arhiva: 23/09/2011


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Despre alchimie
de ionbarb la: 23/09/2011 20:47:46
candva am avut ocazia să citesc pe net excelenta carte a lui herbert stanley redgrove, "alchemy: ancient and modern" în care acesta trece în revistă alchimiştii faimoşi din antichitate şi evul mediu şi încheie cu aşa numita "alchimie modernă" adică radioactivitatea celor mai grele elemente din tabelul periodic. cartea lui redgrove trezeşte un interes nostalgic faţă de unele credinţe de mult apuse - transmutaţia metalelor de bază în aur, piatra filozofală şi elixirul vieţii. undeva în carte sunt menţionate mărturii ale unor alchimişti din evul mediu cu privire la transmutaţia unor metale în aur cu ajutorul pietrei filozofale, "mărturii" asupra cărora autorul încl  ...continuare .
34 comentarii
modifica
de toamna
de matilde la: 23/09/2011 19:40:55
in prima toamna mi-au cazut pe umeri toate frunzele/ m-au ingropat,cu disperare, cu arome colorate si prafuite, sa nu mai fug prin vant, sa nu mai plang in stropii de ploaie/ am ramas undeva intr-un parc, sa-mi amintesc de tine, sa astept primavara/ si-atunci am simtit cum miroase toamna a departari fara alean, si cum gustul ei este dulce, si atingerea fara sfarsit
8 comentarii
modifica
Epitaful unui bou frustrat sau cântecul închinat Dulcineei în timp ce poetul nebun se îneca într-o baltă
de Molloy la: 23/09/2011 13:55:33
e-o rană pe care trupul a acceptat-o cuminte/ după ce a început să se confunde cu lumea./ uneori se întâmplă să uit că visez,/ atunci dau vina pe mama, pe ura/ ce-o simt în sărutul ei, pe timpul probabil, pe pietre./ vând cu seninătate jumătăţi de adevăr şi minciuni/ colosale. ceilalţi le confundă cu adevărul. şi invers./ am observat că oamenilor le plac/ jocurile cu final previzibil./ cică tot eu sunt ăla sucit, m-am obişnuit/ cu mâncarea asta sleită. o ţin câteva minute/ pe cerul gurii, apoi o trimit în stomac./ din când în când, mâini necunoscute îmi buşesc în uşă./ sunt prietenii uitaţi, singurii care aveau voie să-mi strige numele./ redevin ado  ...continuare .
26 comentarii
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...