arhiva: 04/09/2011


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Letiţia
de INSULA ALTUIA la: 04/09/2011 20:48:24
toamna vine ca o premoniţie cu balsamul colorat / frunzele sunt pe podium pentru cel mai bun loc / se grăbesc că încep şcoala / doctorul cu faţa de piatră a oprit-o pe coridorul întortocheat unde sunt doar umbre şi gînduri încîlcite. / -aveţi pe cineva cu numele letiţia aici în salon sau între rudele apropiate ,arbori? / -daţi-mi halatul,mănuşile şi potriviţi lumina! / sînge,oxigen,pensă,sînge,oxigen,pensă... / / durerea e scoasă undeva în afară / fiecare se preface că doarme noaptea / letiţia a fost mutată în rezervă / viaţa a început să curgă de sus / prin tuburi de la o rază prinsă .../ / / am început să mă mişc semn c  ...continuare .
13 comentarii
modifica
Cartea rebelă a Cristinei Nemerovschi (text de Alexandru Petria)
de morgothya la: 04/09/2011 16:25:24
am o dezamăgire în ultima vreme. observ cu tristețe cum generația tânără – până în 30 de ani – și-a pierdut cu totul orice spirit de revoltă. verva, nonconformismul și verticalitatea care ar trebui să o caracterizeze. adolescenții, în special, sunt deja resemnați, deja încadrați în sistem, cu numărul matricol prins de la naștere pe mâneca hainei./ unde sunt frumoșii revoltați din alte vremuri și ce mai putem aștepta de la o generație de adormiți, care ar trebui să ia frâiele în propriile mâini? mă întreb adesea. ei bine, am avut marea bucurie de a-i descoperi, dacă nu în viața reală, măcar în câteva cărți apărute recent, scrise de autori tine  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Inserare
de anadaria la: 04/09/2011 15:52:33
taranul intra in casa abatut./ - tu ana, tu, nu stiu ce val are doinita. nici apa n-o vrut./ - da celelalte?/ - s-apoi, in poiata, s-o trantit pe jos. cu capul pe pamant./ - o fi mancat ceva de nu i-o priit. las' ca-i trece./ se intinse pe lavita, asa , cu ciubotele in picioare si cu palaria pe cap./ -ma, omule, da la ce mi te-ai trantit acolo? du-te sa mulgi, ca-i noapte imediat si vine mama doctorului dupa lapte./ - ma duc femeie... numa sa stau un pic./ - stai, sta-ti-ar.../ isi inghiti cu greu cuvintele si iesi in ograda./ -pui pui pui.../ closca si puii, nouasprezece, se stransera cuminti la chemare. presara graunte pana la poarta cotetului si toti o urmara ascultatori./ apoi s-a  ...continuare .
18 comentarii
modifica
Nespuse
de wania la: 04/09/2011 14:30:03
orice lucru neîncăput în cuvânt/ e un lucru câştigat/ deunăzi am uitat cum să –i zic unei pietre/ ea a rămas lângă mine/ fiind/ şi după ce-am trecut,/ ca un zid, ca o lovitură, ca un neînceput…/ am o mulţime de arbori , de păsări, de zei/ fără de nume, toţi ai mei/ drept care rogu-te pe tine, oricine,/ taci în pietrele drumului/ în arborii, în păsările şi-n zeii mei/ taci în copilul născut deodată cu mine/ fără straie,/ fără nume,/ făr’ de rău ori de bine/ orice lucru neîncăput în cuvânt/ e un lucru câştigat/ deunăzi …te-am uitat…/
18 comentarii
modifica
TEDtalks
de Homo Stultus la: 04/09/2011 12:07:44
sir k. robinson despre creativitate si educatie. probabil cel mai bun discurs pe care l-am auzit in ultima vreme. sper sa va placa. / <iframe width="420" height="345" src="http://www.youtube.com/embed/ig9ce55wbty" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
24 comentarii
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: