la: 20/09/2011 13:46:04
În cuvântul ne-ntâmplat/ frica mea a adăstat/ şi de-a dura s-a tot dus/ până-n piscuri de apus./ vino, soare, şi-mi arată/ cum s-alege-a lumii soartă,/ cum eşti măr şi eşti drezină,/ doar o pată făr' de vină,/ cum din dragostea de ieri,/ când gemeai tot în plăceri,/ nu rămâne decât umbra,/ se adună ploaia, sumbra,/ să ne spună că potopul/ se amână birocratic/ pentru-o vineri./ cercul raza îşi desface, / în adânc e doar pustia/ filelor din calendare/ să le fie ursitoare.
9 comentarii
modifica
Autoportret
de Molloy la: 20/09/2011 10:20:24
mi-e inima un şarpe obez/ răstignit pe coloana de fum/ a frunzelor arse / în fiece dimineaţă.
25 comentarii
modifica
...
de Molloy la: 20/09/2011 09:34:14
vara a fost suspect de lungă./ roşul strident din hohotul bătrânei/ va spune povestea./ ploaia mă roagă s-o iert,/ singurătatea fiecăruia dintre noi/ previne căderea în gol a pământului,/ povară la capătul unui vis./ deasupra patului, ne-am împodobit cu beteală/ un yo yo uriaş, ascultăm respiraţia cicatrice/ a adâncurilor./ tăcerile s-au înmormântat în lună./ în jurul bufonului toţi se întreabă/ dacă moartea i-a fost accidentală./ asistenta aduce c-un zâmbet profesionist/ tratamentul de seară./ fracturi în ziduri,/ lumini descărnate bat la poarta/ mormintelor noastre,/ grilaje de fier,/ dar nimeni nu mai sparge vreun lacăt./ o da, vara a fost suspect de lun  ...continuare .
23 comentarii
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...